Home DivinatieDictionar de vise Ce sunt visele cu adevarat (partea 2)? Visele corpului astral si ale corpului mental

Ce sunt visele cu adevarat (partea 2)? Visele corpului astral si ale corpului mental

by admin
36 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Exista, de asemenea, vise astrale. Datorita lor, patrundeti in vietile voastre anterioare. Ele sunt a treia dimensiune a visului. Se intampla ca si intr-un vis obisnuit sa fie prezente partial corpurile eteric sau astral. In acest caz visul este ceva confuz, o suprapunere, pe care nu ajungeti sa o intelegeti. Corpurile voastre existand toate simultan, unul din corpuri poate trece, poate patrunde partial intr-un altul. Prin urmare, se intampla ca intr-un vis obisnuit sa intalnim fragmente eterice sau astrale.

Cu primul corp (corpul fizic) nu puteti calatori nici in timp nici in spatiu. Sunteti legat de starea voastra fizica si de ora (sa zicem ca este zece seara). Corpul vostru fizic poate visa in aceasta dimensiune specifica de spatiu-timp, dar nu dincolo de ea. Cu corpul eteric puteti calatori in spatiu, dar nu si in timp. Puteti merge oriunde vreti, dar este tot ora zece seara. Pe plan astral (al treilea corp), puteti calatori nu numai in spatiu ci si in timp. Corpul astral poate trece peste bariera timpului, dar numai in directia trecutului, nu in aceea a viitorului. Corpul astral poate reveni la intreaga serie infinita a trecutului, de la amiba la om.

In psihologia jungiana, corpul astral este denumit inconstient colectiv. Este povestea individuala a vietilor voastre. Uneori ea patrunde in visele obisnuite, dar in cea mai mare parte a cazurilor starile sunt mai mult patologice. La o persoana alienata mintal, cele trei corpuri isi pierd caracteristicile ce le disting unul de celalalt. O asemenea persoana poate avea vise despre vietile anterioare, insa nimeni nu o va crede. Nu va crede nici macar ca insasi. Isi va spune ca nu era decat un vis. Acest tip de vis nu apartine planului fizic, ci planului astral. Iar visul astral are un sens profund. Cu precizarea ca visele corpului astral provin numai din trecut, nu si din viitor.

Al patrulea corp este numit mental. El poate calatori atat tn trecut cat si in viitor. In caz de pericol extrem, chiar si unei persoane obisnuite i se poate intampla sa aiba o scurta viziune a viitorului. Daca o persoana apropiata si iubita este pe punctul de a muri, mesajul va poate fi transmis printr-un vis obisnuit. Datorita faptului ca nu cunoasteti decat planul fizic, datorita faptului ca ignorati toate celelate posibilitati, mesajul va fi introdus intr-un vis obisnuit. Numai ca visul nu va fi prea clar. Din cauza barierelor pe care mesajul trebuie sa le treaca inainte de a se integra in starea voastra de vis obisnuita. Fiecare bariera elimina un element si il transforma in altceva.

Datorita faptului ca fiecare corp are propriile sale simboluri, in toate cazurile cand un vis va calatori de la un corp la altul, el va imprumuta simbolismul respectivului corp. De unde si confuzia care rezulta. Daca puteti visa in mod clar in cel de al patrulea corp – nu prin intermediul altui corp ci prin intermediul celui de al patrulea corp insusi – veti reusi sa calatoriti si in viitor. Dar numai in viitorul vostru. Aceste lucruri se intampla la nivelul individului – nu puteti inca patrunde in viitorul unei alte persoane.

Pentru corpul al patrulea trecutul se confunda cu prezentul, la fel ca si viitorul. Trecut, viitor si prezent formeaza un intreg. Totul devine un acum: un acum ce patrunde cu spatele in trecut, un acum ce patrunde cu fata in viitor. Nu mai exista nici trecut, nici viitor, insa timpul e inca prezent. Dar timpul, chiar si sub forma de “prezent”, este inca acel timp care trece. Trebuie sa va concentrati mai mult mintea, puteti vedea in directia trecutului, dar concentrandu-va mintea in aceasta directie. In acest caz, viitorul si prezentul sunt lasate de-o parte. Daca va concentrati asupra viitorului, celelalte doua dimensiuni ale timpului (trecutul si prezentul) se sterg. Vedeti trecutul, prezentul si viitorul, dar nu ca un intreg. In plus, nu distingeti decat propriile voastre vise individuale, visele care va apartin in calitate de individ.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

3 comments

maria luana 9 august 2010 - 12:25

da chestia cu visele imi pare super tare pacat ca uni oameni din ziua de azi zc cas prostii..whatever samanii stapanesc arta viselor si visele astrale sunt importante…in plus sincer nam citit acest documentar dar stiu cate ceva despre vise s se zce ca toti oamenii au o parte a nopii in care ies din corp..doar ca nu sunt constienti de asta..

ofellia 24 septembrie 2010 - 9:35

Am avut un vis neobisnuit..Ca eram tanara…la tara…cu un copil de mana..Cerul era albastru…era noapteee….Si pe cer era luna…langa era Soarele..dar lumina f f slab…si a mai aparut un astru langa …Am fost putin panicata si voiam sa intru undeva sa ma adapostesc dar am realizat ca nu are rost si ma straduiam sa fiu curajoasa sa privesc in sus…dsa admir..si sa nu mi fie teama,,

Alexandra 21 februarie 2011 - 2:45

Am avut un vis foarte ciudat…M am visat pe mine , in patul meu , intinsa , vorbeam cu cineva chiar la mine in dormitorul meu exact asa cum este el .Eram imbracata intinsa pe pat si vorbeam cu acel cineva care nu stiu insa cine era. La un moment dat , am luat de langa mine o bucatica mica de carne din mine , si am spus : UITE ASTA E CARNE DIN MINE , CARNE DIN CORPUL MEU SI EU AM SA O MANANC ! ” Si am bagat o in gura . Starea mea nu era deloc rea , din contra zambeam si eram chiar mandra ca eu fac asa ceva….nu inteleg ce e dar stiu ca visuk acesta semnifica ceva important pentru mine.

Va rog daca puteti sa mi explicati ceva…

Multumesc mult !

Leave a Comment