Tratamente miraculoase si eficiente pentru balonare, o problema cu care se confrunta multa lume!

Social Media
  •  
  •  
  •  

balonareBalonarile abdominale se datoreaza in principal unei acumulari de gaze in intestine, consecutiva unei fermentari excesive a anumitor alimente, fie pentru ca nu au fost digerate complet, fie pentru ca persoana in cauza este in mod particular reactiva. Daca sunteti expus balonarilor, evitati amidonul (linte, fasole boabe si fasole verde etc.) sau alte legume (ceapa, varza), dar de cele mai multe ori toti stim ce alimente ne priesc sau nu.

Pentru a diminua balonarile si durerea ulterioara, dar si pentru a le preveni, puteti urma unul din tratamentele de mai jos:

1) Infuzie de anason verde, busuioc si izma. Se folosesc 30 g de seminte de anason, 40 g de frunze si flori de busuioc si 50 g de izma. Puneti 20 g din acest amestec intr-un litru de apa clo cotita, lasati sa infuzeze 10 minute. Beti 0 cana de infuzie de 3 ori pe zi, dupe mese, pana la ameliorarea simptomelor.

2) Decoct de cimbrisor (pudra de planta, 20 g). Puneti pudra de planta intr- un litru de apa rece, fierbeti un minut, apoi lasati sa infuzeze 10 minute. Beti o cana de decoct de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorare.

3) Gelule de izma, coriandru sau anason stelat, la alegere. Luati 2 gelule in timpul meselor, de 3 ori pe zi, cat timp este necesar.

4) Ulei esential de chimen (o picatura), ulei esential de musetel (2 picaturi), ulei esential de coriandru (picaturi), ulei esential de lavanda (2 picaturi). Luati dimineata, la pranz si seara unul sau mai multe din aceste uleiuri esential amestecate cu o de miere, intr-o cana cu sau ceai, pana la ameliorarea simptomelor.

5) Completare cu oligoelemente. Luati dimineata pe stomacul gol sau seara, cu ora inainte de masa sau la 2 ore dupa, o doza de mangan, o doza de cobalt, o doza de sulf, cat timp este necesar.

Pentru copii este preferabil un tratament homeopatic.

ATENTIE! Fiecare persoana trebuie sa isi reglementeze alimentatia in functie de propria sensibilitate alimentara. In majoritatea cazurilor, folosirea regulata a unei tizane digestive si folosirea ocazionala a uleiurilor esentiale permit evitarea acestei neplaceri.

Lasă un comentariu