Atentie ce mancati! Lista alimentelor cu viata, a alimentelor fara viata si a celor toxice

Marii maestri yoghini impart alimentele in mai multe categorii:
* alimente cu viata;
* alimente fara viata;
* alimente toxice.

Alimentele cu viata. Care sunt alimentele cu viata? Sunt acele alimente care isi pastreaza in totalitate, sau aproape in intregime, principiile active: vitaminele, proteinele, hormonii, microelementele, macroelementele, glucidele, lipidele si mai ales enzimele. In categoria acestor elemente cu viata se incadreaza toate alimentele vegetale in stare cruda si proaspata:
– zarzavaturile;
– legumele;
– fructele dulci si coapte;
– fructele uleioase;
– laptele si toate derivatele sale;
– ouale proaspete;
– cerealele nealterate;
– plantele medicinale si ceaiurile rezultate prin prepararea lor;
– tincturile, pulberile, muschii vegetali in starea optima de inmagazinare a principiilor lor vitale;
– algele;
– pestele proaspat;
– painea si produsele fainoase din faini integrale;
– fructele in stare cruda intra in compozitia unor produse de cofetarie, cum ar fi: torturile, melanjurile, inghetatele, tartele etc.;
– fructele conservate prin uscare sau afumate;
– ciupercile si legumele conservate prin deshidratare stiintifica;
– pestele conservat prin uscare sau afumare, dupa tehnologie stiintifica;
– carnea proaspata (carnea cruda sub durata de 3 minute de la taiere, carnea preparata imediat prin frigere pe gratar, plita sau carbune inainte de trecerea de 3 minute de la jertfirea animalului, carnurile de animale vegetariene, adica oi, capre, vite, animale de vanat);
– marmeladele, gemurile, jeleurile, siropurile;
– vinurile naturale, bauturile naturale tari;
– cafeaua intr-un procent infim;
– semintele fructelor oleaginoase atat in stare cruda, cat si sub forma de preparate, in care nu s-au folosit flacarile focului, aburii vaselor de gatit, diverse substante chimice etc.

Alimentele fara viata. Sunt:
– orice aliment de origine animala sau vegetala, care a fost tinut in congelatoare, camere frigorifice, frigidere;
– orice aliment fiert un timp mai indelungat decat 30 de secunde;
– orice aliment mentinut intr-o stare tamasica, in cutii ermetice de conserve, in borcane etanse, sau in folii din care s-a golit aerul (deci conservare in vid) sau conservare prin acoperire cu glazuri;
– orice aliment, de orice natura, pastrat in saramura;
– orice aliment prajit, fript indelung, insosat, sau in ciorbe, supe si diferite alte fierturi sau preparate la cuptor;
– orice aliment care, in urma combinarii sale cu alte alimente trecute prin procesul fierberii sau alte procese de preparare si-a modificat structura chimica naturala (incipienta).

Alimentele toxice. Sunt toate acele alimente care, in urma unei fotosinteze fortate si a unei hraniri si cresteri artificiale cu stimulenti chimici, sau prin interventii radioactive sau noxice, au ajuns la starea de maturitate, imitand prin natura lor aparenta, aceleasi sortimente, dar crescute natural.
– alimentele care au fost supuse unei iradieri de natura radioactiva;
– alimentele de origine vegetala hranite si crescute cu anumiti stimulenti;
– alimente de origine vegetala care au fost recoltate de pe un teren in care au fost deversate deseuri ale unor produse toxice de natura chimica, industriala, sau radioactive;
– alimente de origine vegetala, care sunt rodul unei mutatii genetice distractive;
– alimente de origine vegetala obtinute in urma strangerii unor recolte de pe niste terenuri (ogoare, gradini, parcele experimentale etc.) saracite in nutrienti naturali, in urma unor recoltari stereotipe, sau in urma unor accidente de natura cosmica, sau cataclisme naturale si artificiale;
– plante sadite si recoltate in cimitire, sau pe langa cimitire, cavouri, crematorii, temnite, locuri de executie, abatoare, spitale de bolnavi de cancer si SIDA;
– plante crescute in sere artificiale cu lumina artificiala;
– orice aliment de natura vegetala sau animala, care este sadit, crescut, sacrificat, preparat si vandut de oameni cu suflet malefic (oameni cu suflet rau);
– animale sau produse de origine animala, hranite cu una dintre produsele antivitale vegetale, enumerate mai sus;
– medicamente extrase din produse vegetale sau animale, care se inscriu in categoria alimentelor malefice (antivitale si toxice);
– toate bauturile de casa (sau cele obtinute in distilerii de marime mijlocie sau in distileriile industriale) rezultate chiar si in urma fermentatiei naturale (sau a distilarii) a anumitor fructe ce fac parte din categoria fructelor antivitale;
– toate sucurile, siropurile, pastele, jeleurile, gemurile, dulceturile, serbeturile, marmeladele, compoturile, fructele uscate sau afumate obtinute din categoria mai sus amintita;
– toate bauturile, sucurile, pastele obtinute din tomatele ce fac parte din categoria mai sus amintita;
– toate medicamentele sau tonifiantele de esenta fitoterapeutica sau de terapie naturista din produse animaliere obtinute prin iradieri cu orice fel de raze;
– toate algele, muschii, ciupercile, sau culturi de alte forme obtinute in medii viciate, toxice, sau radioactive.

Leave a Reply