duminică, septembrie 25, 2022
AcasăParanormal-ConspiratiiParanormal2012: eveniment real sau o mare manipulare?

2012: eveniment real sau o mare manipulare?

2012: eveniment real sau o mare manipulare?

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

2012-2Site-ul almeea.com, consecvent ideii ca toate aspectele ce tin de spiritualitate si paranormal trebuie prezentate din mai multe puncte de vedere, va ofera o perspectiva diferita privind evenimentele anului 2012, conform opiniei scriitorului Pavel Corut. Acesta este foarte sceptic despre dovezile privind „sfarsitul ciclului lumii in anul 2012”, sustinand ca totul este doar o mare manipulare si aducand in sprijinul acestei afirmatii urmatoarele dovezi:

1) Pe o piramida maya ar exista urmatoarea inscriptie: Ne vom intalni in ziua de 22 decembrie 2012. Aceasta ar dovedi ca intreaga populatie mayasa ar fi fost luata de extraterestri, pentru evolutie in alt loc din Univers. In realitate, nicio piramida mayasa nu contine o astfel de inscriptie. Populatia mayasa nu a disparut dupa cucerirea spaniola. Circa 8 milioane de mayasi, din mai multe triburi, traiesc si acum, in Yucatan, Guatemala si Honduras, pastrandu-si unele obiceiuri salbatice de dinaintea Conquistei.

2) Celebrul calendar maya s-ar termina brusc, cu data de 22 decembrie 2012. In realitate, calendarul solar mayas, mult perfectionat, pentru a respecta cu strictete zilele de sacrificii oferite unui numar foarte mare de zei, nu s-a terminat niciodata, la majoritatea triburilor. In mediul rural de pe platourile Guatemalei, este folosit si acum, de catre batrani de numiti “preotii calendarului”. Calendarul ultimului trib mayas liber, Itza, s-a terminat la data de 14 martie 1697, data la care trupe spaniole conduse de Martin de Ursua, guvernatorul Yucatanului, au ocupat capitala tribului, orasul Tayasal.

3) Astronomii mayasi ar fi cunoscut precesia echinoctiilor, in 25.920 de ani, perioada denumita si an cosmic, an ce s-ar incheia in 2012. In realitate, mayasii n-au cunoscut zodiacul si n-au marcat precesia echinoctiilor prin dreptul celor 13 constelatii zodiacale (a 13-a este Ophiucus, insa este ascunsa de astrologi, deoarece le-ar strica toate formulele). Calendarul solar mayas nu se preta la astrologie, deoarece era compus din 18 luni de cate 20 de zile, plus o perioada nefasta (uayeb) de 5,25 zile. Calendarul venusian mayas, de 260 de zile, inchinat zeului Kukulcan, nu avea vreo utilitate practica.

4) Mai multe mituri mayase ar prezice ca, la 22 decembrie 2012, Pamantul va ajunge intr-un punct de aliniere cu centrul Galaxiei noastre. In realitate, astronomii mayasi nu cunosteau notiunea de galaxie si niciun mit de-al lor nu vorbeste despre o astfel de aliniere. Din punct de vedere astronomic, putem uni oricand pozitia Terrei cu centrul galactic, insa aceasta „aliniere” nu produce nici un efect asupra vietii umane de pe planeta. In centrul galaxiei, se afla materie nevie arzanda, nicidecum o Constiinta Cosmica compatibila cu creierele pamantenilor (un soi de Dumnezeu astral). Ideea salbatica si neadevarata a Universului viu si constient, compatibil cu creierele pamantenilor, provine din mistica hindusa.

5) In 1952, arheologul Albeito Ruz a descoperit mormantul regelui mayas Pacal, pe a carui placa ar fi scrisa profetia ca, in 2012, va fi sfarsitul Lumii (aceasta profetie ar fi fost deslusita de vizionarul Jose Arguelles). In realitate, in 1951, arheologul mexican Albeito Ruz Lhullier efectua restaurarea Templului cu Inscriptii din Palenque. Cu aceasta ocazie, a descoperit ca, la circa 20 de metri adancime, se afla un mormant de rege, gardat de sase schelete. Placa de mormant, grea de cinci tone, era acoperita cu mai multe hieroglife mayase, care au fost descifrate si facute publice, in 1953. Acestea nu contin nicio profetie despre sfarsitul Lumii, in 2012. De altfel, preotii mayasi nu cunosteau notiunea de profetie si nu aveau preocupari in acest sens. Ei erau convinsi ca toate evenimentele se repeta, in cadrul unui ciclu de ani. Preotii practicau numai ghicitul unor evenimente apropiate, prin datul in bobi de fasole sau cacao, obicei inca pastrat de batranii mayasi din Guatemala.

