Semnele prin care ne dam seama ca pisicile, cainii sau alte animale de companie pot vedea entitati invizibile

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Pot animalele de companie sa vada fantome (entitati invizibile)? Cainii, pisicile, iepurii, testoasele?

Este o intrebare interesanta si, in timp ce ramane neclar daca exista sau nu fantome, multi oameni cred ca simturile exceptionale ale animalelor le permit sa vada o activitate anormala pe care noi nu o putem face. Exista chiar si unele presupuse „semne” ca animalele noastre de companie pot, de fapt, sa vada fantome.

De exemplu, este bine cunoscut ca cainii au simturi mult mai bune decat oamenii. Potrivit lui „Animal Planet”, ochii unui caine detecteaza miscari mai delicate, simtul mirosului este de 1.000-10.000 de ori mai sensibil decat cel al omului. El poate auzi frecvente mult mai inalte si la o distanta de patru ori mai mare decat un om.

Iata cateva semne care ne arata ca animalele noastre de companie e posibil sa fi vazut o fantoma…

1. Privesc in aer, urmarind ceva invizibil

In decembrie 2011, utilizatorul YouTube, Zack Clark, a decis sa-l inregistreze pe cainele sau, Zoey, care „prezenta un comportament ciudat”. Acesta se concentra asupra unei anumite zone a apartamentului si parea sa urmareasca cu ochii sai o forta invizibila. La sfarsitul videoclipului, Zoey chiar pare sa priveasca si sa se holbeze la o presupusa fantoma. Orice-ar fi, este clar ca Zoey poate vedea (sau simti) mai mult decat proprietarul lui.

2. Latra, miauna, maraie sau suiera intr-un loc unde nu exista nimic

Asa cum se vede in videoclipul de mai sus, acel caine nu numai ca urmareste ceva invizibil, dar, de asemenea, latra si maraie la acel lucru. Acest lucru ar putea fi, bineinteles, cauzat de mai multe motive – de la prezenta unor sunete inauzibile pentru oameni (infrasunete), pana la posibilitatea existentei unei fantome.

3. Va ignora pe voi, stapanii

Am citit undeva ca pisicile sunt mai indiferente fata de fantome/spirite decat alte animale. Sau poate ca pisicile sunt, in general, mai indiferente. Este posibil insa ca in urmatorul videoclip sa spuna contrariul.

Asadar, al treilea semn ca animalul vostru de companie a vazut o fantoma este urmatorul: el actioneaza distras. Va ignora, atentia lui fiind impartita de o forta potential invizibila din camera.

4. Teama de necunoscut

Utilizatorul Reddit Lillibeth a impartasit o poveste care exemplifica semnul nostru final ca animalul dvs. de companie e posibil sa fi vazut o fantoma: frica. Recent, s-a mutat intr-o casa veche cu bunicii ei. Locul are aproximativ 100 de ani vechime si este infiorator. Intr-o seara, ea si cainele ei, Lola, erau pe punctul de a se culca. Dar Lola a inceput sa se comporte ciudat. A sarit si a mers la marginea patului, de parca ar fi trebuit sa se uite la ceva. Ochii ei au inceput apoi sa urmareasca ceva in aer, ceva invizibil. „Am strigat-o, dar ea a stat nemiscata”, a scris Lillibeth. A aprins lumina pentru a vedea daca Lola s-a speriat de vreun soarece, dar nu vazu nimic. Lola a stat apoi toata nopatea, privind ocazional peste marginea patului. Ii era cainelui frica de ceva sai cineva pe care proprietarul nu-l putea vedea?

Acestea sunt intrebari care nu au raspunsuri. Nu putem vorbi cu animalele noastre si nu stim ce gandesc ele…


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply