Sf. Apostol Matia, sfantul care invia mortii

Social Media

Iudeu din Bethlehem, Matia a facut parte mai intai din cei 70 de discipoli ai lui Iisus Hristos. Dupa crucificare si inaltarea la cer a Mantuitorului, mai-marii bisericii crestine au hotarat inlocuirea tradatorului Iuda Iscarioteanul din randul celor doisprezece apostoli. Initial, au fost alesi pentru acest loc de cinste Varsava si Matia. Pentru a hotari care dintre ei era pe placul lui Dumnezeu pentru apostolat, sfantul Petru a propus ca decizia sa fie luata prin tragere la sorti. Astfel, a fost desemnat Matia si asupra sa s-a coborat Duhul Sfant, dupa cum se pogorase si asupra celorlalti unsprezece. Tot sortii au facut ca lui Matia sa-i revina in sarcina, ca activitate misionara, propovaduirea Evangheliei in Iudeea.

A dus cuvantul lui Dumnezeu si in Etiopia, unde a fost supus la chinuri. Apoi a propovaduit invataturile crestine in Macedonia. Grecii l-au supus si ei la incercari grele. I-au dat sa bea un amestec otravitor ce ataca vederea, dar puterea divina l-a salvat de orbire. A fost aruncat in inchisoare, insa a reusit sa evadeze in mod miraculos. Dupa ce s-a vazut liber, Matia a inceput din nou sa tina predici, fapt ce i-a determinat pe dusmanii sai sa alerge sa-l prinda. Si de aceasta data s-a intamplat un miracol: pamantul s-a deschis si i-a inghitit pe urmaritori. Multi dintre elenii care au vazut minunea s-au botezat.

Dupa misiunea din Macedonia, Matia revine in Iudeea, unde face semne si minuni care ii conving pe multi oameni sa treaca la crestinism. Vindeca leprosi, alunga duhurile rele si chiar invie mortii, preamarindu-L neincetat pe Hristos. Toate miracolele sale au avut loc in vremea arhiereului Ana, care era un mare dusman al crestinilor. Impreuna cu alti iudei ostili lui Hristos, acesta da porunca sa-i fie adus apostolul. Matia nu se infricoseaza si pledeaza in continuare pentru mantuirea sufletului, dupa cum fusese invatat de Iisus. Arhiereul se manie si decide ca misionarul trebuie ucis. Matia nu se inspaimanta, propovaduind in continuare invataturile crestine. Arhiereul incepe sa-l acuze ca huleste, asa cum facuse mai inainte si cu Hristos. L-a osandit pe Matia la ucidere cu pietre. Apostolul a fost lapidat, dupa care i s-a taiat capul conform obiceiului roman. Crestinii i-au luat trupul si l-au ingropat cu cinste.


Social Media

11 Comments

 1. OAMENII DE BINE DINTODEAUNA(sfintii),NU AU FOST SUPORTATI DE MONSTRI SATANISTI CARE GUVERNEAZA LUMEA DINTODEAUNA, PT CA,LE DA PE FATA MONSTRUOZITATEA SI MIZERIA DIN EI.
  SFINTII FIIND OAMENI ILUMINATI,(puri,sanatosi)VEDE FOARTE CLAR MIZERIA IN CARE ESTE TINUTA OMENIREA,DE ORBII GUVERNANTI,CARE SE CRED ILUMINATI, SI,INVIDIA SI URA DIN EI II INPINGE SA FACA NUMAI RAU.DAR VA PLATI TOT RAUL CARE LAU FACUT OMENIRII ,”DE LA INCEPUT,PINA LA SFIRSIT”.

