Home Spiritualitate teoreticaEnciclopedie spirituala Astralul si calatoriile in astral

Astralul si calatoriile in astral

by admin
103 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Este o regula printre ocultisti de a vorbi despre Planul Astral, pur si simplu ca „Astralul” in loc de, de exemplu, „din Astral”; „vizitand Astralul”; „fenomenele din Astral”; „locuitorii Astralului” etc, etc. Unul din cele mai dificile lucruri pentru cititor este sa realizeze ca Astralul este tot atat de real, cuprinzator, si determinat cum este si lumea materiala.

Tot asa cum aburul este de fapt la fel de real ca apa, sau chiar ca gheata, tot asa este Astralul la fel de real ca si lumea simturilor fizice. In acest sens, daca noi ne-am putea vedea lumea noastra de materie sub o lentila suficient de puternica, am percepe aceasta nu ca pe un corp mare de materie solida fixa, ci mai curand ca o agregare a unui numar infinit de particule minuscule ele insele constituind atomi; acestia constituind molecule; iar acestea constituind mase solide.

Spatiul dintre ionii atomilor de materie este ca marime de comparatie ca si spatiul dintre planetele sistemului nostru solar. Si fiecare ion, atom sau molecula este intr-o miscare constanta si intensa. Sub o lentila cu putere suficienta, ar parea ca nu este nimic solid in lumea materiei. Daca puterea lentilei magnificatoare ar fi ridicata de un infinit numar de ori, chiar si ionii s-ar topi intr-un vid vaporos, si nu ar mai ramane nimic altceva decat eterul ce nu are greutate si nu este perceptibil simturilor, chiar si ajutate de cele mai puternice instrumente de laborator.

Dupa cum vedeti, soliditatea lucrurilor este doar relativa si comparativa. Vibratia substantei in Astral este mai ridicata decat cele din planul material; insa chiar vibratiile din Astral sunt mult mai incete decat cele din planul superior urmator, si tot asa calatorului in Astral peisajul, si tot ceea ce are legatura cu acesta, ii par la fel de solide ca si majoritatea materiilor solide pentru ochiul fizic. De fapt este tot atat de solid ca si corpul astral in care calatoresti, in acest sens. Cat despre realitate, Astralul este tot atat de  real ca si materia, in orice privinta.

Fortele Naturii nu sunt perceptibile ochiului fizic, exceptand manifestarea lor prin materie – insa ele sunt foarte reale asa cum noi toti stim din experienta; nu poti vedea electricitatea, dar cand receptionezi socul electric realizezi realitatea sa. Nu poti vedea forta gravitatiei, insa devii constient cu durere de realitatea sa cand iti cade un mar in cap; sau iti pricinuieste caderea brusca atunci cand pasesti gresit pe strada. De fapt, toti ocultistii avansati realizeaza ca, daca s-ar putea afirma cu adevarat ca exista nivele de realitate intre lucruri, atunci balanta este in favoarea formelor mai fine de substanta si forta, si in defavoarea celor mai putin fine.

Asadar, sa nu gandesti Astralul ca pe ceva comparativ ne-real, sau ca existent numai relativ. Si, sa nu gandesti ca simturile astrale ca fiind mai putin reale, temeinice si importante decat cele ale corpului fizic. Fiecare clasa de perceptie prin simt isi are propria sa zona in care este rege. Fiecare este stapana pe domeniul sau. Si nu ar trebui sa existe incercari de a face distinctii de realitate intre ele. In definitiv, ele nu sunt decat mecanismul de constiinta, de „constientizare”, fiecare adaptat la solicitarile particulare ale mediului.

Astralul are peisajul sau, geografia (!) sa, si „lucrurile” sale, la fel ca si lumea materiala. Aceste lucruri sunt la fel de reale precum Anglia, Vaticanul, catedrala St. Paul, Capitoliul din Washington, Broadway, Picadilly, sau Rue de la Paix, Great Redwood Trees din California, Marele Canion, Alpii, sau Padurea Neagra. Locuitorii sai sunt la fel de reali ca si oricare din marii oameni din tara in care traiesti, sau cei din oricare alta tara, altfel decat daca ar trece din acest plan material, si astfel deveni „ne- reali” mai iute decat orice gand; atat de nepermanenti sunt locuitorii si lucrurile chiar si ale acestei reale (!) lumi materiale.

