Home Spiritualitate teoreticaCugetari Iisus Hristos a fost si Superman, dar si Clark Kent

Iisus Hristos a fost si Superman, dar si Clark Kent

by admin
120 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Astazi, crestinii sarbatoresc Floriile, iar Floriile reprezinta un mister. Caci misterul Floriilor e mai vechi decat crestinatatea, e mai vechi decat Iisus. As vrea sa exploram misterul Floriilor, vorbind despre Superman.

Superman este un super-erou din filme si desene animate. Toti avem cate un super-erou, un personaj pozitiv cu puteri miraculoase, aflat intotdeauna de partea binelui: ca e vorba de Batman, de Spiderman sau de Superman sau de altul… mai putin conteaza. Dar astazi ne vom opri la Superman. Ce puteri supranaturale are Superman? Poate zbura sau merge cu puterea gandului? Se poate intoarce in timp? Poate vindeca si salva oameni? Da, el poate face toate aceste lucruri. Dar Superman are un alt nume, nu-i asa? Desigur…pe el il cheama Clark Kent si nu este altceva decat un tip obisnuit. Si Superman n-ar fi si Superman daca, in acelasi timp, n-ar fi si Clark Kent.

Motivul pentru care Superman se simte atat de bine printre oameni si este atat de apreciat de oameni e dat de faptul ca el a trait atat de mult timp printre ei. El a avut parinti, a lucrat alaturi de ei intr-o ferma si s-a dus la scoala. El stie ca e special si puternic, dar el ii iubeste pe oameni, le intelege probleme si ii ajuta cum poate el mai bine. Daca n-ar fi trait printre oameni atat de mult timp, sub numele de Clark Kent, Superman n-ar mai fi stiut atat de multe lucruri despre oameni si astfel nu i-ar mai fi putut ajuta.

Iisus din Nazaret a fost Dumnezeu şi partea misterului pe care il sarbatorim de Florii este acela ca El a ales sa traiasca pe Pamant ca un om obisnuit – El a ales sa fie Clark Kent, nu doar Superman. In vechiul Imperiu Roman, acest lucru era unul nou, dar si nebunesc: ca un “zeu” sa traiasca printre oameni. Zeii romani si greci erau despartiti de fiintele umane, deasupra fiintelor umane: toti erau supermani si superfemei. Dar Dumnezeu s-a intrupat in Iisus ca o fiinta umana, a simtit toate lucrurile bune si rele despre noi, si a fost dispus sa traiasca o viata scurta si grea, astfel incat El sa ne poata cunoaste si iubi, si astfel ca si noi, la randul nostru, sa-L putem cunoaste si iubi. Si aceasta e o alta parte a misterului.

Toti cunoastem povestea lui Iisus de Florii. Iisus intra in Ierusalim, calare pe un magar si nu pe un cal, foarte umil, asemenea lui Clark Kent si nu ca un Superman. Pe drumul sau spre cetate, el poarta haine modeste si este inconjurat de alti oameni simpli. Oamenii insa Il recunosc, ii taie crengi de palmieri, pe care le pun in fata Sa. Pentru ca atunci, Iisus, desi atat de umil, era un rege: Regele Regilor.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

13 comments

El Condor 17 aprilie 2011 - 17:09

Mi se pare o blasfemie sa-l compari pe Mantuitor cu un personaj de film sau de benzi desenate. Mai sunt unii care ii iau numele in deradere si se pare ca fac totusi cariera. RUSINE

Nik 17 aprilie 2011 - 17:25

mda,oarecum deplasati termenii de comparatie.Cred ca articolul asta trebuia postat pe 1 aprilie.Dar poate a vrut sa fie doar simpatic si atat.

admin 17 aprilie 2011 - 18:13

El Condor, Nik: Mantuitorul folosea adesea metafore, hiperbole si comparatii, pentru ca cine are urechi sa auda si cine are ochi sa vada. Daca asa ati inteles si invataturile lui Iisus care vorbea adesea in figuri de stil, e clar… In articol nu e vorba de a spune ca Iisus este Superman, ci de a intelege conditia de om si cea de Dumnezeu, cele doua ipostaze in care a fost Iisus Hristos cat a fost pe pamant. Daca voi ati inteles doar ca Iisus Hristos = Superman si nimic mai mult, inseamna ca…si o spun cu adanca parere de rau, gandirea voastra e destul de superficiala.