6) Scheletul regelui Pacal ar fi cu 40 de ani mai tanar decat ar indica varsta inscrisa pe placa de mormant, ar fi mai inalt decat mayasii normali si ar poseda un nas coroiat, de mari dimensiuni, total neobisnuit pentru specia umana. Aceasta ar indica faptul ca Pacal ar fi fost rapit de extraterestri timp de 40 de ani, perioada in care nu a imbatranit. In realitate, din scrierile si desenele maya, rezulta clar ca mayasii obisnuiau sa-si modifice diferite parti din corp, cu scop „estetic”. Astfel, ei tuguiau cutia craniana a copiilor prin presare intre doua scandurele, determinau copiii sa priveasca crucis prin atarnarea unei bile de ceara de o suvita de par ce le cadea intre ochi, isi coroiau nasul prin indopara narilor cu diverse materii textile si-si alungeau urechile prin atarnarea unor greutati in lobii strapunsi, obicei intalnit si la multe triburi africane. Scheletul de la Palenque nu depaseste inaltimea obisnuita a mayasilor din secolul 7 d.C., cand a trait Pacal.

7) Scrierea mayasa Popul Vuh, cu o vechime mare si necunoscuta, ar vorbi despre alte lumi dinaintea celei actuale, lume ce se va termina printr-un potop. In realitate, Popol Vuh sau Cartea obstii (popol-obste, vuh-carte) a fost scrisa dupa ocupatia spaniola din secolul 17, de un revoltat impotriva „vulturilor albi invadatori” si nu cuprinde nimic din alegatiile facute de manipulatori. A fost tradusa integral si poate fi consultata.

8 ) Conform calendarului mayas, a cincea lume s-ar termina in 1987, iar a sasea lume ar incepe in 2012. Perioada dintre cele doua lumi, numita apocalipsa sau revelatie, ar servi, conform profetiilor maya, cunoasterii Adevarului. In realitate, asa cum rezulta din scrierile mayase, Cartea lui Chilam Balam si Popol Vuh, mayasii credeau ca Lumea va evolua numai in patru ere: a piticilor, a fiintelor dzolob, a poporului maya si a unei armonii de convietuire a tuturor popoarelor, cu inflorirea preferentiala a mayasilor. Aceasta credinta nu s-a confirmat, prin distrugerea civilizatiei mayase de catre spanioli, in secolul 17. Preotii mayasi nu aveau notiunea de Adevar divin sau suprem. Ei divinizau cateva zeci de zei, in majoritate zoomorfi, carora le aduceau sacrificii umane, pentru imbunare. Nu asteptau de la ei nicio revelatie, ci numai ploaie, recolte bogate, lipsa de molime etc.

9) Mayasii ar fi considerat ca, la 21 decembrie 2012, Terra va intra definitiv in campul radiant al centurii fotonice ce inconjoara constelatia Pleiadelor, constelatie in care s-ar afla centrul galaxiei. In realitate, salbaticii mayasi, aflati in oranduirea sclavagista, nu aveau habar de notiunile foton si centura fotonica, notiuni descoperite abia in secolul trecut. Pleiadele sau Closca cu pui sunt un roi de circa 120 de stele din constelatia Taurus (nu o constelatie distincta!), situat la circa 350 de ani lumina de sistemul nostru solar. Cea mai luminoasa stea a acestui roi stelar este Alciona. Numarul mare de stele care il alcatuiesc ii dau infatisarea de centura luminoasa. Cuvantul foton deriva de la grecescul phot care inseamna lumina, iar fotonii sunt cuante de lumina in miscare, cu viteza cunoscuta (300.000 kilometri pe secunda). Lumina, ca orice radiatie electromagnetica, nu are nicio influenta asupra constiintei omenesti si a destinului omului; ea poate, cel mult, perturba superficial unele procese biologice. Nici vorba ca lumina Pleiadelor sa fie Constiinta Cosmica sau Christica sugerata de manipulatori.

10) Mayasii ar fi scris ca, in 2012, vom depasi tehnologia actuala (din 2008), vom depasi cunostintele despre timp si spatiu, vom depasi necesitatea banilor, vom trece rapid prin dimensiunea a patra si vom intra in a cincea dimensiune. Terra si sistemul solar se vor sincroniza cu galaxia si intregul Univers, iar ADN-ul uman va fi perfectionat, capatand 12 spirale in loc de 2. Aceasta varianta de manipulare este atat de gogonata, incat nu poate fi crezuta. In realitate, mayasii nu cunosteau notiunea de tehnologie, nu foloseau nici macar roata si vedeau in archebuzele spaniole trasnete zeiesti. Nicio inscriptie mayasa nu vorbeste despre relatia timp-spatiu. Mayasii nu cunosteau banii, astfel ca „moneda” lor de schimb erau boabele de cacao. Mayasii n-au imaginat macar un Univers cu mai multe dimensiuni. Ei credeau in universul concret al porumbului din care traiau, porumb din care zeii primordiali Cucumatz si Tepeu ar fi creat primii oameni. Terra si sistemul nostru solar sunt perfect sincronizate cu Universul, inca de la formare. In fine, salbaticii mayasi, cu cunostinte medicale mai mult decat modeste, nu aveau habar de ADN si nici n-au facut vreo profetie in acest sens. Chiar si acum, in timpul modern, cel putin 95% din populatia Lumii nu are habar ce inseamna ADN si cum se perfectioneaza.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