 2. Iata,oameni buni o noua dovada de prosteala pe fata! De ce este o prosteala pe fata ?
  Sa le luam pe rand:
  Dupa moartea „tradatorului” Iuda,care de fapt nu era tradator deloc,ci doar si-a implinit misiunea(cum de apostolii ce plini de duh sfant nu au inteles asta?),vazand cei 11 apostoli ramasi ca nu mai au paritate,se hotarasc sa aleaga un nou apostol.Cum fac asta?Nu prin ruga,nu cerand indrumarea Lui Dumnezeu, ci prin sfanta tragere la sorti!Adica nu a fost ales in functie de calitatile lui,de credinta lui,ci pur si simplu s-a dat cu banul!
  Tot timpul asta ,sfantul duh a stat cuminte acolo sus sa vada rezultatul tragerii la sorti apoi s-a pogorat asupra alesului!Adica sfantul duh nu actioneaza dupa vointa Creatorului,ci dupa cum cade banul(sau zarul)!
  Hai sa vedem si ce se intampla mai departe in aceasta minunata poveste:
  Dupa ce se preumbla el de colo colo,ajunge sa fie otravit,dar minune,nu moare.
  Urmarit fiind de unii pusi pe omor ,acestia, minune, sunt inghititi de pamant(aici povestea seamana izbitor cu cea a lui Moise)
  In sfarsit,atunci cand Ana porunceste sa fie omorat cu pietre,nu se mai petrece nici o minune si acesta,apostolul,moare ca un martir ce trebuia sa fie.
  Imi cer anticipat scuze fata de cei ce cred in minunile astea,dar ce nevoie avem sa ne inchinam si sa pupam tot felul de moaste,cand Dumnezeu ne interzice clar aceste practici?
  Ce nevoie avem de tot felul de popi,altare si alte bazaconii,cand Iisus din Nazaret ne-a aratat clar,ne-a dat mura-n gura ceea trebuie sa facem pentru a ne indeplini sarcina fata de Creator?(desigur,eu nu ma refer la iahve si celalti zei din VT,ci la adevaratul Dumnezeu,cel pe care Iisus L-a reprezentat aci pe pamant).
  Inca o intrebare inainte de a incheia:Cum de biserica crestin-ortodoxa a adoptat functia de ARHIEREU,daca aceasta functie o avea Ana,reprezentantul unui cult care NU il recunostea pe Iisus?
  Shalom!

 3. Sorin,in primul rand te rog sa incetezi cu insultele,deoarece pe viitor exista posibilitatea sa nu-ti mai trec cu vederea obrazniciile.
  Credeam ca faci parte din alta categorie,dar asta este,se mai insala omul.
  Confunzi ruga(pe care o poti face oriunde)cu adoratia,ploconeala si atitudinea unui sclav in fata stapanului(asa cum ar vrea iahve si ceilalti zei ai VT).
  Esti baiat istet,nu te lasa pacalit .Daca nu ma crezi pe mine,cauta si vezi ce spune Iisus despre acei zei si cine sunt ei de fapt.
  Daca eu nu cred in iahve,adonai si cum dracu’ i-o mai chema pe zeii tai din VT,daca eu nu vreau sa urmez „sfaturile” si indemnurile pline de intelepciune ale acelor ZEI plini de ura si avari de putere este treaba mea si numai a mea.
  Daca eu nu cred in apostoli care se tavalesc prin urzici sau care sunt alesi prin metoda datului cu banu’ este treaba mea.
  Daca eu consider ca inchinaciunea spre rasarit,adorarea moastelor,icoanelor,pupatul mainilor preotilor sunt impotriva credintei mele si strict interzise de Dumnezeul in care cred eu ,care este treaba ta?
  Daca ma insel,atunci eu voi plati atunci cand va veni timpul.
  Dar daca nu ma insel?
  Shalom!

 4. Al 12 lea apostol e Pavel si a fost ales de Iisus insusi ce ai citit tu cu trasul la sorti e poveste. Si cand Moise l-a intrebat pe Dumnezeu cine esti el i-a raspuns „eu sunt cel ce sunt” dar ai un un nume „da numele meu este Iahova si nu „Iahwe” cum circula pe aici .De ce si-a dat acest nume pentru ca stia ca or sa apara oameni care sa-i interpreteze cuvantul . Nu Dumnezeu i-a indemnat pa acei oameni la crime VT profeteste venirea lui Iisus si releva si istoria de atunci. Psalmii ti se par urati Iisus vorbea din psalmi . Acei zei ii vedeti doar voi cu gandire negativa . Iisus a zis „eu nu am venit sa schimb legea ci sa o implinesc” .

 5. Un crestin n u contesta VT ci crede doar asta inseamna ca apleci urechea la orce zvon si sa nu crezi ca asta e pe placul lui Iisus care nu a contestat niciodata scripturile vechiului testament. A cauta prin biblie ca doar gasesti ceva gresit e lipsa de credinta da e problema fiecaruia . Eram hotarat sa nu mai scriu pe aici ca imi publica textele la trei zile cand apar alte articole si asta de exemplu nu prea mai intereseaza. De aia nu mai scriu decat asa putin .

 6. Pai mai Sorinele,exact asta spuneam si eu,ca „povestea” asta a „sfantului” Matias este o prosteala!Atunci nu inteleg de ce te-ai suparat?
  Cum adica sa alegi un apostol prin tragere la sorti?Tragerea la sorti o foloseam cand jucam fotbal in curtea scolii. 🙂
  Cat despre faptul ca Iisus ar urma si ar infaptui legea lui Iahova ,cum ii spui tu ,poti crede ce vrei,este alegerea ta.
  Totusi eu iti zic: casca ochii bine de tot si vezi la cine si cui i te inchini,deoarece nimic nu e ceea ce pare a fi.
  Shalom!

 7. Da,prin absurd,poate fi.Dar,cred eu ca logic nu chiar totul poate fi ceea ce pare.Si de altfel nu trebuie ca eu sa am neaparat dreptate,exact in virtutea faptului ca „nimic nu este ce pare a fi”.
  @Sorin,zici tu ca un crestin nu trebuie sa conteste VT?Poate ca da ,poate ca nu.
  Eu cred ca, singurul fapt de necontestat este existenta Lui Dumnezeu,restul este relativ.Este ca sa zic asa, in functie de viziunea fiecaruia,adica o intamplare la care asista doi sau mai multi oameni poate fi relatata in moduri total diferite in functie de mai multi factori.
  „Bate si ti se va deschide,
  Intreaba si ti se va raspunde,
  Cauta si vei gasi”
  Oare aceste cuvinte nu inseamna exact ca noi nu trebuie sa luam chiar totul de bune si ca ,de fapt avem datoria sa cercetam inainte de a da crezare unor „povesti”?
  Desigur este doar o parere de-a mea si sunt supus si eu graselii,ca orice om.
  Shalom!

 8. sorin este unul din cei ce cred si nu cerceteaza.Eu sint de acord cu shalom.Noi oamenii mai trebuie sa si gindim nu numai sa fim „mulsi” . Sint destule animale ce pot fii mulse.:))))).Sfintul matia a fost inlocuitorul lui iuda…Din cite stiu , daca Iuda nu ar fii tradat , Isus nu ar mai fii fost rastignit pt pacatele noastre , nu? Iuda nu poate fii inlocuit , el fiind dupa parerea mea , primul martir dintre cei ce au fost in jurul lui Isus.Tragerea la sorti o consider un afront , cit despre aparitia altor apostoli ulterori , cit si despre trecerea de la iudaism la crestinism si modalitatea sa …Crestinismul a ucis oameni , mai mult decit cele doua razboaie mondiale la un loc .Asa ca indiferent de rezultat , modalitatea de …”impunere” lasa de dorit.scopul nu scuza mijloace , deoarece insasi biblia si cele 10 legi ale omenirii sint contrazise ABSOLUT prin faptele , modalitatea de impunere..

1 Trackback / Pingback

 1. inteligenta universala

Leave a Reply