A fost vreodata casatorit Iisus Hristos cu Maria Magdalena?

Social Media

A fost istoria gresita timp de vreo 2.000 de ani? A existat vreodata vreun „domn Isus Hristos”? Intr-un documentar aparut pe Discovery Channel (Mormantul familiei lui Iisus), regizorul Simcha Jacobovici pretinde faptul ca exista dovezi precum ca Iisus Hristos ar fi fost casatorit cu Maria Magdalena, iar cei doi ar fi avut un fiu, numit Iuda.

Jacobovici nu este primul care arata o posibila legatura romantica dintre Iisus si Maria Magdalena. In filmele „Ultima tentatie a lui Hristos” (1988) sau „Codul lui da Vinci” (2006), exista evidentiata o relatie secreta si intima intre Hristos si Maria. De altfel, Dan Brown, autorul celebrei carti „Codul lui da Vinci”, cea care a spart toate recordurile de vanzari, e principalul sustinator al ideii precum ca Iisus si Maria Magdalena au fost casatoriti si au avut un copil. Dar cat de reala este aceasta informatie? Este ea bazata pe vreo dovada istorica?

Misterioasa Marie Magdalena

Inainte de a examina aceasta posibila legatura romantica, mai intai sa evaluam persoana lui Maria din orasul galileean Magdala. Ce documente vechi o prezinta pe aceasta Marie?

Cele 4 evanghelii ale Noului Testament (Matei, Marcu, Luca si Ioan) sunt primele marturii ce o prezinta pe Maria din Magdala. Ea apare ca o femeie pe care Iisus o vindeca de posesiune demonica. Evangheliile o arata ca o discipola a lui Iisus, ce-i asculta invataturile, care a fost martora la crucificarea lui Iisus si a fost prima care l-a vazut pe Hristos inviat dupa trei zile.

A fost Maria Magdalena prostituata?

Unii au spus despre Maria Magdalena ca ar fi fost prostituata, dar nici apostolii si nici Sfintii Parinti ai Bisericii crestine n-au vorbit mai mult despre ea decat ca fiind una din discipolii lui Iisus. Ideea ca Maria ar fi fost prostituata vine din secolul al VI-lea, atunci cand papa Grigorie I a identificat-o ca fiind aceeasi persoana despre care se vorbeste in Luca 7:37: „Si iata era in cetate o femeie pacatoasa si, afland ca sade la masa, in casa fariseului, a adus un alabastru cu mir”. Cu toate acestea, totul a fost doar o presupunere a papei, pentru ca nu exista niciun text in Biblie precum ca Maria Magdalena ar fi fost prostituata.

In evangheliile gnostice se vorbeste despre o relatie dintre Iisus si Maria Magdalena?

De asemenea, in cele patru Evanghelii canonice, nu exista nici macar o mica referire la vreo relatie romantica sau sexuala intre Iisus si Maria Magdalena. Atunci, cum a aparut aceasta idee si cum a fost ea speculata de adeptii teoriei conspiratiei? Raspunsul este simplu: evangheliile gnostice, documente scrise la 100-200 de ani dupa evangheliile canonice, si care au fost utilizate de un cult non-crestin denumit gnosticism. Aceste evanghelii nu fac parte din Noul Testament si au fost respinse de crestini ca fiind eretice (vezi mai multe detalii despre una din evangheliile gnostice – Evanghelia lui Toma – in articolul urmator: http://www.lovendal.net/wp52/evanghelia-lui-toma-marea-pacaleala-gnostica/).

Cei care sustin o relatie intre Iisus si Maria, citeaza din doua evanghelii gnostice: Evanghelia lui Maria si Evanghelia lui Filip. Sa parcurgem impreuna cele doua evanghelii si sa vedem cat adevar se afla in cele spuse de adeptii teoriei conspiratiei.

Evanghelia lui Maria ne poate da indicii despre relatia lui Iisus?

Evanghelia lui Maria, ce nu face parte si ea din Noul Testament, a fost scrisa de un autor necunoscut in ultima jumatate a secolului al II-lea d.Hr., adica la circa 150 de ani dupa moartea si invierea lui Iisus. Astfel, niciun martor ocular nu mai era in viata in momentul in care ea a fost scrisa. Cum am putea avea incredere in ea, mai multa decat in evangheliile canonice ce au fost scrise de martori oculari ai vietii lui Iisus!?

