Superstitii incredibile privind nasul

Social Media

nas superstitiiOamenii primitivi venerau nasul, caci acesta era strans legat de respiratie. Uneori, in nas se atarna un inel, ca sa impiedice spiritele rele sa patrunda in organism. Candva, se credea ca dimensiunea nasului unui barbat indica dimensiunea organelor lui sexuale. In fizionomie, studiul trasaturilor fetei cu scopul de a fi stabilit caracterul persoanei, despre nas se spune ca dezvaluie trasaturile ascunse ale personalitatii. Un nas lung denota o personalitate puternica. Persoana este ambitioasa, mandra, dar si vicleana. Nasul mic este specific pentru o persoana cu multa imaginatie, dar impulsiva. O persoana cu nasul lataret la baza va fi optimista si senzuala. Un nas subtire indica o persoana cu simt estetic si multa intuitie. Nasul acvilin ne spune ca persoana respectiva doreste sa domine in orice situatie. Nasul ascutit apartine unei persoane curioase din fire. Nasul drept indica loialitate si o abordare pozitiva a vietii. Nasul carn, indreptat in sus este semnul unei atitudini optimiste fata de viata.

Hemoragia nazala este in general privita ca un semn rau. Daca iti curge nara dreapta e semn de moarte iminenta in familie. Dar e semn bun daca iti curge numai o picatura de sange din nara stanga, caci vei primi o suma mare de bani. O metoda traditionala de combatere a hemoragiei nazale este sa-ti legi o funda rosie la gat. Este un exemplu de magie prin simpatie, caci rosul simbolizeaza sangele, iar nodul simbolizeaza coagularea. O alta metoda este sa-ti legi o ata in jurul degetelor mici de la fiecare mana sau, daca preferi, sa arunci o cheie peste umar.

O metoda mai radicala pentru oprirea hemoragiei nazale este sa-ti legi la gat un saculet in care pui o broasca moarta. Mai poti incerca sa-ti legi o jurubita de matase care a fost innodata de noua fecioare.

Cat priveste mancarimea din nas, exista mai multe semnificatii:
– un nas care va mananca, inseamna ca va veti certa cu cineva;
– daca va mananca nasul, cineva va vizita; daca e nara stanga, vizitatorul va fi barbat, iar daca e nara dreapta, vizitatorul va fi femeie.


Social Media

1 Trackback / Pingback

  1. Superstitii incredibile privind nasul - REVISTE

Leave a Reply