Legea schimbarii constante opereaza in Astral la fel ca si in planul material. Acolo, lucrurile vin si se duc, la fel ca si aici in planul material. Opreste-te o clipa si concentreaza-te asupra esentei – materia, si vei vedea ca diferenta intre lucrurile din cele doua planuri este pur si simplu ca diferenta dintre rosu si albastru – simpla diferenta in rata vibratiei substantei. Si, care iarasi, este cauza diferentei dintre otel si hidrogenul gazos, dintre electricitate si lumina, dintre magnetism si caldura – simpla diferenta de vibratii a substantei.

Legile astralului

Astralul are legile sale la fel ca si lumea materiala. Aceste legi trebuie ” invatate si observate, altminteri locuitorii din Astral, la fel ca si calatorul acolo, vor culege rezultatul ce apare intotdeauna din incalcarea legilor naturale. Iarasi, acolo exista ceea ce ar putea fi numit „geografia” Astralului, daca acest cuvant din planul material ar fi permis in aceasta acceptiune. Exista regiuni, puncte in spatiu, locuri, regate, tari etc, in Astral la fel ca si in lumea materiala. Uneori aceste regiuni Astrale nu au nicio legatura cu cele din planul material, pe cand in alte cazuri ele au o legatura foarte directa si o relatie cu locuri materiale si cu locuitorii de acolo.

Calatoria din Astral

Se poate calatori de la o regiune a Astralului la o alta, printr-un simplu act de vointa ce ridica vibratia corpului astral, fara ca acesta sa se miste deloc in spatiu. Si din nou, se poate calatori in spatiu de la un punct la altul in Astral, in cazuri in care aceste puncte au o anumita relatie cu puncte din planul material. Ca o particularitate a acestei ultime forme de calatorie, se poate calatori, de exemplu, in Astral de la Bucuresti la New York – intr-o clipire de ochi, ca timp – prin simpla dorinta, sau dorinta de a face astfel.

Calatorind in Astral, pot fi intalniti multi locuitori stranii ai acelui miraculos domeniu al Naturii – unii placuti iar altii neplacuti. Unii din acesti locuitori au trecut din planul material, pe cand altii nu au fost niciodata acolo, aceste ultime forme fiind nativii din Astral si specifici acesteia.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

8 comments

Odorica Ion 24 august 2010 - 19:21

Sint complet bulversata de ce am citit.
Trebuie sa ma adun.
Cu simpatie,
Odorica

TJ 25 august 2010 - 16:09

Care sunt legile astralului?

Octavian 26 august 2010 - 22:48

Pentru cei ce vor mai multe detalii ori sunt doar curiosi,va recomand sa cautati pe internet informatii despre dedublarile astrale, sunt foarte multe surse despre acest subiect. Este foarte interesant.

Razvan 27 august 2010 - 8:34

cateva carti ce le recomand:
Yram – secretul lumilor astrale
MEDICINA COSMICA (SACROTERAPIA) SI CALATORII ASTRALE de SOUNA YAKASHI

Costy 27 august 2010 - 13:37

ce pacat dupa ce am scris un roman aici despre experientele mele in astral mi-a dat erroare cand am trimis mesaju NOT COOL

Costy 27 august 2010 - 13:39

pe scurt e greu in astral nu se compara cu ce scrie in carti sau ce ati auzit yo dupa vreo 40 de exp din noiembrie anu trecut pana acum inca mai lucrez la miscare si in nici un caz nu am parasit camera si asta pt ca cineva din astral mi-a recomandat sa nu o fac .

Cristina 13 septembrie 2010 - 0:04

Cum ajungi in ,,Astral”?

ghizela 14 septembrie 2010 - 16:16

deci ASTRALUL e de fapt imaterialul?

Leave a Comment