Va cade parul? Firele de par devin albe? Decat sa dati mii de euro pe tratamente scumpe si agresive, mai bine folositi plantele chinezesti!

Social Media

pierderea paruluiPierderea parului are multe cauze, ca de exemplu bolile care afecteaza glandele si hormonii. Lipsa de circulatie la nivelul scalpului si deficientele de vitamine joaca un rol major in sanatatea parului. Chimioterapia este principala cauza de pierdere a parului la pacientii care sufera de cancer. Plantele din China au fost folosite de secole intregi in asociere cu alte terapii alternative, cum ar fi acupunctura, presopunctura si Ayurveda, dar si pentru a preveni caderea parului si a creste parul in mod natural.

Pentru barbatii care devin cheliosi si vor sa-si regenereze podoaba capilara… de ce sa dati mii de euro la clinici de specialitate si sa luati tot felul de medicamente pline de chimicale, cand ati putea mai simplu sa va folositi de puterea plantelor chinezesti?

Primii pasi spre refacerea parului este cresterea calitatii sangelui si circulatia la nivelul scalpului. Mai jos sunt enumerate unele dintre cele mai bune tratamente de refacere a parului, folosind plante din China. Un specialist in aceste plante ar trebui sa fie consultat inainte pentru informatii suplimentare cu privire la modul de folosire.

1. Cel mai bun remediu pentru restaurarea naturala a parului pe baza de plante este Fo-Ti, cunoscuta sub numele de El Shou Wu, sau dupa numele acesteia in latina, Polygonum multiflorum. Aceasta planta si-a demonstrat eficacitatea de sute de ani, ajutand nu doar la refacerea parului, dar, si la restabilirea parul la culoarea initiala, in caz ca ati albit. Planta intareste parul, creste circulatia sangelui la nivelul scalpului si inverseaza procesul de imbatranire a intregului organism.

2. Ganoderma lucidum sau ciupercile Reishi sunt cunoscute in medicina traditionala chinezeasca pentru cresterea energiei rinichilor care afecteaza fluxul sanguin. Acest remediu ajuta la protejarea impotriva imbatranirii. In China, ciupercile Reishi sunt atat de bine respectate, incat au fost numite „ciupercile nemuririi”.

3. Lucidum Ligustrum sau Nu Shen Zi imbunatateste circulatia la nivelul scalpului si este considerat un tonic al ficatului. In China se spune ca aceasta planta creste longevitatea si actioneaza asupra sistemului imunitar ca un tonic sanguin, ajutand la restaurarea parului si la prevenirea caderii parului.

4. Schisandra chinensis sau Wu Wei Zin este un tonic pe baza de plante, utilizat pentru a spori frumusetea, si fiind un remediu pentru chelie. Este unul din produsele de restaurare de par naturale utilizate cel mai des, imbunatatind calitatea pielii pe scalp si pe restul corpului.

O varietate de tonice impotriva caderii parului sunt disponibile in „farmaciile naturiste”, dar, s-ar putea sa nu functioneze. Va recomandam aceste plante, dar cu conditia sa fie autentice; in plus, trebuie sa apelati la un expert in fitoterapie, pentru ca unele plante pot provoca reactii adverse si trebuie administrate numai sub supraveghere.

In concluzie, pentru cei care au folosit fara succes metode conventionale de restaurare a parului, cum ar fi medicamentele, tratamentele cu laser sau interventiile chirurgicale, medicina traditionala chineza poate fi o alternativa viabila, naturala si foarte ieftina.


Social Media

4 Comments

  1. @ Lovendal..multumesc pt articol..chiar am un inceput de chelie si am incercat toate plantele romanesti..( brusture..frunze de nuc..usturioul etc..) nu mai spun de tratamentele din farmacii impotriva carora eram dar am zis sa incerc..ce nu face omul pt frumusete..)) voi incerca si cateva din astea chinezesti dupa ce ma documnetez mai bine..si ti spun daca fac peruca sau raman descult in cap ))

  2. Responsabila pt. caderea parului este toxicitatea din organism!.Noi romanii mincam alimente prajite,margarina,carne de porc cu toxine,hranit cu concentrate (cancerigene)Ueliul de fl. soarelui din comert este rafinat cu acid sulfuric si soda caustica inca de pe vremea lui Ceausescu.Detoxifierea se face prin regim vegetarian, si prin hidrocolonterapie.Vezi tratamentele lui Edgar Cayce A.R.E.,pt.caderea parului….

  3. Responsabila pt. caderea parului este toxicitatea din organism!.Noi romanii mincam alimente prajite,margarina,carne de porc cu toxine,hranit cu concentrate (cancerigene)Uleiul de fl. soarelui din comert este rafinat cu acid sulfuric si soda caustica inca de pe vremea lui Ceausescu.Detoxifierea se face prin regim vegetarian, si prin hidrocolonterapie.Vezi tratamentele lui Edgar Cayce A.R.E.,pt.caderea parului….

Leave a Reply