Omul a fost intr-adevar facut dupa chipul lui Dumnezeu?

Social Media

Pe linia necesitatii reactualizarii realiste a diferitelor cunoasteri care au suferit in timp inerente deformari, datorita imaginarii anumitor reprezentari care sa fie mai accesibile intelegerii oamenilor neinstruiti, survine desigur si necesitatea unei alte afirmatii categorice: Dumnezeu, Creatorul Universului, Unicul, Atotputernicul nu a fost nicicand o fiinta cu trup uman. In vechiul text ebraic al Bibliei s-a imaginat alegoric – pentru multimile de oameni simpli – un mod intru totul simbolic al crearii omului („Facerea”, cap.1, v.27):

„Si a facut Dumnezeu pe om dupa chipul sau; dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; a facut barbat si femeie.”

In schimb, vechiul text ebraic „Zohar”, la fel de sacru, dar destinat numai castei celor instruiti, a detaliat in mod cu totul realist felul in care trebuie inteleasa aceasta „asemanare la chip” – transcendentala si nu carnala – ce a stat la baza creatiei omului:

* „Cand Adam, primul nostru tata, locuia in gradina Edenului, era imbracat, cum este in cer, cu un vesmant facut din lumina superioara (…)

* (…) pielea, carnea, oasele, venele, nu sunt pentru noi decat un vesmant, un voal, caci in interior este misterul omului ceresc. Astfel ca in omul pamantean, Adamul ceresc este interior… Acesta este sensul in care s-a spus ca Dumnezeu a creat omul dupa chipul sau.

* Dar trebuie sa deosebim pe omul de sus (n.n.: din cer) de omul de jos.”

Asadar, in zilele noastre, este cu totul evidenta necesitatea inlocuirii atat a notiunii, cat si a reprezentarii antropomorfice a Divinitatii Creatoare, cu o notiune si o reprezentare superioara, cat mai apropiata de realitatea cosmica a „Atotputernicului divin”: o sfera uriasa, infinita, din cea mai pura esenta spirituala, care este „stiinta stiintelor”, Absolutul gandirii, al Iubirii, al vointei, Sursa eterna a creatiei si a tuturor energiilor.


Social Media

27 Comments

 1. Nevoia de a up-grada ghiveciul pana la cel mai inalt nivel posibil( sau pana acolo incat prostimea sa accepte daca nu pot intelege) . Fiindca este promovata acceptarea si nu explicarea.

  Nu am sa dau citat fiindca nu necesita , dar cum se face ca Dumnezeu are resentimente dupa potop pentru fapta comisa de el insusi , si se jura ca omenirea nu o va mai distruge prin potop?
  Ce fel de Dumnezeu este acesta , care are indoieli asupra faptelor sale? Un Dumnezeu care se caieste , care isi distruge creatia? Ca sa nu mai zic ca povestea potopului biblica are nenumarate lipsuri si „imposibilitati” .

 2. Poate suna hilar pentru unii , dar a sosit vremea ca zeii sa fie demascati, sa li se cunoasca adevarata lor infatisare si „marire” . Pentru mine este de ajuns sa stiu ceea ce sunt ei , in nici un caz ei nu sunt gaura din macaroana , indiferent daca au reusit sa manipuleze materia , nici omul nu este departe de asta si stiti de ce? Simplu . Aschia nu sare departe de trunchi ! Si cu asta am spus totul !

 3. Şi a zis Dumnezeu: „Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!”
  Pare mai degrabă ca suntem după chipul si asemanarea ,,Lor”.Cine sunt ei?

 4. Letal- de acord cu tine si as spune si mai mult, puterea se afla in noi si tot aceia multi zic ca vine din exterior nu stiu de la ce „stea”. Nu, ea ne-a fost data o data cu aparitia noastra pe lumea asta si acolo a ramas, insa trebuie s-o gasim si apoi sa realizam ca o avem si sa ne educam mental sa o folosim cum trebuie si la justa ei valoare, inspre bine nostru in primul rind si apoi inspre binele celor din jur.
  Marea majoritate stau cu „mina intinsa”, in genunchi chiar, cu capul plecat, undeva in sus, nu se stie unde, si nu se stie de la cine, dar sa le pice, pe principiul: pica para malaiatza in gura lu’natafleatza. Gresit! Credeti in voi, in sufletul vostru, in mintea voastra, in primul rind si apoi in ce o mai fi prin jur sau deasupra.

 5. Sunt de acord cu voi toti,Dumnezeu a creat pe om dupa asemanarile lui,deci in noi il gasim pe Dumnezu,cea ce inseamna ca avem puterea lui creatoare,a gandului materialist.
  Iisus Hristos a zis:
  «Împărăţia lui Dumnezeu nu va veni în chip văzut. Şi nici nu vor zice: Iat-o aici sau acolo. CACI,IATA, IMPARATIA LUI DUMNEZEU ESTE INAUNTRUL VOSTRU»

 6. Laurentiu zeii care vin din aceasta dimensiune sunt muritori pana la un final , indiferent ca traiesc mii de ani sau zeci de mii , cui ii pasa pana la urma aia cu ” coasa in mana” trece si pe la ei !Sunt vietati care traiesc cateva ore , iar noi comparativ cu ele suntem zei fiindca parem nemuritori fata de ele( e o comparatie mediocra dar asta mi-a venit acuma in minte) .

  Denumirea de zei nu stiu daca le-am dato noi oamenii sau si-au luato ei singuri , e mai putin important , cel mai important este sa stim cum, cine , si mai ales de ce ………..

 7. Iisus era la chip un om simplu ca oricare altul, inteligenta si bunatatea lui il facea superior . In cartea apocalipsei scrie clar ca Dumnezeu sade pe scaunul de domnie si nu in oameni ci pe scaun si imparateste si scrie cum cei 24 de batrani lui i se inchina nu noua oamenilor.Deci toate acele entitati serafimii heruvimii ingerii cei 24 de batrani se inchina lui Dumnezeu care sade pe scaunul de domnie.Si Enoch descrie la fel scaunul de domnie si chiar mai mult si pe Cel ce sade pe acel tron . Dupa umila mea parere Dumnezeu este entitatea suprema nemuritoare si chiar suntem creati dupa chipul si asemanarea lui .Faptul ca unii sunt negrii si alti albi e chestia de adaptare ca Dumnezeu a facut niste legi pe care multi le respecta fara voia lor ci urmeaza cursul acelor legi calea fireasca. Aasa cum pamantul se invarte in jurul soarelui si celelalte corpuri ceresti urmeaza calea fireasca a lucrurilor vazute asa si noi ne supunem acelor legi fie ca vrem fie ca nu vrem .De aia exista mai multe rase de oameni si corpul lor e creat sa reziste zonei geografice cat mai usor cu putinta .De exemplu negrii rezista cu freu la noi cum si noua ne e foarte greu in Africa.Dumnezeu nu joaca zaruri scria un amic pe aici ,tot ce a creat e bun si pus la locul firesc. Omul e cel ce se impotriveste el e cel ce se crede buricul universului si in realitate in materie traim mai putin de o secunda.

 8. Letal cred ca nu ai inteles ce am vrut sa zic. Toate zeitatile, ma rog aproape toate, care le gasim in diferite religii, au fost mai intai oameni. De exemplu Nimrod, dupa moartea lui, sotia sa Semiramida, l-a ridicat la rangul de zeu al soarelui, intelegi? era cel mai mare zeu, apoi in diferite religii a devenit Osiris, Zeus, Baal etc. Semiramida de frica sa nu isi piarda puterea, fiind insarcinata cu Tamuz, a spus lumii, ca fiul ei este insusi Nimrod. ”’Soția lui Osiris, zeița Isis, reușește să rămână însărcinată cu Osiris mort”’ dupa cum observi, Semiramida devine Isis la egipteni, iar Isis este insarcinata cu Osiris mort. seamana legenda. si exemplele pot continua.
  Eu la asta m-am referit cand am zis ca zeii au fost oameni. Probabil tu te referi la alti zei, extraterestrii, dar aceia sunt fostii si actualii ingeri cazuti. Singurul zeu care este vesnic, este insusi Dumnezeu 🙂