48 Comments

 1. În 2012 nu se va întâmpla nimic. Iar dacă totuşi se va întâmpla ceva, să ştiţi de la mine că nu este implicată Voinţa Divină, ci voia „Zeilor” Noii ordini Mondiale, aşa cum am precizat în romanele mele. Unor Persoane foarte influente le place să se joace de-a Zeii, creând întâmplări cu o finalitate dubioasă. Nu trebuie să credem nimic referitor la Apocalipsa din 2012.Dumnezeu nu joacă zaruri cu oamenii. Dar „Zeii” au acest obicei nesănătos.

 2. sa zicem ca se va intampla ceva in 2012….desi eu nu cred…dar daca va fi ceva, parerea mea e ca se va termina inversarea polilor magnetici ai pamantului…deja a inceput aceasta inversare, insa nimeni nu stie exact cat dureaza acest proces…btw: sunt oameni de stiinta care spun ca efectul de sera are legatura cu aceasta schimbare

 3. Cred cu tarie ca vorbim de globalizare, de prosteala maselor la nivel mondial care este „multi da proasti”, de o „Noua Ordine Mondiala” de aceasta data nu facuta pe calea armelor, ci cea economica si nu in ultimul rand prin teroare psihologica si aici putem spune ca in Romania a dat roade. nu tu proteste, nu tu demonstratii, nu tu revolte, totul este perfect ,ce mai, raiul pe pamant. Prostilor tineti-o tot asa………GENOCID SE CHIAMA ,NU DREPTURILE OMULUI. Si ca sa inchei, va voi spune atat: ganditiva la ce puneti pe masa copiilor nu la fenomene astrologice:))))))))

 4. eu am scris ce am gandit. andrei mai bine te duci tu si tunzi oua sau prasesti porcii. va fi un rahat cat se poate de mare in 2012. doar cei cu minte de sclav cum sunt multi dintre voi sau de gloabe pot gandi ca lumea se va termina cand are chef cineva. inseamna ca nu ati inteles nimic si traiti degeaba.
  sa traiti bine, sclavilor si gloabelor. mai puneti mana pe o carte!!!!

 5. Mijloc de manipulare in masa. Exact ! Nu se va intampla nimic in 2012 din contra se urmareste inducerea in eroare a populatiei planetei si introducerea panicii in randul locuitorilor .

  Ia ganditi putin la urmatorul scenariu , nu zic ca asa este , INSA AR PUTEA FI :
  niste popi de rang inalt pun la cale minciuna cu 2012 . Vazand ca pierd tot mai multi adepti , si ca religia lor incepe sa paleasca , automat deci banii lor , inventeaza fel si fel de subiecte false pentru a atrage populatia de partea bisericii si a zeului lor fals. Un om credinicios , normal , si-ar intensifica viata spirituala in timpul care a ramas pentru ca nu ar vrea sa ajunga in „iad” Doa’ fereste , pai e posibil ?! SI iata cum in ultimul timp rasa biserici ca ciupericile dupa ploaie , cum popii isi impun pretentiile financiare pentru a „mantui populatia” mai bine , ca „Saracii” nu au ce pune pe masa. DEzgustator cum PROSTIMEA reprezentata de cei care cred in orice forma de religie , comite un suicid.

 6. Cred ca dl. Pavel Corut are dreptate. Comentariul d-nei Ileana Stan, pe care il consider extrem de obiectiv, il citez ca fiind si opinia mea:
  „În 2012 nu se va întâmpla nimic. Iar dacă totuşi se va întâmpla ceva, să ştiţi de la mine că nu este implicată Voinţa Divină, ci voia “Zeilor” Noii ordini Mondiale, aşa cum am precizat în romanele mele. Unor Persoane foarte influente le place să se joace de-a Zeii, creând întâmplări cu o finalitate dubioasă. Nu trebuie să credem nimic referitor la Apocalipsa din 2012.Dumnezeu nu joacă zaruri cu oamenii. Dar “Zeii” au acest obicei nesănătos.”