Oricum, din aceasta Evanghelie a lui Maria, exista un verset in care se spune ca Maria Magdalena era discipolul favorit al lui Iisus, caci o „iubea mai mult decat pe ceilalti (discipoli)”. Intr-un alt verset, Petru i-ar fi spus lui Maria ca: „Sora, noi stim ca Mantuitorul te-a iubit mai mult decat orice alta femeie”. Totusi, in niciunul din versetele de mai sus nu se vorbeste explicit de vreo relatie romantica sau sexuala dintre Maria si Iisus.

Iisus si Maria: „tovarasi de viata”, conform Evangheliei lui Filip?

In „Codul lui da Vinci” se sustine faptul ca Iisus si Maria au fost casatoriti si au avut un copil, pornind de la un verset din Evanghelia lui Filip, in care se spune ca cei doi ar fi fost „tovarasi de viata”. Sa vedem impreuna versetul:

„Trei femei mergeau impreuna cu Mantuitorul: Maria, mama sa (…), sora lui si Maria din Magdala, careia i se mai spune ‘koinonos‘. Pentru ca Maria este numele sorei sale, a mamei sale si a sale ‘koinonos‘. „

In „Codul lui Da Vinci”, apare un personaj, Sir Leigh Teabing, despre care se spune ca este expert si care considera ca acest cuvant „koinonos” (ce inseamna „tovaras” in limba greaca) ar putea fi interpretat ca „sotie”. Dar, conform altor experti, aceasta interpretare este una nepotrivita. Cuvantul folosit ca „sotie” in Noul Testament este „gune” si nu „koinonos”.

Astfel, Ben Witherington III a scris in Revista de Arheologie Biblica urmatoarele:

„Exista un alt cuvant in greaca, gune, prin care lucrurile ar fi fost foarte clare. E mult mai probabil ca koinos sa aiba sensul de ‘sora’ in sens spiritual, din moment ce acesta este sensul in care este folosit in alte parti. In orice caz, acest text nu arata clar ca Iisus ar fi fost casatorit, cu atat mai putin casatorit cu Maria Magdalena”.

Iisus a sarutat-o pe Maria Magdalena?

Exista, de asemenea, un verset in Evanghelia lui Filip, in care se spune ca Iisus ar fi sarutat-o pe Maria Magdalena. Ce este pus intre paranteze (…) inseamna ca nu apare in textul original.

„Tovarasul lui (…) este Maria din Magdala. El (…) mai mult decat (…) discipoli (…) o saruta mai mult pe ea (…) Ceilalti (…) ii spuneau: ‘De ce o iubesti mai mult pe ea decat pe noi?’ „

A-i saluta pe prieteni cu un sarut era un lucru obisnuit in primul secol al mileniului I si n-avea nicio conotatie sexuala. Profesorul Karen King explica in cartea sa „Evanghelia lui Maria Magdalena” ca acel sarut nu semnifica altceva decat prietenie, nu si romantism.

Daca tinem cont de faptul ca Evanghelia lui Filip a fost scrisa la circa 200 de ani la moartea si invierea lui Iisus, si ca nu exista alt document istoric sau religios care ar insinua ca intre Iisus si Maria ar exista o relatie romantica, atunci ne putem da seama ca totul nu e decat o minciuna promovata de Dan Brown. Daca nici istoricii evrei sau alti istorici seculari n-au scos nici macar o vorba despre aceasta asa-zisa relatie, atunci cum putem avea incredere in niste evanghelii gnostice, scrise la 150-200 de ani dupa Iisus si care (culmea!) nici ele nu arata clar ca Hristos si Maria Magdalena ar fi fost soti.

Casatoria intre Iisus si Maria Magdalena: o simpla fantezie

Dar, ar fi putut Biserica timpurie crestina sa fi distrus dovezile despre asa-zisa casatorie a lui Iisus? Desigur ca acest lucru e sustinut de adeptii teoriei conspiratiei, ca Jacobovici si Brown, dar nu si de expertii in teologie. Astfel, intr-un articol aparut in saptamanalul „Newsweek”, care sumarizeaza opiniile expertilor in teologie, se afirma clar ca asa-zisa casatorie intre Iisus si Maria Magdalena n-a avut loc niciodata, ea neavand nicio baza istorica. Poate ca gnosticii au observat ca Noul Testament era putin cam „timid” in prezentarea relatiilor romantice si s-au hotarat sa-l „condimenteze” putin. Dar oricare ar fi fost motivul, nu se poate pune prea multa baza in aceste versete izolate si obscure, scrise la 100-200 de ani dupa Hristos.

Dar mai poate fi si altceva. Poate ca incercarea de apropiere dintre Iisus si Maria are mai mult de-a face cu opozantii crestinismului, ce au incercat sa umanizeze fiinta despre care crestinii a spus de la bun inceput ca este „Dumnezeu”. De altfel, chiar si in Noul Testament Iisus este umanizat, desi pentru crestini el este Dumnezeu (Filipeni 2:6-8):

6. Care, Dumnezeu fiind in chip, n-a socotit o stirbire a fi El intocmai cu Dumnezeu,
7. Ci S-a desertat pe Sine, chip de rob luand, facandu-Se asemenea oamenilor, si la infatisare aflandu-Se ca un om,
8. S-a smerit pe Sine, ascultator facandu-Se pana la moarte, si inca moarte pe cruce.


Social Media

16 Comments

 1. De ce este asa de important daca au fost casatoriti sau nu ? Schimba asta ceva din ceea ce a spus sau a facut pentru noi ? Ne place sau nu, Iisus s-a nascut iudeu a trait ca un iudeu si a murit iudeu. Oamenii il numeau Rabbi (Invatatorule), iar un rabbi trebuia sa fie casatorit. Si preotii ortodocsi sunt casatoriti pe cand cei catolici sunt criticati pentru celibat.
  De Maria Magdalena nu scrie ca ar fi fost curva ci pacatoasa ceea ce poate insemna si ca apartinea unui cult pagan. Aducand-o la credinta Iisus i-a alungat demonii.

 2. Eh!Aici va inselati domnule Beauceant.
  „De ce este asa de important daca au fost casatoriti sau nu”
  Pai este foarte important pentru ca daca esti un crestin adevarat care crede in Biblie vei crede si ca El a fost celibatar din moment ce asta spune despre El.Ideea este ca ar strica imaginea pe care o avem deja despre El.Si mai este si imposibil.
  „Ne place sau nu, Iisus s-a nascut iudeu a trait ca un iudeu si a murit iudeu”
  Nu chiar domnule Beauceant.Va place sau nu Noul Testament este plin de situatii in care Iisus critica modul rabinilor de viata din acel timp.I se spunea Rabbi pentru ca asta inseaman „invatator” dupa cum ati spus si dumneavoastra dar nu era un rabin ca functie.
  Daca ar fi asa cum ati spus dumneavoastra ar insemna ca nu are nicio importanta ce a facut El in viata lui atata timp cat s-a sacrificat pentru noi,dar aici va inselati.Trebuia sa fie perfect,fara de pacat ca sa se sacrifice pentru noi.
  Si daca luati regula ca trebuie sa fie obligatoriu casatorit va aduc aminte sau va anunt in caz ca nu stiti ca Biblia mentioneaza ca Iisus este casatorit cu Biserica sa,cea adevarata.O casatorie simbolica care inseamna mult mai mult ca oricare alta casatorie care a fost,este si va fi vreodata.

 3. Evangelistii nu au scris niciunde clar daca a fost sau nu casatorit.
  Eu inteleg de aici ca ori nu au considerat important acest lucru, ori au considerat casatoria atat de normala ca nu au mai pomenit-o (Asta e doar umila mea parere).
  Cred ca Iisus a criticat modul de viata al fariseilor nu al rabinilor. Ca a fost casatorit cu biserica e perfect adevarat,El insusi numindu-se ”mirele”, prin biserica neintelegand institutia sau cladirea ci locul in care doi sau mai multi oameni se intalnesc ca sa se roage in numele Lui, caci acolo va fi si El prezent.
  In zilele noastre noastre se incearca denigrarea unor persoane sau idei prin dezvaluirea unor amanunte ”picante”. Eu ma uit dupa roade si daca dupa 2000 de ani peste un miliard de oameni cred in El si in dragostea fata de aproapele nostru, roadele sunt bune.