 9. !!!CASTA CELOR INSTRUITI SINT TOTI CEI CE SINT CU ISUS.(nimeni altii).
  ISUS ESTE CEL DINTII SI CEL DE PE URMA.!!!
  DACA ESTE TRANSCENDENTA,ATUNCI DUHUL TRANSCEDE TRUPUL SI TRUPUL TRANSCEDE DUHUL SI EII UNA SINT(chipul lui dumnezeu) ISUS.”PRECUM IN CER ASA SI PE PAMINT”
  -UNDE FSTE UN TRUP FIRESC,ESTE SI UN TRUP DUHOVNICESC-
  ”NU ESTE NICI O DEOSEBIRE INTRE OMUL DIN CER SI OMUL PAMINTESC”(eii una sint)
  -STINTA STIINTELOR ESTE BIBLIA- SI NIMENI SI NIMIC NU POATE SA SCHIMBE CEVA DIN EA.
  INCEARCA DOAR CEI CE DORM PROFUND SI ”SFORAIE URIT” DAR EII NU STIE CA NU STIE NIMIC.
  -CA DACA AR STI, AR STI-SI AR VORBI VDEVARUL CA IN BIBLIE.
  -SINGURA CARTE SACRA ESTE BIBLIA.
  -SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT DIN ETERNITATE PT ETERNITATE ESTE ISUS-
  INSTRUITII SINT DE DOUA FELURI.
  1.INSTRUITI SA MINTA,SA OMOARE SI SA DISTRUGA.(oamenii lui satan)
  2.INSTRUITI SA SPUNA ADEVARUL,SAL SUSTINA SI SAL PRACTICE.(oamenii lui isus)
  -NEACCEPTAREA (de unii )CA ISUS CRISTOS ESTE DUMNEZEU,ESTE CAUZA TUTUROR RELELOR DIN LUME.
  -ADEVARUL ESTE NUMAI ADEVAR- NU POATE FI SCHIMBAT,MODIFICAT SAU DISTORSIONAT DE NIMENI SI NIMIC.
  – DECI OMUL ISUS ESTE CHIPUL LUI ”DUMNEZEU DIN CERURI” PT CEI ”VII PRECUM SI PT CEI MORTI” CHIAR DACA PT ”CEI MORTI”NU EHISTA.

 10. Interesant Dumnezeu asta care a creat atatea entitati care sa i se inchine ! So fi plictisit si a zis hai sa imi creez niste inchinaciosi care sa imi gadile orgoliul meu de mare zeu !

