Ce se intampla atunci cand va masati acest punct de pe picior? E uluitor ce puteti obtine!

Potrivit medicinei traditionale chinezesti, organismul este un sistem energetic, iar felul in care curge acea energie determina cat de bine functioneaza organele corpului si tesuturile. Acupresura, care este aplicarea unei presiuni asupra anumitor puncte de pe piele, a fost fondata de un japonez, pe nume Zu San Li, cu mii de ani in urma.

In medicina traditionala chineza, exista 365 de puncte care trebuie masate pe corp, acestea emanand din 12 meridiane sau puncte majore ale fluxului de energie. Activarea acestor puncte poate incetini imbatranirea si poate avea impact asupra modului in care organismul lupta cu bolile. Scopul acupresurii este sa consolideze puterile inerente de autoaparare ale organismului si nu sa aduca forte din afara care sa-l ajute sa lupte cu boala. Prin redarea vitalitatii corpului, tratamentul il face pe acesta mai puternic si mai rezistent la infectiile viitoare.

In articolul de fata vom vorbi despre un punct de pe picior, situat mai jos de genunchi, care, daca este masat, aduce mari beneficii pentru organism. Dar, ce e atat de special cu acest loc pe picior?

San Li l-a numit „punctul de longevitate” („Zusanli”). Se spune ca acest punct controleaza cum curge energia sistemului digestiv, a rinichilor, a glandelor suprarenale si a organelor se*xuale. Masand zilnic aceste punct, vom obtine o consolidare a sistemului imunitar, care, atunci cand se afla in stare de functionare, ajuta la lupta impotriva bolilor si la un proces de imbatranire mai lent.

1 Comment

Leave a Reply