 4. Doina, ce am scris pana acum a fost din perspectiva textelor canonizate. Pt.ca cred ca faci parte dintre cei care ‘’au urechi ca sa auda’’ pot sa iti mai povestesc cate ceva . Maria M, apare prima data in scripturi ca fiind copila marelui preot Iair care a fost inviata(Matei 9.18-26). Aceste invieri erau ritualuri simbolice de initiere facute pt. a ridica rangul cuiva in cadrul comunitatii sau pt a-l readuce in comunitate dupa o excomunicare(de ex.Lazar) . Numele Magdalena nu provine de la o locul nasterii ci de la migdal=turn in hebraica reprezentand un statut social sau o functie (Mica 4.8). In templul din Kafarnaum erau 7 preoti simbolizand cele 7 flacari ale menorei stand simbolic in opozitie cu 7 preoti demoni carora le era MM subordinata. Dupa casatorie si-a incheiat activitatea acolo deci s-a eliberat de acesti ‘’demoni’’(Luca8.2). Vechii crestini au asociat-o cu Sophia= Intelepciune sau ca reprezentarea pe pamant a Sf.Duh facand legatura dintre Tatal si Fiul. Se pare ca a fost singura care a inteles in totalitate mesajul lui Isus ceea ce a starnit invidia unor apostoli, mai ales Petru si mai tarziu Pavel, cunoscuti prin atitudinea lor antifeminista. Aceasta ‘’traditie’’ a fost continuata de biserica pana in ziua de azi . De la inceput au combatut ideea marii zeite a pamantului sub orice forma ar fi aparut: Diana, Juno, Isis,Maria. Au cenzurat Biblia stergind urmele femeilor importante singura care a scapat fiind Maria mama lui Isus a carei existenta era prea evidenta. Au redus femeile la tacere , cele care se impotriveau fiind catalogate ca vrajitoare sau curve. Dupa evenimentele din anii 30-40 dH Maria a fost obligata sa fuga in exil , probabil impreuna cu Iosif din Arimateea(care avea legaturi comerciale pana in Britania), Marta, Lazar, Elena Salomeea(sotia lui Simon Zelotul)s.a. De Iosif se stie ca a mers in sudul Angliei dar se pare ca Maria a ramas in sudul Frantei de azi unde a incept evanghelizarea localnicior. Pana in zilele noastre mai exista acolo un puternic cult al Mariei Magdalena, in parte transformat in cultul Maicii Maria (de catre biserica sau poate ca acoperire) La inceputul evului mediu s-au construit pentru ea numeroase catedrale purtand numele de Notre Dame. Numele copiilor Mariei au fost Damaris(Tamara),Isus cel tanar si Iosif. Dintre urmasii acesuia din urma s-a desprins ramura regilor merovingieni(asa numitii regi vindecatori) si mai tarziu Gottfried de Buillon care a ajuns rege in ierusalim dupa prima cruciada

 5. …CU ce ma deranjeaza pe mine faptul ,ca IISUS A FOST CASATORIT SI A MAI AVUT SI UN COPIL…
  cind ,din contra ar trebui sa ma bucur caci pe tatamare al meu il chema (IORDAN GHE PETCU )
  IORDAN era numele de familie probabil ca,zic eu ca, strabuniciilui au trait pe malulapei iordanului si dece sa nu zicca, poate eu una sunt al citelea neam as fi cu iisus?cite generatii de la EL pina la mine si daca as sti casint macar ,de acolo unde a trait EL si mas simti …cum sa va spun decit ca as fi foarte fericita sa stiu ca, macar sunt din satutele pe unde a umblat IISUS NU MAI SPUN CUM MAS CREDE DACA AS FI SI ULTIMA RAMURA DIN CARE SE SA TRAS iisus din partea mamei lui …a sfintei mariea cea care este mai presus de sfintii (heruvini si sfintii serafimice ziceti de asta voi nu ati fi mindri daca unul din voi sar gasi neam cu EI?…caci DUMNEZEU NA TRIMIS O PIATRA CI UN OM CA TOTI OAMENII SA SIMTA CE SIMTE CEL CARUIA II ESTE FOAME SI FRIG SI TOATE CITE LE INDURA UN OM NU CA DUMNEZEU CI CA UN SARAC SI UN CEL CARE DOARME PE UNDE APUCA ….AM SCRIS O POEZIE DAR NU STIU CINE NU ARE LOC DE MINE DAR …LASA CAFIECARE ISI IA PLATA

 6. …VA ROG SA MA SCUZATI CA, N-AM STIUT CA A MAI TREBUIT SI CITITE SI ANALIZATE DACA MERGE SAU NU SA FIE SCRISE PE CALCULATOR …VA CER MII DE CUZE SI VA MULTUMESTE opesmooth foarte mult pentru intelegere imi trag cuvintele pe care le-am spus despre d-voastra si va zic si ma rog la DUMNEZEU,sa va dea sanatate la toti fratilor care imi sunteti va cer iertare si inca odata va multumesc……..