  Daca tot vorbim de rase , imi zici si mie cand si cum au aparut atatea rase , fiindca in Biblie nu se pomeneste nimic despre rase ci doar semintii! Si scuza-ma din 2 oameni albi nu poate iesi unul negru, nici macar unul chinez ,sau alt asiatic ! Asa ca religia nu are o explicatie la diversitatea raselor , si particularitatile lor genetice, iar explicatii de 2lei si 30 de bani am auzit destule alea sa fie spuse la cei creduli din fire! Unde s-a produs acea schisma la nivel genetic si au aparut rasele?
  De sangvinizare ai auzit Sorine? Poate ca da , daca nu pune mana si citeste un tratat despre asa ceva si ai sa vezi niste chestii ce nu „se pupa” cu ce gasesti in Geneza .
  Pai cum poti sa fii in ziua de azi atat de stril in gandire si s acrezi ca suntem rodul unei multiplicari ce are la baza doar un barbat si o femeie? Astazi se stie ca sangvinizarea creeaza grave probleme la nivel genetic ( malformatii, retarzi) , prin urmare cuplarea frate cu sora este inacceptabila genetic vorbind de partea morala nu mai zic . Cum poti sa spui ca Dumnezeul ala „atotstivuitorul”( vorba ereticului Borcea), nu stia de existenta sangvinizarii? De pericolul care il reprezinta acest aspect, mai eram astazi 6-7 miliarde daca eram produsul unui lung sir de incesturi? Cu siguranta nu , dar atunci cand nu se vrea a cauta un pic si pe partea stiintifica a creatiei si ramaneti doar cramponati in dogme , avem ceea ce avem astazi un mare ghiveci religios la nivel global ! Ma opresc aici cu acest aspect fiindca vorbesc la pereti banuiesc 🙂 .
  Laurentiu am inteles perfect dar nu la acei zeificati faceam referire, iar Dumnezeul adevarat la care faci tu referire nu il cauta intr-o persoana anume , nu poate fi redus la stadiul asta, ar insemna sa ii pui limite iar Dumnezeu in conceptia mea fiind una deista , nu are limite. In toate religiile abrahamice si nu numai el este limitat si redus la un corp material! Ca sa nu mai zic de comportamentul reprobabil al indemnurilor si faptelor sale , care denota calitatea de zeu si nu de divinitate.

 11. @ Letal…deismul implica etica sau etica implica deismul ?care este diferenta dintre tine si sorin ca principiu de credinta? nici unul dintre voi nu’si pune la indoiala conceptiile spirituale si ambele afirmatii ca ”exista” respectiv ”nu exista” sunt perfect adevarate. nu incerca sa demonstrezi ceva ce nu demonstreaza nimic si nici nu doreste sa fie demonstrat. daca pt unii intrebarea este ” cine este dumnezeu?” pt tine poate fi ”ce este dumnezeu ?” pt fifozofi ”de ce este dumnezeu?” pt mine intrebare este ”a ?!”. daca maine sorin ti-ar spune ”da, ai dreptate”, te-ai simti mai satisfacut ca ti’ai atins un tel,dar binenteles exista riscul sa te minta doar sa’ti faca pe plac.

  @sorin…nu vad ce rau faci in a crede in dumnezeu? cum se spune si in ”celebrul pariu” , daca exista dumnezeu tu ai de castigat, daca nu, nu. cert e ca nu ai nimic de pierdut. de ce trebuie sa te amesteci in credintele celorlalti, ce rost are?

  prea multa atentie pt dumnezeu prea putina pt natura. o bila alba pt deism. dumnezeu ne iarta pe noi dar noi putem sa ne iertam? o bila alba pt crestinism.

 12. Nu are rost sa-ti explic ca tu pricepi doar partea materiala si intr-un singur fel asa ca nu mai pierd timpul de pomana vei vedea adevarul singur daca nu aici in acest univers cu atat mai rau dincolo . Acolo nu ti se mai dau sanse ca aici . Daca nu vrei sa accepti pe Dumnezeu ce te obliga cineva? Nu te obliga nimeni . Crezi ce vrei intelege ce vrei . Eu unul am inteles asa cum m-am priceput si daca nu convine celorlalti paguba in ciuperci mi-e tot una . Am spus si eu parerea mea si cu asta basta.Da din ce am citit eu in geneza am inteles ca a creat mai multi oameni dar Eva si Adam au gresit si i-au invatat si pe ceilalti ,am mai inteles ca acel pom al cunoasterii e scris metaforic ca de fapt e vorba de altceva . Rasele au aparut mai tarziu ca mod de adaptare a organismului la mediul incojurator.

 13. Acele entitati se inchina lui Dumnezeu din dragoste pentru el si ca multumire pentru frumoasele superfrumoasele colosalele locuinte ceresti eu le-am descris cu cuvinte omenesti dar cred ca e putin ce am scris . De aia se inchina Lui nu ca ar fi El orgolios ci e foarte iubitor indelung rabdator si la fel cuvintele mel sunt mici la adresa lui Dumnezeu Tatal care a creat pamantul si mediipropice vietii dupa care a creat legile evolutiei si asa au aparut mai multe rase . Biblia e scrisa metaforic s-au codat si cum scrie in cartea apocalipsei „cine are urechi sa asculte ce zice bisericilor Duhul” cine nu left behind.

