Zece citate pline de intelepciune ale misticului persan Rumi… va vor schimba viata!

calatorie spiritualaRumi (1207-1273) a fost unul din cei mai cunoscuti mistici persani si islamici, intemeietor al Ordinului Mevlevi. Rumi, denumit „printul poetilor sufi”, a fost un mistic care a amalgamat in sine ganditorul si artistul. In intreaga lui creatie el a proslavit iubirea divina, ghidul spiritual al biografiei sale. El nu l-a cautat pe Dumnezeu in afara, ci in sine insusi.

Rumi a avut o minte deschisa si o inima deschisa; si a impartasit lumii intelepciunea sa. Unele dintre gandurile sale sunt cu adevarat provocatoare; in acest articol puteti citi cateva dintre “perlele” din oceanul de intelepciune al lui Rumi.

1) Te-ai nascut cu aripi, de ce preferi sa te tarasti prin viata?

2) Rana este locul unde Lumina va intra.

3) Bate si El iti va deschide usa. Dispari si El te va face sa stralucesti ca Soarele. Cazi, si El te va ridica la ceruri. Devino nimic si El te va transforma in totul.

4) Cand faci lucrurile din suflet, simti un fluviu curgator in tine, o bucurie.

5) Nu te ingrijora! Gandeste-te de cel care a creat gandul. De ce stai in inchisoare, atunci cand usa este atat de larg deschisa?

6) Fiinta umana este o casa de oaspeti. In fiecare dimineata, soseste cate cineva (ceva). O bucurie, o depresie, o rautate; toate vin asemenea unui vizitator neasteptat. Urati-le bun venit si acceptati-le. Tratati pe fiecare ca pe un oaspete onorabil. Gandul intunecat, rusinea, rautatea, fiecare din ele primiti-le la usa razand si invitati-le inauntru. Fiti recunoscatori pentru oricine va vine, pentru ca fiecare lucru v-a fost trimis de Dincolo ca pe un ghid.

7) Ridicati-va cuvintele, nu vocea. Ploaia e cea care creste florile, nu tunetul.

8 ) Ieri am fost inteligent, asa ca am vrut sa schimb lumea. Astazi sunt intelept, asa ca eu ma aflu in schimbare.

9) Omul cu pacea in suflet e cel care nu e ingrijorat sa aiba mai mult sau mai putin. Dezlegat de nume si faima, el este liber de durerea din lume.

10) Intr-o zi, cand vantul este perfect, puteti naviga, pentru ca lumea este plina de frumusete. Astazi este o astfel de zi.

7 Comments

Leave a Reply