 7. mah fra suparare dar nu cred in sfarsitul lumii este ceva foarte greu de a crede in ceva ireal pt. ca „sfarsitul lumii” nu inseamna neaparat moarte…el mai insemana si rautate cand toti oamenii se vor ura atunci va i sfarsitul lumii pt. ca nu va mai exista nici un strop de iubire ci atunci dumnezeu va face ca cei morti sa invie si cei vi sa moara pentru a vedea din iad cum trebuia sa fie pe pamant cand cerul se va deschide atunci va fi „apocalipsa” si eu nu inteleg de ce va e frica sa muriti???? pt. ca daca chiar credeti in „apocalipsa” atunci veti muri dar fiti ca mine nu credeti in nimik despre moarte si ce dak mori te duci in rai sau iad iar dumnezeu e iertator si te duci la el intelegeti??? …atat am avut de spus

 8. stai linistit ca o sa treaca la fel ca si febra anului 2000. si nu fii prea curios ca s-ar putea sa mori inainte de 2012.
  Nu va mai lasa-ti manipulati de tot felul de oameni care fac fimle si scriu carti pentru a scoate bani frumosi dupa seama unui eveniment care nici nu se va petrece.
  2012 e crezul unui grup de oameni….daca restul sunt destul de intregi la minte nu vor adopta acelasi crez cu niste oameni satui de viata, care nu au alt scop pe acest pamant decat sa intrige lumea.
  E exact ca si gripa porcina.. companiile farmaceutice au incasat milioane dupa guverne si acuma cand a trecut febra asta cu gripa porcina nu stiu la cine sa-si vanda dozele achizitionate…vezi Franta, Spania.

  Stiti ce se zice…nu mor caii cand vor cainii si nici caini cand vor stapanii, asa ca nu vine sfarsitul nici cand vor unii oameni plictisiti de viata nici cand ne prezice marii profeti.

 9. Multumesc Ravan, ceea ce ai scris in comentariu la aceleas lucruri m-am gandit si eu, poate fi la fel ca in anul 2000 sau poate mor pana in 2012 :)) sau e doar un joc pentru bani ! Vom afla cand va veni acel timp ! 😀 …….vorba aceea „Ne vedem cand ne-om vedea” :).
  Daca povestea controversata „2012” e adevarata (de-si nu prea cred) atunci sa ne distram cat mai traim!!!Noroc! 😛

 10. Nu este nici prima si nici ultima data cand se fac predictii referitoare la sfarsitul lumii. Cutremurele, cataclismele, dezastrele polarizeaza cel mai eficient atentia maselor. Daca se doreste inocularea in constiinta generala a unui mesaj, este foarte utila plasarea lui intr-un astfel de context. Pentru individul aflat in ultimele sale clipe de viata vine sfarsitul lumii. Ca pleaca singur sau insotit, pentru el aceasta lume se sfarseste. De un astfel de sfarsit, individual si lipsit de stralucire, va avea parte marea majoritate dintre noi. Pamantul poate exploda, pur si simplu, chiar in acesta secunda sau peste un miliard de ani, dar sa prefigurezi un sfarsit al tuturor vazutelor si nevazutelor, depaseste capacitatea si capabilitatea umana. De-am fi contribuit cu ceva la scenariul facerii lumii (in oricare din variantele sale), poate astfel de predictii ar fi fost mai usor de ingurgitat.
  Asa suntem doar actori. E adevarat ca printre noi sunt si actori care scriu scenarii. Sunteti dispusi sa le jucati?
  Copii mei sunt continuatorii fiintei mele pe acest pamant. La ei ma gandesc si la rostul lor pe acesta lume care va exista chiar si atunci cand se va fi sfarsit pentru mine.

 11. Sfarsitul lumii va veni atunci cand vrea Dumnezeu ,nu cand consideram noi ca va venii.Este doar o manipulare ,astfel de lucruri au mai fost,mai ales in 2000 .Toata lumea era convinsa ca IIsus va venii,s-au implinit 2000 de ani,si ce s-a intamplat? au trecut 10 ani si inca suntem aici.De acum inainte nu stiu cat va mai trece,e mister.Sfarsitul poate venii in urmatoarea secunda sau peste 100 de ani,cine poate spune cand? MANIPULARE .

 12. Nu stim daca v-a fi ceva in 2012 dar anu asta 2010 e cat se poate de prost si cu evenimente nemaiantalnite pana in momentul asta cutremure mari Haiti ,Chile,China si cutremure nu chiar asa mari Turcia ,Taiwan, in Australia recent si acolo in zona respectiva a Australiei nu prea au fost cutremure inundatii in locuri unde nu au fost de zeci de ani acest vulcan din Islanda care nu a mai erupt de 200 de ani, moartea s-au asasinarea elitei Poloneze . Si toate astea in doar patru luni . Ma intreb ore ce mai urmeaza a da uitasem Cernobal noi scurgeri de radiatii . Ma intreb si va intreb si pe dv. ore toate astea nu prevestesc nimic oare sunt efecte ale hazardului . Pavel Coruut e inpotriva lui Histos la o emisiune la Otv ii facea pe cei ce cred in Iisus si cele scrise in biblie o adunatura de salbateci . Se stie ca intelepciunea oricat de multa ar fi fara sa crezi in Dumnezeu e desarta .

