Glanda pineala este cel de-al treilea ochi! Ea este un fel de „televizor” pentru lumile spirituale si nevazute ale Universului!

glanda pineala cel de-al treilea ochiEste posibil sa aveti pur si simplu un al treilea ochi, care sa va conecteze la dimensiuni spirituale? Glanda pineala este ceva despre care se spune ca este organul intuitiei, precum si punctul de legatura intre corp si spirit, dar foarte putini oameni isi dau seama ca glanda pineala este, de fapt, literalmente un ochi.

Glanda pineala este o glanda, mica cat un bob de mazare, fiind situata in centrul geometric al creierului. Denumirea sa vine din limba latina „pinea”, care inseamna con de pin. Simbolismul conului de pin apare peste tot in lumea antica la sumerieni, greci si romani, iar mai tarziu apare chiar si in Curtea Vaticanului. De ce sunt atat de multe culturi antice care sunt obsedate de simbolismul glandei pineale? Raspunsul poate fi gasit atunci cand analizam din punct de vedere biofizic interiorul glandei pineale.

Sub piele, in craniul unei soparle se afla un al treilea ochi, sensibil la lumina, si care este echivalentul evolutiv al glandei pineale din creierul uman. Glandei pineale umane ii este refuzat accesul la lumina directa, dar, la fel ca cel de-al treilea ochi al soparlelor, elibereaza in timpul noptii un hormon numit melatonina. Provocarea este aceea de a intelege mecanismele prin care se regleaza sinteza si eliberarea de melatonina. Glanda pineala este ochiul mintii. Disecat, glanda pineala a unei reptile arata mai mult ca un ochi, avand aceeasi forma si tesut.

Ceea ce este fascinant il constituie faptul ca in interiorul glandei pineale se gaseste un tesut retinian compus din bastonase si conuri (celule fotoreceptoare), avand o captuseala interioara exact ca si ochiul, fiind chiar si conectat in cortexul vizual din creier. Fotoreceptorii retinei seamana foarte mult cu celulele din glanda pineala. Aceasta glanda are chiar si lichidul vitros care se gaseste in ochi.

Pana de curand, aceste doua organe (ochiul si glanda pineala) pareau sa nu aiba nimic in comun si, prin urmare, ele erau studiate separate de oamenii de stiinta. Dar unii cercetatori au inceput sa observe asemanarile izbitoare intre cele doua organe; descoperirile lor sugereaza ca glanda pineala a fost precursorul evolutiv al ochiului modern prezent la oameni. Mai mult, un studiu publicat in „Experimental Eye Research” a aratat faptul ca, desi glanda pineala de la mamifere este considerata a fi doar indirect fotosensibila, prezenta proteinelor in glanda pineala care sunt implicate in fototransductie (detectarea luminii) in retina, ridica posibilitatea ca fotosemnalele sa se poata produce si in glanda pineala a mamiferelor.

Este o coincidenta ciudata ca organul, care timp de mii de ani a fost numit „cel de-al treilea ochi”, sa aiba toate componentele necesare pentru a functiona ca un ochi? Este posibil ca, atunci cand traditiile stravechi vorbeau despre un al treilea ochi, sa fi stiut la ce se refera.

Pe de alta parte, glanda pineala secreta de asemenea un produs chimic cunoscut sub numele de DMT (dimetiltriptamina), care se mai numeste si „molecula spiritului”. Se considera ca DMT este eliberat in timpul visului, in timpul experientelor spirituale si mistice, precum si in momentul mortii. DMT este un compus chimic care, atunci cand este ingerat, are cele mai puternice efecte halucinogene fata de orice alte medicamente. Nu e ciudat ca substanta despre care se crede ca ne ofera experienta spirituala este situata tot in glanda pineala?

Filozof francez Rene Descartes (1596-1650) a adus si el aminte de glanda pineala in scrierile sale, considerand-o drept sediul sufletului si parte a corpului in care sufletul isi exercita in mod direct functiile sale. El chiar a sustinut ca glanda pineala este centrul in care sufletul si trupul interactioneaza, si de unde primim mesaje de la Divinitate. Chiar si Iisus se pare ca vorbea despre aceasta glanda pineala: „Luminatorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tau curat, tot trupul tau va fi luminat” (Matei 6:22).

O multime de oameni care au avut parte de experiente de iesire in afara corpului au vorbit de prezenta unui cordon de argint care leaga corpul lor astral de corpul lor fizic, acesta fiind situat in partea din spate a capului, unde se afla glanda pineala. Acest lucru ar putea insemna faptul ca trupul nostru astral are acces la dimensiuni mai mari si primeste informatii din taramurile spirituale, sub forma de fotoni si imagini, pe care le conduce in jos prin cordonul de argint, ajungand in glanda pineala, iar de aici in cortexul vizual al creierului. Este glanda pineala un fel de televizor pentru lumile nevazute de ochiul biologic?

De aceea, este foarte important sa ne dezvoltam glanda pineala si sa n-o lasam sa se „calcifice”, din cauza fluorului din alimente si bautura (vezi mai multe din acest articol: Fluorul va impiedica sa va deschideti cel de-al treilea ochi! Alimentele cu ajutorul carora puteti sa va decalcifiati cel de-al treilea ochi!)

2 Comments

Leave a Reply