Silivriano

noway 17 aprilie 2011 - 19:27

fiecare itelege in functie de cum il duce capu

mhn24 17 aprilie 2011 - 19:46

Pff. Tot Batman e mai bun.

---OMUL--- 17 aprilie 2011 - 20:49

NIMENI NU ZICE ISUS ESTE DUMNEZEU DECIT PRIN DUHUL SFINT.
DACA CINEVA NU ARE CU CE PRINDE ”ACEASTA FRECVENTA”,NU POATE AVEA NICI ”FRECVENTA”
—”ASA SE CUNOASTE CINE ESTE IN FRECVENTA,SI CINE NU”—SI NICI NU POTI CERE LA CINEVA CEVA CE ”VEZI”CA NU ARE.

Caro 17 aprilie 2011 - 20:55

Nu putem compara niciodata pe Dumnezeu cu o persoana si nici pe Isus cu un erou dintr-un film,sau un Star.
Isus si-a Dumnezeit trupul prin faptele Sale si neatasarea Sa la cele Lumesti,deci nicodata nu-l putem gasi pe Dumnezeu in mintea omului ,in Constiinta Da
In aceasta minte a omului nu va putea locui niciodata Dumnezeu sau sa constiintizam macar ceea ce Isus a devenit in viata Sa pe pamant.
Mintile ne sunt conduse de conducerea Bisericii si ceea ce stim, stim de la ei,cum vor ei sa-l vedem atit pe Dumnezeu cit si pe Isus.
Mediteaza si vei Sti, Dumnezeu nu poate fi gasit niciodata in ceva LUMESC si tamaduirile Lui isus deasemeni,
mintea omului este limitata va trebui sa ajunga la Constiinta s-apoi poate sa-l cunoasca atit pe Isus cit si pe Dumnezeu.
Acest film Superman sunt fantazii,tamaduirile Lui Isus nu sunt fanatzii si nici Dumnezeu,esti deacord?

Emilian 17 aprilie 2011 - 21:38

cand am vazut titlul articolului mi s-a parut deplasata comparatia, dar dupa ce l-am citit chiar mi-a placut…felicitari pt articol, Lovendal:D

admin 18 aprilie 2011 - 5:25

Caro, atat timp cat Iisus Hristos a fost si OM (in afara de Dumnezeu) e si normal sa fi fost atasat de lucrurile lumesti. Adevarata natura a lui Iisus Hristos a starnit controverse si aparitia diferitelor secte crestine de-a lungul timpului. Ma gandesc sa fac un articol pe aceasta tema.

Silivriano

---OMUL--- 18 aprilie 2011 - 11:18

0MUL ISUS ESTE DUMNEZEU INCARNAT.
Ioan 10cu 30 ;EU SI TATAL UNA SINTEM.
Ioan 14 CU 20; IN ZIUA ACEA,VETI !!! CUNOASTE!!!CA EU SINT IN TATAL MEU,VOI SINTETI IN MINE SI EU SINT IN VOI.
DECI DUMNEZEU ESTE IN FIECARE SI IN INTREAGA OMENIRE.
CAUTATIL SIL VETI GASI !!!!!!!!!
DACA NAR FI ASA, NU AR EXISTA NIMIC. ”DIN EL, PRIN EL, SI PT EL SINT TOATE”.
E COMPLICATA ”SCHEMA” DAR, ESTE ADEVARATA.

fanBizarre 18 aprilie 2011 - 14:13

Ba berbecule, eu ti-am zis ca-i popa, dar tu nimic, Batman, Batman!

