Almeea

 
Facebook

 
Orgoni Crystal

 
13

Iisus Hristos a fost si Superman, dar si Clark Kent

Astazi, crestinii sarbatoresc Floriile, iar Floriile reprezinta un mister. Caci misterul Floriilor e mai vechi decat crestinatatea, e mai vechi decat Iisus. As vrea sa exploram misterul Floriilor, vorbind despre Superman.

Superman este un super-erou din filme si desene animate. Toti avem cate un super-erou, un personaj pozitiv cu puteri miraculoase, aflat intotdeauna de partea binelui: ca e vorba de Batman, de Spiderman sau de Superman sau de altul… mai putin conteaza. Dar astazi ne vom opri la Superman. Ce puteri supranaturale are Superman? Poate zbura sau merge cu puterea gandului? Se poate intoarce in timp? Poate vindeca si salva oameni? Da, el poate face toate aceste lucruri. Dar Superman are un alt nume, nu-i asa? Desigur…pe el il cheama Clark Kent si nu este altceva decat un tip obisnuit. Si Superman n-ar fi si Superman daca, in acelasi timp, n-ar fi si Clark Kent.

Motivul pentru care Superman se simte atat de bine printre oameni si este atat de apreciat de oameni e dat de faptul ca el a trait atat de mult timp printre ei. El a avut parinti, a lucrat alaturi de ei intr-o ferma si s-a dus la scoala. El stie ca e special si puternic, dar el ii iubeste pe oameni, le intelege probleme si ii ajuta cum poate el mai bine. Daca n-ar fi trait printre oameni atat de mult timp, sub numele de Clark Kent, Superman n-ar mai fi stiut atat de multe lucruri despre oameni si astfel nu i-ar mai fi putut ajuta.

Iisus din Nazaret a fost Dumnezeu şi partea misterului pe care il sarbatorim de Florii este acela ca El a ales sa traiasca pe Pamant ca un om obisnuit – El a ales sa fie Clark Kent, nu doar Superman. In vechiul Imperiu Roman, acest lucru era unul nou, dar si nebunesc: ca un “zeu” sa traiasca printre oameni. Zeii romani si greci erau despartiti de fiintele umane, deasupra fiintelor umane: toti erau supermani si superfemei. Dar Dumnezeu s-a intrupat in Iisus ca o fiinta umana, a simtit toate lucrurile bune si rele despre noi, si a fost dispus sa traiasca o viata scurta si grea, astfel incat El sa ne poata cunoaste si iubi, si astfel ca si noi, la randul nostru, sa-L putem cunoaste si iubi. Si aceasta e o alta parte a misterului.

Toti cunoastem povestea lui Iisus de Florii. Iisus intra in Ierusalim, calare pe un magar si nu pe un cal, foarte umil, asemenea lui Clark Kent si nu ca un Superman. Pe drumul sau spre cetate, el poarta haine modeste si este inconjurat de alti oameni simpli. Oamenii insa Il recunosc, ii taie crengi de palmieri, pe care le pun in fata Sa. Pentru ca atunci, Iisus, desi atat de umil, era un rege: Regele Regilor.


 
banner