 13. Si nici un profet biblic nu da data exacta al sfarsitului lumii dar in 2012 s-ar putea sa vina la conducerea lumii antihristul si pentru a avea credibilitate trebuie sa se intample catastrofe mari si nemaivazute in lume . Deci cine stie exact ce se v-a intampla cert e ca lumea se indreapta spre un sfarsit ca e mai devreme s-au mai tarziu asta nu hotaram noi . Si nu mai aruncati in spatele bisericii chestia cu 2000 si 2012 ca nimeni din biserica nu a afirmat ca in acesti ani ar fi sfarsitul lumii . IN BISERICA S-A AFIRMAT CAM ASA SECOLIL 21 V-A FI RELIGIOS S-AU NU V-A FI DELOC .Si cine-mi poate spune cum masoara Dumnezeu timpul . Cert e ca in 2102 conform masuratorilor noastre ale oamenilor se implinesc 2012 ani de la nasterea lui Iisus si se presupune ca Iisus la 12 ani ar fi avut viziunea rastignirii sale . Iar in 2033 s-ar implini tot atatia ani de la rastignirea si invierea lui Iisus sa fie anul 2033 anul fatidic pentru omenuire ?Cine poate sti in afara de Dumnezeu.

 14. Toti credem ca stim tot, mai ales adevarul. Ce va fi in 2012 ? Eu nu stiu, stiu insa ce este pana acum: cutremure, tzunami, foamete, saracie, nedreptate. Toate au un sfarsit, exact cand vine acesta ? Nimeni nu stie. Sansa sa fie in 2012 este aceasi ca sa nu se intample in acest an. Articolul a fost scris de cineva cu energie negativa egoist – a negat vehement ceva de care nu este convins pentru ca nu cunoaste adevarul, deci daca vine vremea centurii fotonice autorul acestui articol va fi exterminat, sau ceva de genul asta. Ideea e sa avem gandire poztiva, nimic rau in asta. Looool

 15. Povestea cu 2012 e foarte frumoasa.E chiar mistica…de proportii epice,putem spune,dar oricat de mult mi-ar placea sa ma las dus de val sau de sentimentul iesitului din comun,constiinta ma opreste.Orice crestin cu minimul de cunostinte despre Biblie stie ca[s-a mentionat deja undeva mai sus,de fapt]nimeni,in afara de Dumnezeu,nu cunoaste momentul Armageddonului.Asta din punct de vedere religios[in care cred intai si intai].Apoi hai sa punem problema din punctul de vedere al ateistilor.Oamenii care cred in 2012 se comporta exact ca si copiii care vin acasa la mame si le zic ca Ionel le-a povestit cum aseara l-a vizitat diavolul in persoana si ca le e frica.Cum pot sa fac o asemenea comparatie?Pai,dragilor,aveti vreo dovada ca toate acestea se vor intampla?Alegeti sa credeti mai mult de dragul iesirii din banal si a ceva nou si ,,incredibil”.Ce dovada am eu ca NU se va intampla nimic?Nu am,recunosc,si tocmai asta ma face sa nu cred.Ce ar fi sa credem orice poveste auzita?,,Pai asta nu e orice poveste.”Eh nu,pe naiba?Este pur si simplu o poveste captivanta,fapt pentru care a castigat atati adepti.Eu nu vreau sa ,,convertesc” pe nimeni la punctul meu de vedere.Va spun doar cat de naivi sunteti.,,S-a facut la pentagon,au zis mayasii.”Serios?Ati vorbit VOI,in persoana,cu cercetatorii de la pentagon sau cu mayasii?Nu cred.Inchei comentariul cu un lucru spus deja de vreo 3 ori.Dati dovada de o naivitate copilareasca.

 16. La fel ca religia, mult celebra poveste „2012” este o alta tactica de manipulare in masa. Cel mai bine este sa-ti creezi singuri iadul si raiul, sfarsitul si inceputul nu sa lasi nu stiu ce smecher cu puteri de zana maseluta sa faca asta!.
  Dar daca unii asa se regasesc prin a crede si a slujii orbeste ceva I.R.E.A.L eu nu am ce face si nici scopul de a schimba perceptia asupra asa zisului „creator”.
  Dumnezeu pentru mine a fost , este si va fii (pana in 2012 sau cine stie…:)) ) doar o inventie cu scop manipulator.

