Ametistul, cristalul catalizator al rugaciunii catre Dumnezeu

Social Media
  •  
  •  
  •  

Multi oameni considera ca cristalele sunt pline de energie pozitiva. Unii oameni considera chiar ca cristalele au o forma de constiinta.Iar astazi vom vorbi despre o piatra semipretioasa deosebita: ametistul.

In traditia catolica, ametistul violet este piatra de inel a episcopilor. Aduce noroc si prosperitate, iar in budism se crede ca accentueaza piosenia. De aceea, ele sunt purtate frecvent in timpul rugaciunilor, ca un fel de catalizatoare ale mesajului catre divinitate. Puteti incerca: daca tineti un ametist in mana in timp ce va rugati, veti observa ca pacea interioara specifica acestor momente va va cuprinde mult mai repede si mai profund.

In Antichitate, ametistul era folosit impotriva betiei: orice roman care dorea sa plece pe propriile picioare de la o orgie purta mai multe ametiste. De asemenea, se obisnuia decorarea cupelor din care se bea vinul cu cate un ametist.

Ametistul se mai folosea si la fabricarea amuletelor; una dintre acestea, foarte eficienta impotriva vrajilor, se facea in felul urmator: se grava numele lunii sau al soarelui pe un ametist, care trebuia purtat la gat, intr-un saculet, impreuna cu un smoc de par de caine si o pana de randunica. Aceeasi amuleta, purtata de o femeie la brau, aducea fertilitate. La fenicieni, ametistul era purtat de marinari, pentru a indeparta dorul de casa.

Aceeasi piatra este asociata chakrei din crestetul capului; aplicarea ei in zona acestei chakre provoaca echilibrarea energetica. Elixirul este utilizat impotriva stresului, durerilor de cap si insomniilor.

Lasă un comentariu