Cercetarile savantilor rusi privind miracolele infaptuite de yogini in timpul meditatiilor

Social Media
  •  
  •  
  •  

M-am oprit zilele trecute intr-o ceainarie din Iasi, si, in timp ce imi savuram ceaiul am rasfoit o carte foarte interesanta, intitulata “De la Sirius spre Pamant: un terapeut descopera schimbul de suflete”, scrisa de un terapeut american, pe nume dr. Evelyn Fuqua. Am rasfoit cam 1 ora aceasta carte interesanta si din ea am aflat ca autoarea are profunde preocupari spirituale, in a descoperi secretele sufletului uman.

Printre altele, prin 1989, dr. Evelyn Fuqua ajunsese in India in localitatea Rishikesh, cel mai spiritual oras al Indiei. Rishikesh este situat la poalele Tibetului, fiind locul de nastere al yogai, dar si cel mai popular loc din India pentru a veni si a medita, pentru a face yoga, dar si pentru a invata alte aspecte ale hinduismului. Aici se gasesc o multime de ashram-uri si institutii de yoga.

La un moment dat, am citit o afirmatie interesanta a dr. Evelyn Fuqua. Ea s spus ca a aflat de la localnici faptul ca in oras se aflau si circa 30 de oameni de stiinta rusi care venisera in acest oras indian si studiau intensiv toate minunile pe care le poate face practica yoga. Si asta pentru ca stiinta moderna nu-si poate explica nici acum, de exemplu, ce se intampla in timpul meditatiei. Sa explic putin.

Creierul nostru lucreaza cu 4 unde: beta, alfa, teta si delta. Starea beta (13-40 cicluri pe secunda) inseamna starea de veghe, pe care o experimentam in timpul zilei. Starea alfa (8-13 cicluri pe secunda) apare atunci cand stam mai relaxati, fara activitati sau eforturi, ne gandim si visam cu ochii deschisi. Starea teta (4-7 cicluri pe secunda) e prezenta atunci cand dormim si visam. Ultima stare – delta (1-3 cicluri pe secunda) apare in somnul adanc, cand nu visam nimic. Ei bine, oamenii de stiinta au observat ca yoginii atunci cand mediteaza intra in starea alfa (se vede acest lucru la electrocefalograma). Dar, fiind in starea alfa, ei ar trebui sa se afle intr-un somn adanc, fara sa stie nimic ce se intampla in jurul lor; insa, din contra! Yoginii, in timpul starii alfa din meditatie, sunt extrem de constienti de ceea ce se intampla in jurul lor, ceea ce intra in contradictie cu legile fiziologice ale creierului. Din punct de vedere spiritual, explicatia e simpla: yoginii reusesc sa se detaseze, in timpul meditatiei, de trup, de creier si de minte, observand cu puterea constiintei lor ceea ce se afla in jurul lor. Acest lucru arata inca o data ca deasupra creierului, a mintii, se afla constiinta.

Nu stim daca oamenii de stiinta rusi au aflat secretele yoginilor, dar eu sunt sigur ca cercetarile lor in domeniul paranormalului si a spiritualitatii sunt foarte avansate…si  nu sunt publice!

2 comentarii la „Cercetarile savantilor rusi privind miracolele infaptuite de yogini in timpul meditatiilor”

Lasă un comentariu