Zodia Pesti (19 februarie-20 martie)

Social Media

Semn Feminin, Mutabil, de Apa, avand drept metal cositorul, culoare subtila, albastrul deschis, piatra pretioasa, crisolitul sau safirul albastu inchis; verbul caracteristic – „a cunoaste(orientat spre cunoasterea spirituala)”.

Simbolizeaza mistica, religia, devotamentul si sacrificiul. Nativul are un temperament limfatic, fiind sensibil, emotiv, oscilant si nehotarat. Niciodata nu este capabil de excese, de manifestari clare. Lasa impresia unei ape care se modeleaza dupa forma vasului in care este tinuta. Este foarte schimbator, niciodata nu stii in ce dispozitie il gasesti. Destul de imprevizibil, este gata oricand sa-si manifeste altruismul si generozitatea si sa se sacrifice pentru binele celorlalti. Bunatatea sa si firea sa toleranta il fac adesea sa fie victima inselaciunilor, fiind foarte usor de manipulat si de influentat. Se descurajeaza usor si cade in veritabile depresii.

Este nostalgic, retras si se teme sa se manifeste prea mult, deoarece din cauza imaginatiei foarte vii si a intuitiei sale, este foarte rar inteles de ceilalti, care il trateaza ca pe un nebun. Este solitar si inclinat spre poezie si muzica, spre frumos. Il preocupa permanent grja de a produce o impresie buna pentru ceilalti. Este atras de filozofie, religie, mistica si tot ce este ascuns. Profesiile recomandate: in arta, in medicina, in viata religioasa sau ca functionar in locuri retrase, spitale, inchisori, laboratoare.

In plan sentimental, este capabil sa se daruiasca si sa se sacrifice pentru partener, dar cere mereu dovezi de dragoste de la celalalt, avand nevioe sa fie mangaiat si rasfatat, deseori fiind un profitor. Se simte atras de cei care au ce-i lipseste lui, – curaj, combativitate, spirit practic. Daca este nefericit, se refugiaza in alcool, droguri, etc., existand pericolul de a se distruge si de a-si sfarsi viata in spitale de boli nervoase.

Patologia este legata de picioare, de sistemul limfatic si de cel nervos. Poate avea necazuri cu talpile, sau sa ajunga la grave stari de depresie nervoasa, schizofrenie, paranoia sau dedublarea personalitatii.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply