marți, decembrie 6, 2022
AcasăReligie"Vantul Rece" sau "Briza Sfanta", intalnita in unele lucrari ezoterice, e acelasi...

„Vantul Rece” sau „Briza Sfanta”, intalnita in unele lucrari ezoterice, e acelasi lucru cu Sfantul Duh?

„Vantul Rece” sau „Briza Sfanta”, intalnita in unele lucrari ezoterice, e acelasi lucru cu Sfantul Duh?

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

O serie de manuscrise crestine nestoriene, descoperite in China, se refera si ele la Sfanta Briza, care e numita, intre altele, Vantul Rece, care semnifica Duhul Sfant. Iata, in continuare, cateva extrase:

* „Domnul cerurilor a facut astfel «Vantul Rece» sa intre intr-o fecioara pe nume Mo-yen“ (adica Maria)”;
* „In manifestarea Sa, Domnul cerurilor poate arata ca vantul; si cui ii e cu putinta sa vada vantul?”;
* „Puterea Divina a lui Dumnezeu poate fi uneori asemenea vantului”.

Zoharul (o carte mistica ebraica) aminteste si el despre Suflul Sacru, in conexiune cu corpul subtil: „Un suflu care vine din lumea aceasta face sa tremure ramurile Arborelui Vietii, care raspandeste parfumul lumii viitoare in lumea aceasta si face sa iasa sufletele sfinte”.

Evanghelia Varsatorului (o evanghelia apocrifa) mentioneaza urmatoarele cuvinte ale lui Hristos: „Va spun aceste lucruri, fiind inca cu voi in carne; dar cand Briza Sfanta va veni cu puterea Sa, iata, Ea va va invata inca si mai multe, si va va reaminti toate cuvintele pe care le-am spus. (…) inainte de a veni marea zi a Domnului, Briza Sfanta va face cunoscute toate misterele. Misterele sufletului, ale vietii, ale mortii, ale nemuririi; unitatea omului cu toti ceilalti oameni si cu Dumnezeu”.

Vechile scripturi indiene si marii invatati aminteau la randul lor despre briza racoroasa. Astfel, intr-un imn vedic se cere zeilor Ashwini: „Va rugam sa fiti pentru noi de esenta racoritoare”. In Bhagavad-Gita, zeul Krishna spune: „Precum marele si vesnicul vant, ce bantuie pretutindeni, se afla in spatiu… Eu sunt vantul pentru purificatori”.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.