 17. eu cred ca sfarsitul lumii va veni in momentul in care resursele vor fi din ce in ce mai putine iar planeta va deveni din ce in ce mai populata…
  eu cred ca sfarsitul lumii va veni atunci cand incalzirea globala va atinge cote alarmante si nimeni nu va mai putea schimba ceva in privinta asta
  eu cred ca sfarsitul lumii va veni atunci cand adevarata rautate a omenirii va iesi la suprafata si nu va mai fi ascunsa sub tot felul de tipare diplomatice, gen intruniri G20, intelegeri internationale , acorduri de „pace” si asa mai departe
  eu cred ca sfarsitul lumii va veni atunci cand toti se vor astepta, pentru toti vor vedea ce se petrece in jurul lor
  eu cred ca sfarsitul lumii nu este tot una cu sfarsitul pamantului….deoarece si acesta isi va avea locul printre plantele intunecate…
  eu cred ca sfarsitul lumii este aproape…, eu nu vad sfarsitul lumii ca fiind un aspect pesimist…..este ceva absolut normal intr o lung sir de evenimente petrecute in univers..
  eu cred ca dupa orice sfarsit urmeaza un nou inceput

 18. MINCIUNI !! MANIPULARI ! ASA CEVA NU VA EXISTA, Dumnezeu a zis foarte clar, in qoran, In biblie, in ce vreti, ca aceasta zii nu o va stii nimeni, Nici macar Mohamed,Isus, Etc, Nu vor stii. Cand va fii va fii.

  Daca este adevarat si se va intampla inseamna ca noi neam distrus singuri, Dumnezeu nu are nici o treaba

  Si scrie ff clar, Dac cineva nu crede in sf lumii, Sau in ora ceasului, Si intreaba cand va fii, sunt considerati necredinciosi !

 19. TOT ESTE AIUREA…Sfarsitul Lumii va veni cand va veni..doar Dumnezeu stie asta…nu stie absolut nimeni asta cand va fi…dak ati citit o carte religioasa,sau Biblia…inseamna ca stiti ca la Sfarsitul Lumii Dumnezeu il trimite pe Iisus pe Pamant pentru a ne mantui…si asta va fi doar cand pe Pamand va domina o singura religie…nu 100 si 1000 cate sunt acum…ca apar ca si ciupercile dupa ploaie…sunt religii de care nici macar nu am auzit..DOAMNEEE…
  Deci..pana cand va fi o singura religie…cat credeti ca mai este?…si…Sfarsitul Lumii poate veni la 1000 sau la 9999 de cand va fi o singura religie!
  Sa zicem ca Sfarsitul lumii vine in 10 zile…dar…de unde stiti voi cum Dumnezeu masoara timpul?Pentru el o zi poate dura cat 1 deceniu,1 mileniu sau chiar o era geologica..nu stie nimeni nimic…tot se invarte in jurul lui Dumnezeu,el ne ajuta mai mult sau mai putin…sa facem bine(sa facem rau ne ajuta Lucifer ce-l egoist si doritor de putere…cum sunt O MULTIME de oameni in prezent)

  Deci…sper ca,cuvintele mele va pus putin pe ganduri,sau va dat chiar raspunsuri la unele intrebari!;)

  Cu respect,BOGDAN! 🙂

 20. dragi mei 🙂
  in 2012 nu se zice ca vom muri..in nici o profetie nu scrie asa ceva..nici in scrierile mayase nu spune de un sfarsit a lumii ci de un sfarsit al unui ciclu evolutiv ceea ce poate avea multe semnificatii…asta poate insemna ca aproximativ dupa aceasta perioada omul sa evolueze in alta directie si in nici un caz prin schimbare peste noapte a adn-ului sau mai stiu eu ce alte moduri
  pur si simplu lumea isi schimba directiile…am trecut prin multe epoci pana acuma si lumea a cunoscut multe schimbari de cand s-a creat acest pamant
  si nu stiu ce sfarsit al lumii tot visati atat de mult
  e adevarat ca fiecare om va muri vreodata dar deaici si pana la sfarsit la o moarte in masa a oamenilor mai este cale lunga

  suntem prea mici ca sa stim si cu aproximatie de 1 milion de ani cand va fi acea apocalipsa Biblica
  noi nu suntem in stare sa stim cand va fi propria moarte ce sa mai vorbim atunci la nivel macrcosmic

 21. Unii dintre noi se sperie mai usor . Nu oare murim cu totii , cand ne suna ceasu ? Am observat ca multi dintre cei ce au scris mai sus sunt panicati , si gandesc negativ . ” Falsele ” sau ” adevaratele ” profetii drebuiesc interpretate intrun mod pozitiv . Lasati-va imaginatia buna sa va inunde mintea . Nu aveti nimic de pierdut . Ce se poate intampla daca va imaginati ca in perioada urmatore acele profetii se adeveresc ? … Eu… mi-am imaginat ca Dumnezeu , Tatal Nostru Al Tuturor fiintelor , al vietii , a Omului , dupa Chipul si Asemanarea Sa , nu vrea sa-si distruga mareata opera . Ca are un scop bine programat cu noi . Ce se spune despre aceasta perioada care va urma – una din multe alte..- Ca n-i se va ” Releva ” adevarul !. Ce adevar a macinat mintile omeniri de-a lungu mileniilor ? CINE SUNTEM NOI ? Este imposibil ca aceasta intrebare sa nu poposeasca pentru cateva clipe si in mintea voastra . Suntem fiinta suprema pe care Dumnezeu , Divinitate a putut sa o creeze . Cred ca nu intaplator au aparut in mitologia greaca zeii , deaceea cred ca omenirea va face un mare ” salt ” calitativ .
  Tot cu ajutorul imaginatiei , – il intrecem pe Jules Verne – putem sa facem un exercitiu placut , cum sa calatorim in Univers ? Pana in acest moment mai toate misiunile noastre au fost sortite esecului .Nave care au costat multi bani , dar si multe vieti omenesti . Dar … sa spunem ca Pamantul este intro faza critica si vrem sa gasim o alta planeta care poate sa ne gazduiasca…dar se afla la mii de ani lumina de noi . Cate zeci de mii de generatii se vor perpetua pina omenirea va ajunge acolo ? Ce bucurie mai poti tu avea cind tu esti constient ca nu vei avea acea bucurie de a vedea acel Nou Pamint . Aici cred ca Dumnezeu , Divinitatea , are rolul sa . Ne-am „scolit ” mii de ani ca sa putem convietui cu celelalte creatii ale Divinitatii ,mai mult sau mai putin , de la individ la indivd , si sa ” plecam ”
  cu trupurile noastre energetice , spirituale , pure , care se pot deplasa in tot Universul fara sa aiba nevoie de alte surse de combustibil ,decat acea energie universala care este pretudindeni .
  Inchideti ochii si cautatil pe EUL vostru , si cand il ve-ti gasii , o sa aveti placuta stare de bine . O sa vedeti ce tinar frumos , chipes… Aceste „trupuri ” ale noastre vor putea calatori nestingherite prin tot universu . Ce este facut din tarana in tarana se va duce .
  La scoala am invatat ca ” nimic nu se pierde totul se transforma ” .
  21 Decembrie 2012 poate fi sfirsitul unei zodii . Zodia PESTILOR . Zodia lui Iisus.EL la schimbat pe Moise care a patronat zodia Berbecului .In Biblie , Iisus spune ca va fi cu noi pina la sfirsitul timpului . Pe 22 Decembrie 2012 incepe zodia Varsatorului , care va fi patronata de alcineva .
  Iubirea – inbratisati iubirea si daruiti-o semenilor vostrii si o sa-l faceti fericit pe acel tinar ce ” locuieste ” in voi.

 22. Sfarsitul nu il stie nici IIsus Hristos ci numai D-zeu!
  Scrie in biblie ca vor aparea profeti mincinosi, care vor insela lumea!
  Nimeni nu stie, dar decat sa PANDIM sfarsitul lumii mai bine ne-am rezolva problema pacatului fata de Creator!
  Adica sa renuntam la acest sistem care subjuga oamenii si produce multa suferinta……
  Dar……
  Va propun sa analizam o tema, ia ganditi-va: D-zeu care a creeat tot univesul asta, care exista pe baza unor legi in fata carora matematica si fizica uneori devin nule, atata echilibru si perfectiune, ce interes ar avea sa-si distruga propria creeatie?
  De ce ar distruge planeta?
  Poate se refera doar la noi si la sistemul in care ne place sa zicem ca ”traim”…….

