luni, ianuarie 30, 2023
AcasăSpiritualitate teoreticaEnciclopedie spiritualaTrup, corp astral, spirit si reincarnare - ce aflam despre toate acestea...

Trup, corp astral, spirit si reincarnare – ce aflam despre toate acestea dintr-o revista de spiritism de peste 100 de ani vechime?

Trup, corp astral, spirit si reincarnare – ce aflam despre toate acestea dintr-o revista de spiritism de peste 100 de ani vechime?

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Am intalnit intr-o revista dedicata spiritismului de la inceputul secolului al XX-lea urmatoarele informatii despre corpurile fiintei umane. Iata cateva extrase:

* Intre spiritul nemuritor si corpul omului mai exista un intermediar, cu organe si facultati caracteristice. Acest intermediar se numeste corpul astral, care uneste spiritul cu corpul.

* Daca am compara aceste trei corpuri cu o caruta cu o caleasca, trasura ar reprezenta corpul fizic (trupul), calul ar fi corpul astral, iar vizitiul, spiritul. Aceasta imagine ar indica foarte bine caracterul corpului astral; un adevarat cal al organismului, care misca, dar nu dirijeaza.

* Acest cal poate dirija organismul in timpul somnului, cand vizitiul doarme.

* Acest corp astral este luminos, cand iese din corp. El poate, deci, sa se invarteasca in jurul corpului in care e inchis. De aici provin fenomenele spiritismului, care merg pana la materializare si telepatie.

* Corpul astral este o realitate organica; el se poate compara cu fotografia. Mai mult, in planul astral are loc evolutia de la un tip la un alt tip imediat superior. Astfel, tiparul corpului unui caine, de pilda, dupa suferintele unei incarnari pamantesti, devine prin tiparul sau corpul astral al unei viitoare maimute.

* Reincarnarea pentru spirit consta in a reveni de mai multe ori pe planul fizic (pe pamant) fara a tine socoteala de timp sau de loc. Adica, spiritul poate sa vina dupa 10 ani, sau dupa 200 ani de la moartea fizica (moartea omului), si poate sa se reintoarca in oricare planeta din sistemul solar.

* La moarte, corpul fizic, adica invelisul de carne si oase, se intoarce in pamant, de unde a venit. Corpul astral si fiinta psihica, luminate de memoria, inteligenta si vointa amintirilor si actiunilor pamantesti, trec in planul astral, cu deosebire in regiunile cele mai inalte, unde constituie un spirit.

* Iata un mic rezumat al doctrinei ocultiste. Si acum ne intrebam: ce este si ce nu este adevarat din toate acestea?

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.