Cercetatorii sugereaza ca DMT-ul – o substanta produsa in mod natural de glanda pineala – ne poate duce in universuri paralele in timpul somnului

Social Media

DMT univers paralelDMT sau dimetilirikamina este un compus chimic produs in mod natural in glanda pineala din interiorul creierului nostru. Aceasta substanta este produsa si excretata de glanda pineala in timpul somnului si este structural similara cu serotonina. Ea se gaseste nu doar la oameni, ci si la animale si plante. Desi oamenii de stiinta nu sunt inca foarte siguri de functia sa in organism, se crede ca DMT-ul influenteaza capacitatea noastra de a vizualiza in timpul visului.

Cum functioneaza DMT-ul daca acesta este administrat ca si substanta chimica in organism? DMT-ul se leaga de receptorii serotoninei; acest lucru duce la halucinatii vizuale si la sentimentul de a fi separat de realitate. Utilizatorii DMT-ului devin mai introspectivi, dar, de asemenea, s-a raport faptul ca ei au vazut sau vizitat o alta realitate sau dimensiune.

Daca noi suntem conectati la alte dimensiuni atunci cand suntem sub influenta DMT-ului, atunci de ce n-am vizita alte dimensiuni in somnul nostru? Nu neaparat din punct de vedere fizic, dar am putea calatori in aceste lumi mentale si sa le influentam cu mintile noastre.

DMT-ul, ca substanta chimica, a fost sintetizata pentru prima data in 1931, de catre chimistul canadian Richard Helmuth Fredrick Manske. Apoi, in 1946, microbiologul si chimistul brazilian Oswaldo Goncalves de Lima a descoperit ca DMT-ul era o substanta naturala gasita peste tot in lume, in fiintele vii.

In cartea sa, „DMT: Molecula spiritului”, Rick Strassman exploreaza posibilitatea ca noi sa vizitam alte taramuri fizice atunci cand suntem influentati de DMT. De asemenea, el sugereaza ca DMT-ul poate permite constiintei noastre de a deveni o poarta de acces catre alte planuri ale existentei.

In timp ce fiecare persoana are propria sa experienta unica in ceea ce priveste DMT-ul, exista, de asemenea, mai multe similitudini la diferite experimente facute pe mai multe persoane. De exemplu, s-a raportat prezenta unui alt taram, complet diferit de al nostru, in care exista alte fiinte inteligente. In timp ce se aflau in acest loc, subiectii s-au confruntat cu senzatii neobisnuite, cum ar fi dizolvarea ego-ului, sentimentul de unitate cu universul, moartea si renasterea.

„DMT-ul ofera un acces repetat si regulat catre alte planuri ale existentei. Celelalte planuri ale existentei sunt mereu acolo. De fapt, acestea sunt chiar aici. Dar noi nu le putem percepe pentru ca noi nu suntem conceputi pentru a face acest lucru”, spune Rick Strassman.

Pe de alta parte, David Deutsch, un om de stiinta si autor care a scris cartea „Tesatura realitatii” si-a exprimat indoielile sale cu privire la capacitatea mintii noastre de a se conecta la o realitate paralela; el spune ca o astfel de caracteristica ar necesita mai multe calcule cuantice. Acest lucru inseamna ca am avea nevoie de temperaturi apropiate de zero absolut, in scopul de a ajunge in alt univers paralel.


Social Media

2 Comments

Leave a Reply