 23. Este extrem de interesant,cum majoritatea dintre noi nu vrem s-a acceptam realitatea. (am inteles ca unul din distinsii nostrii conversanti ne-a incurajat s-a luam cite o carte in mina …facem acest lucru credeti-ma pe cuvint) In ultimii 18 ani catastrofele naturale au fost mult mai mari si mai dese decit pina acum,nu o zic eu o spun specialistii in astrofizica .Globalizarea care a incurajat corporatismul s-a absoarbe lumea si sa o transforme in societate de larg consum dupa fraudele si lipsa eticii in afaceri a distrus natura,constinta umana pentru profit…Cred ca v-a veni nota de plata. In momentele cele mai grele a lumi America,Tailanda, Chile, Haiti,Australia,Noua Zelanda si acum Japonia,Indonezia sufera de cele mai cumplite catastrofe naturale. Este cea mai mare drama de la al doilea razboi mondial. Poate vietile omenesti nu sint asa de multe…dar…Sintem in recesiune mondiala si o tara cum este Japonia a treia putere mondiala economica este facut una cu pamintul,oare stiti ce inseamna asta? 2012 prevesteste tot mai multe miscari tehtonice,credeti ca exista pe acest glob firma de asigurare care s-a acopere aceste pagube inestimabile? Nu exita!!!!!!! Daca e catastrofa naturala asigurarile nu platesc,intelegeti doamnelor si domnilor? Statele sint supraindatorate. Nu vor face fata presiunilor sociale , lipsurilor de alimente,reconstruirea infrastructuri ,a fabricilor,locuintelor si afacerilor mici si mijlocii etc. Aceste tari au DATORII !!!!! 2012 este inceputul sfirsitului vietii in modul in care s-a trait pina acum. Un moment s-a incercati sa va puneti in locul unui Japonez care nu mai are absolut nimic, si-a pierdut mica lui afacere ,poate familia,copii…v-a fi radiat si inca nu s-a terminat…pamintul sub piciorul lui se misca 24 di 24. Ati inteles? Nu avem nevoie de Mayas sa ne dam seama ca ceva nu este bine…Eu personal nu am copii dar poate aveti d-voastra,sa-i ajute bunul Dumnezeu…

 24. Lumea se va sfirsi ,asa cum o stim noi numai in momentul cand vom afla daca exista viata in univers,si aici ma refer la viata inteligenta si cand vom putea calatori printre stele,daca vom putea vreo data.Sau daca un nou asteroid sau vreun corp ceresec se va ciocni cu pamantul ceea ce nu este posibil in urmatori 100 ani.Informativa mai mult de la oameni de stiinta consacrati mai exact din ce scriu ei in carti si alte mijloace media nu de la tot felul de agarici cu teoriile lor conspirative etc etc
  Cel mai mare pericol il constituie eruptia unui megavulcan ca cel din sua.Asa ca mai terminati cu bazaconiile astea gen centura fotonica 2012 sau mai stiu eu ce nascociri ale unora.Biblia a fost creata sa starneasca confuzie nu exista persoana pe pamantul asta care so descifreze corect parerea mea si nici nu va fii.Dumnezeu exista dar nu asa cum Al stim noi din biblie sau coran etc.Dumnezeu inseamna lumina adevar si bunatate maxima Dumnezeu nu porunceste dupa parerea mea cum se spune in cele zece porunci si nu vrea cu tot dinadinsul sa credel in El cum vrea biblia si ne invata biblia si un Dumnezeu drept nu cere jertfa din partea nimanui pentru EL. DEastai liberul arbitru .Parerea mea ca ceva divin exista dar nici decum ce ne invata religia crestina musulmana etc.Asteas nascociri ale minti umane pentru ai manipula pe cei slabi, nu zic cai totul gresit scris in biblie sunt ff multe lucruri bune care ne invata sa fim mai buni ca altfel ar fi anarhie.Cu alte cuvinte ce cred eu, sa credem in Dumnezeu dar nu in religie oricare ar fii ea.

 25. Majoritatea oamenilor vor nega intotedeauna ceea ce nu le comvine adica ceea ce-i sperie si vor aproba numai evenimentele benefice lor ,pentru ca asa e firea umana.Si astfel vor spune ‘nu se va intampla nimic’ pentru ca asa le indica mai mult constiinta/dorinta . Insa un lucru este clar ca exista si multe imventi create de ‘elite’ cu scopuri de altfel bine cunoscute. E logic ca mayasii nu aveau ei cunostinte de anatomie atat de avansate incat sa stie ce este ADN-ul si nici despre astronomie ca sa sie ce este o galaxie ,astfel ca toate astea cu schimbarile au fost ‘preziste’ tot de catre ‘stiintologi’ ai zilelor noastra . Pe mine insa ma ca nelinisteste altceva , anume daca intr-adevar acea aliniere a planetelor din sistemul nostru solar se va infaptuii atunci este cam de rau!. Asta pentru ca este posibil sa se genereze fenomene catastrofale datorita efectelor gravitatiei ale acestora ..Astfel ca planetele cele mai mari si mai dense cu structuri mai solide si deci magnetism mai mare vor imfluenta pe cele mai mici prin posibile deviatii de la orbitele initiale catre interior sau exteriorul constelatiei ..(functie de conjuntuta in care se afla). Sunt multe de spus in aceste sens cu alinierea planetrelor, insa nu este timp si loc aici de asa ceva ,exista chiar si o teorie care explica in acest sens pozitiile actuale ciudate si nefiresti ale unor planete din sist. nostru respectiv despre cum au fost ele trimise catre exterior sau imvers catre interior de aceste posibile alinieri care ar fi avut loc in trecut ….asa ca…!!!!!