 14. e foarte interesant cum unii chiar se cred dumnezei,altii cred ca din contra nici nu exista dumnezeu,ba se mai si mira cine o mai fi si ala,altii cred cu tarie ca sintem creati de cine stie ce extraterestri,cine sintem noi oamenii? uite o intrebare la care nu poate raspunde nici cel mai mare profesor,toti profesorii lumi presupun,nici unul nu spune sigur da sintem cacati de barza,cum se face ca daca am fi fost creati de extraterestri si adusi cu nave spatiale pe pamint am fost atitea mii de ani niste prosti,ce interes ar fi avut extraterestri sa ne lase sa zacem in prostie?dupa mintea voastra celor care sustineti sus si tare ca nea creat cine stie ce planeta,ce ar fi cistigat sa ne creeze si sa ne lase ca pe niste prosti pe planeta si sa plece in lumea lor,omul daca va gasi o planeta locuibila si sa presupunem ca va coloniza planeta respectiva nu com vor face oare?va trimite 100 de perechi de oameni cu bite si cum va ateriza pe planeta respectiva cite un sut in cur la fiecare si descurcativa tata,cum au facut altii cu noi pe pamint dupa mintea voastra,nu are nici o logica,dar adevarul e ca dumnezeu a creat omul e singurul lucru stiut clar,si cum totul se face cu rabdare,tot asa face si dumnezeu,ne da cite putin din stiinta finca la cit e de prost omul (sa vazut dea lungul istoriei omeniri )distrugea totul pina acum,noi in fata lui dumnezeu inca sintem copilasi trebuie sa mai invatam multe lucruri,pe care noi le ignoram,noi invatam la scoala si sintem destepti nevoie mare,dar invataturile lui dumnezeu nu vrem sa auzim de ele si sint simple dar grele,finca omul nu poate trai daca nu minte nu injura nu fura nu birfeste nu inseala si multe altele,de asta dumnezeu nu ne deschide mintile.

 15. Sorin, „Incurcate sunt caile Lui Dumnezeu” si unii chiar nu vor sa le „descurce”.
  „Dumnezeu sade pe scaunul de domnie”Hmmm,adica Dumnezeu este o entitate fizica,cu corp,nas,ochi,barba etc?Ciudat,dar asa este descris de Enoh,si poate acum intelegi si de ce ,de fapt ,pentru multa vreme aceasta carte a fost interzisa de biserica.Acolo se arata clar cine ne-a creat(ca si rasa hibrida,nu creatia aia incepand cu lumina si restul)),si daca ai rabdare sa citesti toata cartea ai sa vezi si de ce.Cartea lui Enoh,cap. 1 .8 „Atunci(la a doua venire) ei(oamenii) vor deveni PROPRIETATEA lui Dumnezeu”.Poate acum intelegi de ce in toata biblia se vorbeste despre sclavagism ca fiind ceva normal,si mai mult de atat,Dumnezeu(cel biblic,ala care sade pe tron) ofera sclavi celor care ii urmeaza cuvantul,si chiar spune ca acei sclavi care indraznesc sa se ridice impotriva stapanilor trebuiesc ucisi.
  Dar nu trebuie sa ma crezi pe mine,citeste si vezi ce spune Iisus din Nazaret despre originea si ai cui fii sunt evreii,si poate ai sa intelegi ca nici decum NT nu este continuarea VT si ca „zeii” prezentati in VT sunt altceva decat ni s-a spus.
  LetaL,despre sangvinizare(endogamie) se stie de foarte mult timp,si in biblie de aia se spune ca este „pecat mare” sa se imperecheze rudele de sange ,tocmai pentru a impiedica acest fenomen degenerativ,care ar duce inevitabil la o degradare fatala a rasei.De altfel asta o stie si orice taran,din vremuri de mult apuse,numai ca unii se incapataneaza sa nu inteleaga ca orice ar fi hiperconstiinta care ne-a creat(si mai ales ea) nici macar ea nu poate incalca legile imuabile ale naturii.
  Si eu am intrebat pe foarte multi cum se explica prezenta mai multor rase si grupe sanguine plecand de la doi oameni,si in afara de niste raspunsuri ambiguee si niste bolboroseli in barba nu am aflat nimic.
  Pentru mine este clar ca suntem rezultatul unor experimente genetice(a mai multor rase de „zei”) care au survenit cu mult dupa adevarata creatie(terraformare) realizata de acea hiperconstiinta,creator,(Dumnezeu asa cum il vad eu),iar Iisus din Nazaret este „fiul”,sau mai bine zis,reprezentantul acelei hiperconstiinte si nu fiul lui Iahve,Sabaot ,Adonai etc. prezenti in cortul si la masa ovreilor,si poruncindu-le acestora sa ucida pe toti cei care nu i se supun.
  Cu respect,Shalom!

 16. Pai da shalom de asta am tot batut si eu gura „de pomana” precum , ca exista o frantura intre VT si NT care mai mult le separa decat le aduna . Cartea lui Enoch este acceptata de unii si neacceptata de altii, asta e un subiect vast de ce este asa , si nu il voi aborda acum. Acum vreau doar sa ii dau o replica lui Sorin , defapt mai mult sa il intreb :

  Unde ai vazut ca scrie in Biblie ca ar fi creat mai multi de genul Adam si Eva? Da-mi referiri exacte nu citatele ca le gasesc si singur daca e nevoie!

  Adaptarea raselor la ce spui dumitale nu prea sta in picioare si ti-o spun si de ce! In aceste cateva mii de ani (conform Bibliei de la crearea omului) nu se putea produce o schimbare atat de dramatica la nivel genetic astfel incat sa avem atatea rase si atatea grupe de sange , care sa fi plecat dintr-una singura ! Tot ca argument mai aduc si faptul ca rasele existente astazi sunt mai vechi decat datele la care estimeaza scrierile biblice ca ar fi fost creat omul! Iar daca e sa dai crezare adaptarii ar trebui sa ii dai dreptate lui Darwin care il numeste generic EVOLUTIONISM , un curent in antiteza cu crestinismul! Prin urmare unde vrei sa asezi lucrurile si cum? Fiindca cum le-ati asezat domnule Sorin se cam bat cap in cap !

 17. exact! omul a fost creat dupa chipul si asemanarea Sa. vad ca sunteti cam departe de subiect.
  ca sa intelegi sintagma trebuie sa intelegi ideea de trinitate, iar ca sa intelegi ideea de trinitate trebuie sa intelegi ideea de Absolut, adica ideea de Dumnezeu nemanifestat si in final ideea de Dumnezeu manifestat. Dumnezeul manifestat este Creatorul. dupa chipul Lui suntem noi si nu numai noi, creati.

  Absolutul sau Vacuitatea sau Nimicul este starea in care nu exista contrarii. deci, practic, nu exista „nimic”. pt a aparea constienta de sine sau pt a spune ca exista ceva, este nevoie de cel putin doua contrarii. starea de Absolut este „caracterizata” insa de potentialitate, adica, din ea poate sa nasca totul. dar pt a naste totul, El trebuie sa treaca in stare de manifestare, adica de existenta. starea de existenta implica cel putin doua contrarii, dupa cum spuneam, adica o dualitate. doua aspecte care se opun, care se pot „privi” fata in fata. cele doua aspecte care se opun, cele doua contrarii, tind insa sa revina la unitate. tendinta naste un element intermediar, un al treilea element ca rezultat al raporturilor dintre ele. din momentul asta vorbim de trinitate. trinitatea este singura forma sub care poate sa existe o entitate activa. Dumnezeul manifestat este o trinitate, iar toata creatie este manifestata prin entitati trinitare, inclusiva omul, dupa chipul si asemanarea Lui, deci.

  omul ca trinitate este compus din: corp fizic, suflet si spirit.
  Trinitatea Divina este denumita in crestinism, dupa cum stiti, Tatal, Fiul, Duhul sfant.
  pt om, spiritul este echivalentul Tatalui, sufletul este echivalentul Fiului, iar Duhul sfant, echivalentul trupului.
  ca, cele trei compontente nu au, momentan, aceeasi constitutie, in sens de consistenta, este altceva. este rolul evoutiei spirituale ca omul sa ajunga, candva, la o asemenea stare.

 18. Am citit comentariile ,si recunosc ca si eu mi-am pus o parte din acele intrebari,pe care si le-a pus LETAL,Anonim….Cateodata ma uit la unii oameni cum arata si imi spun ca nu poate fi vorba de,, o copie a lui DUMNEZEU”, care este o fiinta antropomorfa ,in cele din urma. Eu zic un lucru;noi suntem un experiment care a fost abandonat pe parcurs,trebuie sa sfarsim ,la fel ca alte lumi inaintea noastra.Devreme ce se stie cum vom sfarsi,ce rost mai are sa traim?De aceea cred ca DUMNEZEU ne-a parasit si ne lasa sa ne descurcam si sa ne ,,luptam ”asa de pe o zi pe alta, sa ne dam cu parerea si sa filozofam.Habar nu avem de nimic de fapt.Toate sunt presupuneri.Un singur lucru imi este clar; ca trebuie sa iubim;un om,un copac,o floare,pamantul,cerul si pe noi insine.Si sa fim buni si darnici,sa credem in DUMNEZEU si sa ne rugam la el,pentru ca ne ajuta.Simplu.Mai simplu de atat nu se poate.Orice,oricare si oriunde ar fi EL.sI credeti-ma ca eu chiar nu sunt o fiinta religioasa,si merg rar la biserica.Dar am experimentat rugaciunea,si cred ca nu exista o forta mai mare decat iubirea.

 19. Va salut, am citit comentariile voastre si am impresia ca nu a-ti citit cu atentie geneza macar.Se spune mereu ca Adam si Eva au fost primii oameni de pe Pamant.Oare asa sa faie?Acum am sa va spun si eu parerea mea personala fara sa interpretez ceva dintre randurile paragrafelor si am sa va las pe voi ganditi logic.
  Adam si Eva au fost primii evrei nu pamanteni,pentru ca ei au avut prima data doi fii, Abel si Cain.
  Cain l-a omorat pe fratele sau si astfel au ramas doar trei pe Pamant.
  In geneza,capitolul patru versetul 16 spune asa „apoi Cain a iesit din prezenta Domnului si a locuit in tara Nod spre rasarit de Eden”,versetul 17 spune asa „si Cain a cunoscut-o pe sotia sa,ea a ramas insarcinata si a nascut pe Enoh.
  Acum va intreb,despre ce tara era vorba daca pe Pamant erau doar trei oameni:Adam,Eva si Cain,in acea tara Cain a cunoscut-o pe nevasta lui si ea a nascut tot un baiat pe nume Irad,iar Irad a avut ca fiu un alt baiat Mehuiael,acesta a avut ca fiu pe Metusael iar acesta pe Lameh.Interesant ca acest Lameh a avut si el doua sotii Ada si Tila.In conditiile in care inca nu se nascusera fii si fice doar baietii,unde doar Eva era femeie.Deci concluzia mea personala esta ca existau oameni pe Pamant in timpul creatiei lui Dumnezeu.Cain fiul lui Adam s-a impreunat cu o femeie pamanteanca si a creat un hibrid de unde s-a format poporul Israel.Deci cititi cu mare ATENTIE! va multumesc.

Leave a Reply