Plantele au o constiinta superioara oamenilor: au simturi si sentimente, dar si putere mare de telepatie si predictie!

Social Media

plante constiintaPot plantele sa aiba sentimente? Se pare ca da! Aceasta a fost concluzia lui Cleve Backster in anii 1960. El a fost specialist CIA in testul poligraf, asa ca s-a gandit sa conecteze senzorii poligrafului la plante si ceea ce a descoperit a fost uluitor: a aflat, de exemplu, ca plantele au reactionat la producerea unui rau (de exemplu, taierea frunzele lor) si chiar la gandurile nocive ale oamenilor din apropierea lor.

Backster s-a decis intr-o buna zi sa ataseze electrozii sai la poligraf pentru faimoasa sa planta Dracaena, din biroul sau, si apoi a udat plantele, pentru a vedea raspunsul frunzelor. A descoperit cu surprindere ca planta a reactionat intr-adevar la acest eveniment asa ca s-a decis sa afle ce s-ar intampla daca el ar ameninta planta; asa ca, in mintea sa, si-a creat ideea ca ar da foc frunzelor atasate de electrozi. Si ceea ce s-a intamplat, a schimbat pentru totdeauna viata lui Backster si a noastra. Pentru ca planta nu a asteptat ca Backster sa treaca la actiune, adica sa-i dea foc: pur si simplu a reactionat doar la gandurile sale! Prin cercetari suplimentare, Backster a constatat ca doar intentia lui, si nu numai gandul in sine, a adus aceasta reactie a plantei.

De asemenea, el a descoperit ca plantele erau constiente unele de altele, deplangeau moartea oricui (chiar si bacteriile ucise din apa fiarta), le displaceau mult oamenii care ucideau plantele prin neglijenta sau chiar in timpul cercetarii stiintifice si rememorau cu placere oamenii care aveau grija de ele, chiar si atunci cand „prietenii” lor se aflau departe in timp si spatiu. De fapt, cercetatorul a descoperit ca plantele pot reactiona la evenimente care au loc la mii de kilometri distanta. Si, in plus, mai sunt si profetice, caci pot anticipa evenimentelor negative si pozitive, inclusiv prognoza meteo! Unul dintre cele mai importante lucruri pe care Backster l-a descoperit a fost acela ca, atunci cand se afla in fata unui pericol iminent, plantele, in loc sa devina defensive, pentru a se apara, devin pur si simplu catatonice, adica fara nicio reactie de aparare!

Se pare ca plantele au o minte mult mai avansata decat a noastra. Nu stiu cum stau ele la inteligenta, dar, cel putin, la telepatie si profetii, ne depasesc cu usurinta. Iar noi, oamenii, in aroganta noastra, le ignoram si le subestimam de atatea ori! Si, cel mai important lucru: plantele au simturi, au sentimente, au telepatie, au putere de predictie si fac toate aceste lucruri fara ajutorul vreunui creier, cum avem noi oamenii! Ceea ce este inca o dovada ca mintea nu apartine creierului, asa cum medicina traditionala ne invata, ci este produsul unei constiinte superioare.


Social Media

3 Comments

  1. Cata ignoranta in materialul asta! Manipulati la greu, in sensul ca si omul, in starea sa fireasca, e capabil de comunicare telepatica si are si alte calitati, naturale in fond, dar acum numite paranormale. Repet, IN STAREA SA FIREASCA, si nu in postura in care se afla in ultimele 5-6 milenii.
    Deci plantele NU au o constiinta superioara oamenilor – in raport cu Legile cosmice, nimeni nu e inferior sau superior. Dar asemenea informatii nu pote face parte dintr-un material de presa „serios”, cum e asta…

  2. Valdemar, mai usor cu manipularea. Tu cum stai cu telepatia sau cu predictiile, fata de o planta? Esti in stare sa prezici vremea? (nu sa citesti buletinul meteo de pe Internet). Tu esti expresia perfecta a omului arogant, care se crede superior fata de celelalte vietati din jurul sau. In plus, vad ca tu le stii pe toate… cunosti la ce nivel e situat omul, de parca ai fi studiat toate legile cunoscute si necunoscute ale Universului. Cum spuneam, aroganta umana greu poate fi invinsa.

    Silivriano

  3. Din pacate, multe informatii sunt eronate! Plantele nu au o constiinta proprie, ci doar senzatii. Datorita acestor senzatii pot identifica aspecte care tin de amenintarea asupra vietii lor sau asupra altor vietati, iar reactiile lor sunt sunt de natura instinctiva si nu de natura constienta. In aceeasi perspectiva animalele au senzatii si perceptii (un fel de sentimente rudimentare), dar tot de natura instinctiva. Omul, in schimb, are senzatii, perceptii (emotii, sentimente) si constienta – gandire (cu ajutorul careia elaboreaza concepte). Trebuie mentionat ca atat plantele cat si animalele nu au un suflet individual ci doar suflete de grup (de specie, rasa etc.) spre deosebire de om care are suflet individual (de fapt un inceput de suflet, o esenta pentru omul actual). In aceast sens merita de amintit faptul ca plantele traiesc intrun spatiu unidimensional (este vorba de planul fizic pe care il percep), animalele intrun spatiu bidimensional (cateva chiar intrun spatiu unidimensional), iar omul in spatiul tridimensional. Deci nu putem vorbi de constiinta la plante sau animale, in sensul larg acceptat. Pe de alta parte s-a putut constata de catre cercetatori ai lumii spirituale (ex. Dr. David Hawkins) ca o pisica cand toarce, sau un caine cand da din coada, se afla intro stare de inalta vibratie, mult mai inalta (!!!) decat a celor mai multe fiinte umane.

Leave a Reply