marți, decembrie 6, 2022
AcasăSpiritualitate practicaProduse spiritualeCum sa luptam eficient impotriva obezitatii

Cum sa luptam eficient impotriva obezitatii

Cum sa luptam eficient impotriva obezitatii

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

A fi gras = a fi bogat

De-a lungul istoriei omenesti, a fi gras nu era o optiune. Oamenii primitivi erau preocupati sa vaneze, sa stranga recolta, sau sa se apare in fata pericolului…asa ca marea majoritate a lor erau slabi. A fi gras era un semn al excesului, acest lucru fiind remarcat doar in cazul bogatiei. Asa ca cei grasi erau asociati unui statut social.

Obezitatea, un pacat?

Uneori, religia era impotriva obezitatii, pe care o vedea ca un semn al pacatului. Sfintii crestini posteau in desert, urmand o disciplina ascetica. Unul din Sf.Parinti ai Bisericii, Sf.Macarius spunea: „Daca un calugar priveste saracia ca bogatie, jignirea ca lauda si foamea ca hrana, atunci el nu va muri niciodata.”

Vrei sa scapi de sunculita? Mananca cupru si otet!

In Evul Mediu, lucrurile s-au mai schimbat, iar oamenii, in special bogatii, au inceput sa devina din ce in ce mai grasi. Odata ce ei nu mai erau preocupati de sufletele nemuritoare, oamenii au inceput sa se ingrijoreze de trupurile lor muritoare, asa ca au inceput sa caute tot felul de cure pentru obezitate. Adesea, substante periculoase erau inghitite, doar pentru a mai scapa ceva din sunculita de pe corp. In jurul anului 1700, de obezitate puteai scapa prin consumul de otet, argila, cupru, maselarita si ulei de mirt. De asemenea, erau folosite curele cu magneti despre care se credeau ca ar putea dizolva grasimea. Desigur, erau doar iluzii!

Fara alcool, dar cu vegetale si cu biscuiti

In secolul al XIX-lea, dietele erau la fel de obsedante, dar nu pentru femei, ci pentru barbati. Acestia erau indemnati sa-si domoleasca apetitul culinar. Sylvester Graham, era un fel de guru in domeniul dietelor. Pentru a scapa de grasimea in exces, el recomanda abstinenenta de la alcool, un regim vegetarian si consumul de biscuiti. Poate un sfat nu atat de bun, tinand cont de faptul ca biscuitii reprezinta un aliment din „zona fainoaselor”, care au contributie la acumularea de grasime si nu la slabit.

Acum 150 de ani, a fi slaba insemna a fi scorpie…

In timp ce barbatii isi propuneau sa slabeasca, ei adesea le incurajau pe femei sa devina si sa ramana plinute. Femeile grase erau dorite, intrucat se considera faptul ca ele ar putea face fata chinului fizic al repetatelor sarcini si nasteri. Era epoca cand femeile dadeau nastere si la 10-15 copii. In acelasi timp, in acea perioada s-a incetatenit ideea ca femeile plinute erau placute, in timp ce a fi slaba era echivalentul cu a fi o scorpie.

Fara grasime, cu guma de mestecat

La sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX, imbunatatirile din alimentatie, din sanatate si din nivelul de trai au facut ca oamenii sa se ingrase din ce in ce mai mult si sa devina astfel din ce in ce mai mult interesati de curele de slabire. In jurul anului 1900, un anume Horace Fletcher, un alt rege al dietelor, denumit si „Marele Masticator”, sfatuia oamenii sa slabeasca prin mestecarea de guma. De asemenea, el le recomanda concetatenilor sai sa nu manance decat atunci cand se simt bine dipusi si flamanzi, si sa nu manance nimic atunci cand sunt suparati si obositi.

Laxative si arsenic pentru mai putine kilograme

Tot in acea perioada, o anumita doamna Rorer, s-a referi pentru prima oara la obezitate ca fiind o boala si oferea ca remediu auto-controlul: parasirea mesei atunci cand nu suntem inca satuli. Impotriva obezitatii se lupta cu o pastila ce continea arsenic, stricnina si cafeina, pentru a grabi digestia; de asemenea, destul de intalnite erau si laxativele.

Sa luptam impotriva grasimii prin post!

Postul era si el folosit drept arma in lupta impotriva grasimii. De exemplu, opt sportivi postira timp de 7 zile si apoi ridicara greutati in celebra piata new-yorkeza Madison Square Garden, pentru a dovedi faptul ca ei sunt mai puternici. Un adevarat „artist al foamei”, Agostino Levazin, a postit 31 de zile in Boston. Obezitatea era privita ca un inamic, iar drept arma se folosea postul sau retinerea in a manca.

Un remediu modern pentru slabit

Din fericire, azi nu mai e nevoie sa ne abtinem de la mancare, daca cumva simtim povara greutatii in plus. Si asta pentru ca avem la dispozitie tratamente moderne impotriva slabitului, ca produsele naturale de slabit de la infit.ro. Toate suplimentele alimentare sunt cele mai moderne, bazate pe plante, fiind astfel 100% naturale. Dintre aceste produse amintim:

KiloMed – face parte din seria ultimelor si celor mai moderne suplimente alimentare pentru slabit de pe piata, ce combina o serie de plante cu efecte benefice asupra organismului, care favorizeaza procesul de slabire prin diferitele proprietati pe care le au.

Hyperdetox – este un produs de slabit bazat pe un complex de fibre alimentare solubile si insolubile cu rol in stimularea tranzitului intestinal, dar si in procesul de detoxifiere. Hyperdetox se bazeaza pe o formula originala si 100% naturala, fara conservanti, aditivi sau E-uri, cu efecte benefice asupra organismului.

HyperSlim Acai – este unul dintre cele mai bune produse de slabit din Romania, care iti permite sa slabesti rapid si fara foarte mari eforturi din partea ta. HyperSlim Acai se bazeaza pe o formula revolutionara, bazata pe fructul acai, cunoscut pentru proprietatile sale ca adjuvant in cura de slabire, dar si pe alte plante cu efecte in eliminarea excesului ponderal.

Pentru mai multe produse, vizitati site-ul www.infit.ro

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.