 7. domnule pho? de cand considera religia crestina in general, si religia ortodoxa in special, casatoria ca fiind un pacat?
  casatoria este o taina din care se impartasesc cei care se fac vrednici de ea!
  in societatea de atunci, cel necasatorit pana la o anumita varsta, era expulzat.
  catolicii au ascuns faptul casatoriei pentru ca preotilor catolici le este oprit sa se casatoreasca.
  insa pentru ortodocsi, faptul ca isus ar fi fost casatorit nu le modifica cu ceva credinta.
  biblia a fost trunchiata, cenzurata si au fost adaugate texte de-a lungul celor 2000 de ani, pentru a servi intereselor epocilor.
  bauceant are dreptate, maria magdalena nu a fost o prostituata, ci o femeie care a pacatuit „pentru ca a iubit mult” ( citatul este din biblie ).
  biblia a fost in asa fel scrisa astfel incat incat sa minimizeze rolul femeii in religie, pentru ca apostolii au devenit invidiosi pe maria, din cauza ca Isus o iubea mai mult decat pe ei ( pacatul invidiei si al trufiei a prevalat si femeia a devenit „murdara” – femeia mama, sotie, sora, prietena etc. ).
  El NU trebuia sa fie perfect, pentru ca s-a nascut ca om, ca sa treaca prin incercarile oamenilor si sa afle cum sufera ei, in concluzie a trecut prin incercarile prin care trece orice credincios, si spun credincios pentru a nu se intelege ca ma refer la cine stie ce infractor ( religia a fost a doua norma de drept din societatea umana, prima fiind cutuma ).
  daca dumneavoastra vi se modifica credinta in cazul in care aflati ca Isus a fost casatorit, dati-mi voie sa va anunt ca nu sunteti un credincios adevarat, ci unul care judeca dupa aparente.
  pe cel care este mai presus ca noi nu il putem judeca dupa aparente si dupa cum vorbesc altii despre el.
  biblia este scrisa de altii, nu de El.
  noi trebuie sa credem in El, sa raspandim iubire asupra aproapelui, si sa respectam niste norme de convietuire in societate ( poruncile ), asta ni se cere in pricipal, restul sunt amanunte.

  n.b. aproapele nostru, indiferent de sex, da? isus nu a fost misogin si nici feminist, astea sunt forme de ura, sentiment care ne coboara din conditia de oameni.

 8. Isus nu a fost casatorit.El a fost trimis pe pamant de tatal Dumnezeu pentru un scop anume ,pentru mantuirea noastra,pentru a ne mai da o sansa, pentru mantuirea sufletelor.Iubirea lui Isus este o iubire impartiala.El iubeste la fel pe toata lumea,nu face deosebire intre oameni sau sex.Acest lucru este foarte important de inteles.Cu astfel de scrieri este foarte usor sa cazi in erezie.Daca era trimis intre oameni pentru a explica casatoria s-ar fi casatorit.Dar Dumnezeu nu are nimic impotriva casatoriei,fapt relatat prin binecuvintarea casatoriei unde a prefacut apa in vin.In concluzie Isus ne iubeste lafel pe toti.El nu a venit in lume pentru a cunoaste femeia ca sotie.Daca a iubito mai mult pe Maria Magdalena ,parerea mea este pentru ca Dumnezeu a vrut sa arate ca a iertato pe Eva,fapt relatat prin ruperea lanturior de la usa iadului pentru ai scoate pe Adam si Eva.
  Pentru cititorii acestor scrieri le doresc sa le lumineze Dumnezeu mintile penru a intelege mesajul adevarat pe care il transmite.Va multumesc si DOAMNE AJUTA!

 9. poi decat atatea com pe acesta tema o fii sau nu sotia lui? nu mai conteaza hoti si criminali care au vrut mereu sa schimbe ceva si sa puna in putere biserica ,,mai bine ganditiva ca daca se spunea ca o iubea mai mult ca pe ceilanti e ok.pt ca dumnezeu spune clar ca sa-ti iubesti sotia,mai mult ca pe oricine ,,asa a lasat dumnezeu ,sa-ti iubesti si respecti parinti,apoi sotia,si copii dar sotia o iubesti altfel e clar ,e de intele e diferenta de la cer la pamant nu va mai chinuiti sa descifrati tampeni adevarul este ca si in cer si pe pamant nu? normal ca lumea in ziua de azi e pacatoasa ,nu se mai tine cont de familie ,casa ,sotie ,munca si copi ,respect,cam astea ar fii nici nu e greu ,dumnezeu a lasat la lume ceea ce a afcut si el pe pamant nu putea trai altfel,deci? fara el si credinta lumea sa strucat dar cinesti? mai o fi si oameni intelepti nu din punct de vedere academic ,nu e nimik academic tre sa privvesti lucruriile asa cum sunt,legiile naturii si a pamantului ,de la alfa-si -omega ––traiti dupa reguli si cu teama lui dumnezeu si nu mai puneti atatea intrebarii aiurea ,,

 10. Mai fratilor de e atata disputa ?? Sa recunoastem ca pe atunci drepturile femeii erau f limitate practic era o lume a barbatilor mai ales in acel timp cand a aparut crestinismul si toti au interpretat acest lucru ca fiind normal deoarece Isus a fost barbat deci un testament de la o femeie nu aveau ce cauta in Biblie ceva f normal pe atunci si care a tinut aproape 2000 de ani tinand cont ca de scurt timp femeia are drepturi egale cu barbatul vorba vine pt ca chiar si acum sunt unele discriminari. Deci sa revenim la unele nelamuriri…… stim cu totii care erau legile iudeilor pe atunci nu?? casatoria era obligatorie pt a evita pacatul deci fiecare iudeu respectabil se gandea la mireasa fiului sau cand acesta era f tanar de ce unii cred ca a fost o exceptie ??? era ceva f normal pe atunci deci e posibil dar in acelasi timp poate fi si viceversa deoarece nu sa gasit nici un document care sa specifice acest lucru Biblia reprezinta pt noi toti sensul vietii si un cod al bunelor maniere cu ceea ce e bun sau rau in viata si toate legile fundamentale a existentei noastre poate daca nu se scria Biblia acu cine stie ce era pe acest pamant….nici nu pot sa-mi imaginez dar uite asa sa schimbat omul in bine si e un lucru f bun mai ales ca toti suntem oameni si tre sa ne iubim aproapele…Pt Beauceant : Ai ceva dreptate dar nu in totalitate numele de Magdalena vine de la Magdala stim cu totii ca pt a nu se face confuzii pe atunci se foloseau numele asociate cu numele localitatilor sau cu al stramosilor sa se cunoasca intre ei deci vine de la Magdala cu toate ca in multe cazuri Maria Magdalena a fost asociata cu alta Marie si anume Maria din Betania. dar cel mai bine e sa urmariti acest film http://www.youtube.com/watch?v=eJ5I1EgasgQ&feature=related

 11. si cei daca a fost casatorit sau nu.la urma urmei si el era un om pe pamant ca si noi.important este ca niciodata nu a facut rau la nimeni,si numai fapte bune a facut,si si-a sacrificat viata lui pentru pacatele noastre.rau nu invatam din biblie.mai bine oamenii sa se ocupe de altceva,nu de viata privata a lui ISUS.Mai bine sa se ocupe sa caute o solutie pentru a face ceva pt.acei copii,care infometeaza,si traiesc in conditii inumane,cu asta sa se ocupe.SAU SA AJUTE COPII ACEI INFOMETATI DIN AFRICA,SI DIN ALTE PARTI ALE LUMII.CU ASTA SA SE OCUPE,DESTEPTII.

 12. cine este un bun psiholog,intelege cu usurinta ca Iisus a fost o persoana ff sociabila,miloasa,profund inpresionabila……………El de multe ori plangea atunci cand altii sau chiar noi am fii zambit poate sau………ne era perfect indiferent….pe El il vedem vorbind cu samariteanca bagand in seama tot felul de bolnavi…..pe care altii si noi i-am fii considerat scarbosii…..persoane rau famate de societate pe care si noi i-am fii ocolit….EL NU i-a ocolit………..EL NU ESTE CA NOI SI NU-L PUTEM ”JUDECA”’DUPA APARENTE…………..EL A AVUT MILA SI CONSIDERATIE DE TOTII NENOROCITII SOARTEI.SI TOTUL SPRE A-I SALVA CA SI PE NOI DEALTFEL……………..MAI BINE DA-TI SLAVA SI ”’conspiratiile”’dracesti lasati-le ca sunt pagubitoare de suflet si viata

Leave a Reply