Cum arata taramul astral si fiintele astrale? Dezvaluirile unui yogin celebru

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Yogananda Paramhansaa fost un mare yoghin care a trait in secolul al XX-lea. In cartea „Autobiografia unui yoghin”, el ne dezvaluie cum arata universul astral, precum si fiintele astrale, care alcatuiesc acest univers.

Universul astral obisnuit este populat de zeci de milioane de suflete umane, venite mai mult sau mai putin recent de pe pamant, ca si de sute de miliarde de alte fiinte: zane, sirene, pesti, animale, salamandre, gnomi (pitici), semizei sau alte spirite, locuind pe diferite planete astrale, dupa afinitatile lor specifice si in conformitate cu karma lor. Zone intregi cu diferite frecvente vibratorii sunt in astral, rezervate atat spiritelor bune, cat si rele.

Spiritele bune pot sa se deplaseze aproape instantaneu, liber, de la o zona la alta, pe cand cele rele sunt in mod strict limitate si inchise pe planeta sau taramul lor.

Ingerii decazuti (involuati), expulzati din sferele superioare ale lumii astrale, sunt cel mai adesea intr-un razboi perpetuu chiar intre ei si utilizeaza pentru aceasta bombe cu „energii malefice”. Aceste fiinte egoiste, sadice si raufacatoare bantuie indarjite numai prin intunecatele regiuni infernale ale astralului inferior plin de energii malefice, intunecat si apasator, unde ele isi ispasesc karma lor rea, prin suferinta, chinuri cumplite, cosmaruri ingrozitoare si spaime de nedescris.

In vastul univers astral sublim – care se afla deasupra negrei inchisori astrale -, totul este doar frumusete, iubire, armonie si splendoare. Cosmosul astral, fiind in modul cel mai natural in armonie cu perfectiunea divina, fiecare lucru, fiinta de acolo este creat in mod direct prin vointa si imaginatia divina, si partial prin cele ale fiintei astrale. Fiinta astrala poseda capacitatea de a modela, prin imaginatie si gand, orice forma sau de a perfectiona frumusetea a ceea ce Creatorul Suprem a creat deja. Caci El a dat fiilor sai din astral privilegiul sublim de a putea sa modifice sau sa transforme la vointa cosmosul lor astral.

Daca, pe Pamant, materia solida este modificata prin laborioase si complexe procese chimice si fizice, in universul astral superior, un simplu act de vointa si imaginatie este suficient pentru a modifica in lichid, gaz sau energie materia subtila caracteristica lumii astrale.

Umanitatea este confruntata cu razboaie, pe pamant, pe mari si in aer. Lumea astrala, din contra, este aceea a bucuriei, a armoniei, a jocurilor amoroase, a iubirii profunde si a egalitatii.

Fiinta astrala isi modifica prin materializare si dematerializare adecvata corpul astral la vointa. Flori, pesti sau animale pot aici sa se transforme temporar in fiinte omenesti astrale sau chiar sa ia o forma aproape identica cu aceea a altor fapturi astrale.

Toti locuitorii astralului comunica intre ei cu o usurinta extraordinara, telepatic, fara niciun fel de aparat. Nicio lege bine definita a naturii, in afara rezonantei cu energiile binelui, iubirii si armoniei divine, nu li se impune; exista totusi in lumea astrala si anumite restrictii de ordin karmic, care fac sa nu fie permis chiar orice.

Nimeni dintre locuitorii astralului nu se mai naste din femeie; copiii, in cazul cuplurilor astrale, sunt in mod direct si fulgerator materializati de fiinta astrala care ii doreste, datorita vointei sale cosmice si se condenseaza intr-o forma astrala precis definita. Sufletele recent lipsite de corpuri fizice, care parasesc lumea terestra sau planul fizic al altor planete prin asa-zisa „moarte”, sunt uneori atrase intr-un „camin” al unui cuplu astral, gratie afinitatilor psihice, mentale si spirituale pe care le prezinta sufletul in cauza.

Un corp astral este total insensibil la frig, la caldura sau orice alta conditie naturala. Corpul unei fiinte astrale este o copie dupa forma fizica a ultimei incarnari in lumea fizica. Fiinta astrala isi pastreaza, de regula, aparenta corporala din tineretea corpului din ultimul sejur terestru. Totusi, uneori, o fiinta astrala prefera sa-si mentina aparenta pe care a avut-o la batranetea sa pamanteana.

Deosebindu-se de lumea fizica, a celor trei dimensiuni spatiale, percepute in mod unic de catre cele cinci simturi, lumea astrala devine in special perceptibila prin cel de al saselea simt: intuitia astrala. Prin intermediul acestui simt al intuitiei astrale, sau al saselea simt, fiinta astrala receptioneaza senzatiile vizuale, auditive, olfactive, gustative si tactile. Fiinta astrala este inzestrata cu trei ochi, primii doi pe jumatate inchisi, al treilea, cel principal – ajna chakra – aflat in mijlocul fruntii, este acum larg deschis, permitand sa se perceapa totul in astral. Corpul fizic uman este expus la tot felul de accidente; corpul eterat al unei fiinte astrale uneori poate si el sa sufere o leziune oarecare, dar este imediat vindecat printr-un instantaneu act de vointa.

Be the first to comment

Leave a Reply