Beneficiile incredibile pentru sanatate ale matasii de porumb

Social Media

Matasea de porumb, fibrele lungi si matasoase sub forma de fire care cresc pe diferite parti ale porumbului, este de obicei aruncata atunci cand oamenii consuma porumb. Dar matasea de porumb a fost folosita pe scara larga de secole in medicina traditionala datorita proprietatilor sale benefice. Iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate ale matasii de porumb:

* Lupta impotriva oboselii. Cand este consumata, matasea de porumb inhiba productia si acumularea de acid lactic in muschi. Acest acid se acumuleaza dupa ce o persoana face exercitii sau in orice alt moment in care muschii simt dureri. Acest lucru inseamna ca acest consum de matase de porumb, de obicei sub forma de ceai, poate ajuta persoanele care urmeaza sa faca activitati fizice intense sa reziste mai mult, fara a se obosi.

* Sustine sanatatea cardiovasculara. Exista suficiente dovezi care sugereaza ca matasea de porumb ajuta la imbunatatirea nivelului de colesterol. Mentinerea nivelului de colesterol scazut este cheia pentru prevenirea complicatiilor cardiace.

Studiile au descoperit, de asemenea, ca matasea de porumb poate ajuta la recuperarea persoanelor care se confrunta cu edem pulmonar sau periferic, care apare atunci cand inima devine slaba sau nu functioneaza corect.

Mai multe alte studii au descoperit ca ceaiul de matase de porumb si extractul de matase de porumb au efecte antihipertensive puternice. Un studiu clinic a constatat ca ceaiul de matase de porumb poate scade tensiunea arteriala.

* Ajuta la reducerea inflamatiei. Inflamatia face parte din raspunsul imun natural al organismului. Dar inflamatia in exces poate duce la o varietate de boli, inclusiv la cele grave, cum ar fi diabetul si bolile de inima. Matasea de porumb este o sursa naturala bogata de antioxidanti flavonoizi.

Antioxidantii din matasea de porumb protejeaza celulele organismului impotriva deteriorarii radicalilor liberi si a stresului oxidativ, care poate duce la diabet, boli de inima, cancer si inflamatie. In plus, matasea de porumb este bogata in magneziu, un element esential care, printre altele, ajuta la reglarea raspunsului inflamator al organismului.

* Sustine sanatatea urogenitala. Matasea de porumb este binecunoscuta pentru beneficiile sale asupra sanatatii urinare si genitale. Matasea de porumb functioneaza ca un excelent diuretic. Studiile arata ca matasea de porumb calmeaza si relaxeaza mucoasa vezicii urinare si a tractului urinar. Acest lucru ajuta la reducerea iritatiei, la calmarea oricarei inflamatii a vezicii urinare si la cresterea secretiei de urina.

Urinarea regulata reduce, de asemenea, riscul de acumulare a bacteriilor in tract, reducand riscul ca o persoana sa dezvolte infectii ale tractului urinar. Debitul crescut de urina scade, de asemenea, sansele de formare a sedimentelor in rinichi (ceea ce poate duce altfel la formarea de pietre la rinichi).

Exista si alte beneficii mai putin cunoscute ale consumului de matase de porumb. Din vitamina K matasea de porumb ajuta la procesul de coagulare a sangelui, ceea ce poate ajuta oamenii sa evite pierderea excesiva de sange in cazul unor rani. Vitamina C din matasea de porumb poate stimula, de asemenea, imunitatea unei persoane si poate ajuta la reglarea unei multitudini de alte functii ale corpului uman.

Alte studii au descoperit ca matasea de porumb poate oferi o anumita protectie impotriva expunerii la radiatiile gamma. Cercetarile au descoperit ca matasea de porumb poate, de asemenea, sa imbunatateasca digestia, sa combata obezitatea si sa sustina sanatatea sistemului endocrin.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply