Atractia oamenilor pentru parapsihologie

Social Media
  •  
  •  
  •  

parapsihologieAuzim vorbindu-se in jurul nostru din ce in ce mai des despre bioenergie, parapsihologie, ocultism. Termeni folositi adesea fara a se sti ce se afla dincolo de simpla lor exprimare. Fapt pentru care, in ideea de a veni in sprijinul celor care vor sa cunoasca mai multe in aceasta privinta, am dialogat cu o bine cunoscuta specialista in domeniu, d-na Rodica Mitrea.

Asadar, ce reprezinta parapsihologia, “unde incepe” si unde “se termina”?

“In termenul de parapsihologie intra o multitudine de stiinte care n-au putut fi explicate in jurul anilor 1550, cand s-a aflat despre aceasta notiune, pentru ca Inchizitia Evului Mediu nu recunostea existenta acestor stiinte. Tot atunci, pentru a cuprinde toate aceste stiinte la un loc, s-a folosit si termenul de ocultism (ceva ascuns, ceva cercetat pe furis).

Parapsihologia include, printre altele, studierea spiritismului, a telepatiei, premonitiilor, biodetectiei, a terapiilor esoterice (a nu se confunda cu ezoterice, care au un cu totul alt inteles, in sensul ca sunt haraziti pentru tratamente doar cei cu capacitati esoterice, ezotericii fiind cei care au studiat fenomenul tratamentelor bioenergetice, dar neavand neaparat si posibilitatea de a-i trata si vindeca pe cei din jur). Mai tarziu, prin 1920, americanul Rilke (a nu se confunda cu poetul cu acelasi nume) aduce mai multa lumina cu privire la ceea ce noi numim parapsihologie, in sensul ca el a studiat parapsihologia, telekinezia si biomagnetismul. A reusit, de asemenea, ca, prin intermediul telepatiei, sa transmita ganduri si imagini unor oameni aflati la mii de km”, afirma specialista in domeniul acestor stiinte cognitive.

De ce sunt interesati semenii nostri de aceste fenomene parapsihologice?

“Ideea de noutate ii atrage pe semenii nostri la stiintele parapsihologice. Cel putin 70-80% dintre noi avem vise, premonitii si incercam sa ni le explicam. Ca sa nu mai amintim de cei care au intrat in morti clinice si apoi au povestit despre acel tunel de lumina pe care l-au vazut, iar unii dintre ei au trecut de acel tunel luminos, iar altii nu. Si avand astfel de experiente, evident ca sunt interesati de aceste explicatii, cunoscut fiind faptul ca perceptiile acestea se inregistreaza la nivelul sufletului si al mentalului”, conchide d-na Rodica Mitrea.

Ce reprezinta bioenergia si biodetectia?

“Biodetectia reprezinta capacitatea unui om de a detecta cu ajutorul palmelor suferintele celor din jur, care-i calca pragul cabinetului, cerandu-i sprijinul. Iar aici nu ma refer la fantanarii care dispun de acea “nuielusa de argint” cu care descopera un izvor de apa sau petrol, ori alte zacaminte, pentru ca aceste lucruri se invata, ci ma refer la biodetectia pe corpul uman, care depisteaza o denivelare energetica si, eventual, o boala care pentru foarte multi dintre bioterapeuti se simte la palma. Unii vad aceste lucruri prin vederea extraretiniana si pe aura corpului energetic al pacientului. Altii, pur si simplu, simt acest lucru prin propriul lor corp sau au clisee, pentru o clipa vad ceva in pacient sau vad din viata lui ceva care l-a adus in felul acesta de boala. Si, de aceea, imi permit sa spun ca a detecta, a simti ceea ce are celalalt tine de fapt de un talent. Asa cum unii din noi au talentul de a canta, de a scrie, de a sculpta. Marile genii in domeniul artei nu au facut scoala pregatitoare pentru a deveni pictori, sculptori sau muzicieni. La fel ca si talentul pentru arta, exista si talentul pentru biodetectie pe care in momentul in care iti dai seama ca-l ai, ti-l perfectionezi pana ajungi la apogeu. Aceasta ar fi biodetectia: dupa ce stabilesti un diagnostic, poti sa tratezi cu ajutorul bioenergiei.

Bioenergia este energia universala care intra in corpul nostru prin cele sapte chakre – descoperite acum mai bine de sapte mii de ani – si care sunt un fel de impletire intre energia umana si energia universala. Deci, energia universala intra prin cele sapte chakre in corpul nostru, se intalneste cu energia noastra, care este specifica fiecarei celule, si formeaza aceasta bioenergie care inseamna in cele din urma viata, energia universala fiind cu totul altceva. Aceasta ar fi bioenergia, care se plimba prin meridiane in corpul nostru, ajunge la diferite zone, dupa accea la organe si apoi se pot stabili diagnostice prin blocaje energetice care exista pe chakre, pe meridiane si pe zona bolnava a organului pacientului”, explica d-na Rodica Mitrea.

10 comentarii la „Atractia oamenilor pentru parapsihologie”

Lasă un comentariu