Caro 18 aprilie 2011 - 23:39

Admin,
tocmai acest lucra la deosebit si la Dumnezeit pe Isus,atit timp cit ne atasam nu avem timp si pricepere la divinitate,
Ca om da traiesti in acest trup material,
maninci ,mergi la toaleta,bei si te odihnesti caci e necesar trupului, dar inlauntrul acestui trup sta un suflet legat de constiinta si corp astral pe care nu-l vedem cu ochi lumesti asa cum Isus a spus,DAR daca ajungi sa te eliberezi de ATASARI SI EMOTII RAMINE CE?spune-mi tu,EU vorbesc din Cunostere.Si nimeni nu va putea ajunge la Cunoastere daca se impiedica de Atasari si emotii lumesti.
Tamaduirile,Invataturile si modul Sau de viata intr-o lume paminteasca lau diferit ca Om.Omul cu trupul sau legat de atasari moare,Sufletul cind devine Divin nu mai moare ci se retrage in Meditatie si pleaca din aceasta Lume.
Si spun asta pentru ca, ca fiecare crestin sa inteleaga Invatatura Lui Isus si nu Spada lui Hristos,(acestia sunt sectantii) caci aceasta Spada conduce crestinismul,ne atasam de biserica obiceiuri si traditii,”caci asa e scris” sustinem Biserica ca niste piloni si nu vedem sau nu gasim acest Suflet Divin care locuieste in Trup si nu realizam ca Isus ne-a invatat cum sa eliberam Sufletul de acest Arest la domiciliu!!
Ne ajunge sa spunemm “ca fiecare isi duce crucea”si o caram in spate de 2000 de ani,Ajunge zic eu.
Minte nici nu exista,exista gind si aceste ginduri le primim de la cei din jur,daca ramainem fara gindurile si fara faptele lor ce va ramine constiinta,precum copilul cind se naste si primeste educatie de la parinti,caci nu are Nimic la nastere.
E timpul sa ne trezim din anestezie,am fost copii constiinciosi si cred ca e timpul sa ne realizam sufletul liber.
Isus nu si-a dorit nicodata sa intemeieze o Religie,El a Tamaduit cu pacea Sa divina,au preotii acest Har,macar Pacea,atunci cind le spui Adevarul?sau pui intrebari?Eu nu i-am intilnit.
Caci ce e Religia de fapt? urmezi te atasezi unor legi sau le calci,nu esti niciodata Liber sa atingi Constiinta,ori Constiinta nu are Lege caci nu are “Nimic” Lumesc.
Si Dumnezeu este Totul nu este numai Isus sau numai etc…este Totul si pretutindeni, ceea ce Omul cauta sa-i apartina de milioane de ani.

MIHAI GAIBAR 20 aprilie 2011 - 20:05

DIN CATE CUNOSC SUPERMEN NU ARE TITLU DE STAPAN EL PUR SI SIMPLU AJUTA PRIN COMPASIUNE SUPERMAN NU CERE NIMIC IN SCHIMB PRIMA DATA NOI TOTI AM FOST SPERMATOZOIZI APOI AM DEVENIT OAMENII UITINDUNE LA ASPECTUL NOSTRU SINTEM NISTE MASINI , NI SAU DAT UN IDEAL IREAL, O EDUCATIE IN CARE MILIOANE DE OAMENII MUNCESC SUFERA SI MOR PENTRU CITVA OAMENI NU AI DREPTUL SA TE DISTREZI PENTRU CA CONSTIINTA TA E CONSTRINSA TOATE RAZBOAIELE AU FOST DE LA PROPRIETATE.CONSTINTA E TINUTA IN HIPNOZA EDUCATIVA DUMNEZEUL MEU SINT MEDUZELE

Leave a Comment