Cainii, pisicile sau pasarile cantatoare pe care le tineti in casa va pot vindeca de boli!

Social Media

animale prieteniIntotdeauna animalele domestice au fost de un real folos omului, dar unele dintre ele chiar ajuta la vindecare. Si aici ne reefrim la caini, pisici si pasari cantatoare (canari) sau vorbitoare (papagali). Cainele este primul prieten al omului, insotitorul, ajutorul si aparatorul acestuia. Foarte adesea cainele este ca o fereastra a sufletului stapanului; el nu spune nimanui despre tristetea care ii apasa inima stapanului si niciodata nu inceteaza sa-l iubeasca pe acesta. Persoana care detine un caine are un ritm de viata mai dinamic, se plimba mai des in aer liber, este mai putin expusa bolilor cardiovasculare si virusurilor care provoaca infectii respiratorii. Blana cainelui se foloseste pentru tratarea bronsitei si a reumatismului. Atunci cind se plimba singura prin casa, pisica indica zonele geopatogenice ale locuintei (locul in care ea doarme) si zonele cu afectiuni ale omului. Pisica nu numai ca stie ce si unde va doare, dar se si intinde pe acest loc, pentru ca, prin caldura sa, sa va usureze durerea. Pasarile cantatoare din cele mai vechi timpuri erau folosite pentru inlaturarea mahnirii si a spiritelor rele. Vibratiile sonore vii va ajuta sa preveniti si sa scapati totodata de stres.

Cainii – sunt buni pentru tratarea mai multor boli, ca de exemplu, bronsita sau varicele. In cazul bronsitei, luati-va un setter, un bichon maltez sau un cocker spaniol – emotiile pozitive, plimbarile zilnice cu alergari in aer liber impreuna cu catelul va ajuta sa cresteti rezistenta organismului in fata infectiilor. Luati ca exemplu stilul de viata al bichonului maltez: dormiti la cadura, feriti-va de curent, rasfatati-va cu fructe si tineti-va cit puteti departe de praf, fum sau mirosuri puternice. In cazul varicelor cel mai bun companion de viata pentru dumneavoastra este un boxer. Imbracati-va intr-un costum elastic, luati in mana lesa si plecati cu cainele la plimbare. Plimbarile pe jos va sunt de mare ajutor, dar, cu toate acestea, trebuie sa evitati plimbarile lungi atunci cand vremea este deosebit de calduroasa sau umeda (venele mici se pot umfla si se pot sparge). Cel mai bine si de mare ajutor pentru dumneavoastra este sa va jucati cu cainele langa apa sau in apa pana la genunchi.

Pisicile – sunt excelente in cazul durerilor de cap. Contactul emotional cu animalul elibereaza capul obosit, sunetele pe care le scoate atunci cand toarce va linistesc, iar atunci cand pisica se asaza in zona gatului dumneavoastra, va incalzeste si slabeste incordarea in care se afla muschii capului, ai gatului si ai umerilor.

Canarii – si acestia sunt buni impotriva durerilor de cap. Cei care sufera de migrene ar trebui sa-si cumpere un canar. Sunetele melodice si caracterul nepasator al canarului va ajuta sa incepeti sa vedeti viata in alt fel.

 


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply