Dr. Walter Rawls a facut un experiment stiintific in care a purtat un magnet langa glanda pineala. Este posibil sa fi descoperit o modalitate de a le permite oamenilor sa vada prin iluzia realitatii noastre si de a face fiinte astrale sa devina vizibile pentru noi. Asadar, dr.Rawls a inceput sa efectueze un experiment in care purta o masca, in care tinea un magnet direct peste glanda pineala, timp de 10-30 de minute.
In prima saptamana, in timp ce statea si lucra in liniste purtand masca, a observat brusc ceva cu coada ochiului. Cand si-a intors capul sa vada ce era, a fost socat de o silueta fantomatica care a intrat in camera prin perete, apoi a disparut pe cealalta parte. Saptamana urmatoare a aparut aceeasi figura, de data aceasta mai putin fantomatica, mai definita. S-a uitat la Rawls, apoi a disparut. In cele din urma, in timpul celei de-a treia saptamani de purtat masca, toata camera din jurul lui Rawls s-a risipit in intregime, lasandu-l sa priveasca un deal cu doi oameni asezati sub un copac. Una dintre ele era silueta pe care o vazuse de doua ori inainte. S-au uitat la el, speriati inainte ca scena sa dispara si Rawls, infricosat, si-a scos masca pentru totdeauna. Poate suna incredibil, chiar incredibil, dar este posibil ca Rawls sa fi vazut ceva real?
Glanda pineala este situata direct in spatele radacinii nasului, in spatiul dintre ochi. Are forma unui con de pin, de unde isi trage si numele, „pinea” fiind „con de pin” in limba latina. Se stie ca glanda pineala produce melatonina si serotonina, facand glanda pineala un regulator crucial al functiilor organismului, al biociclurilor, al cresterii, al somnului, al metabolismului, al hormonilor si al dezvoltarii sexuale. Mai misterios, glanda pineala produce substante chimice, neuromodulatoare, care au acelasi efect ca produsele farmaceutice precum Prozac si substanta chimica cunoscuta sub numele de DMT. Era posibil ca Rawls sa fi modificat productia acestor substante chimice cu masca lui de magnet?
Oricum, se pare ca aceasta glanda minuscula poseda o putere neobisnuita, o putere pe care stiinta nu o intelege. Dupa cum a spus profesorul de fiziologie si neurologie de la Universitatea din Michigan, Jimo Borjigin: „Inca ne lipseste o intelegere completa a glandei pineale. Numeroase molecule se gasesc in pineala, multe dintre ele se gasesc noaptea si nu avem o idee buna despre functiile lor”.
Renumitul filozof francez René Descartes a descris glanda pineala drept „sediul principal al sufletului”. El a explicat ca oamenii au doua urechi, doi ochi si doua parti ale creierului, dar o singura glanda pineala, singura parte a creierului care nu este dublata. Descartes credea ca aceasta inseamna ca glanda pineala trebuie sa fie locul in care informatiile din toate aceste perechi au fost consolidate pentru a fi luate in considerare de catre suflet, un fel de meta-organ care combina si transcende toate celelalte simturi. Glanda pineala descrisa de Descartes are o asemanare izbitoare cu ceea ce in traditia hindusa este numita a sasea chakra, „ochiul intuitiei” sau, mai simplu, „cel de-al treilea ochi”.
Interesant este ca descoperirile stiintifice recente au aratat ca glanda pineala are, in realitate, un tesut ciudat de asemanator cu retinele ochilor; la microscop, celulele par aproape identice. Din aceasta cauza, oamenii de stiinta au postulat ca glanda pineala ar putea fi, de fapt, ramasitele unui ochi efectiv ramas din evolutie de la un stramos preistoric.