Teleportarea din Spania in Texas, la mii de km distanta, a unei calugarite spaniole – Maria din Agreda: un miracol de acum 400 de ani

Dintre toate evenimentele paranormale inregistrate in istorie, cele privind teleportarea sunt cele mai ciudate. Cum ar putea cineva sa sara distante mari intr-o clipita, chiar peste mari si oceane? Dar, se pare ca acest lucru chiar s-a intamplat (daca marturiile sunt adevarate) in cazul unei calugarite umile din secolul al XVII-lea, care, desi locuia la o manastire din Spania, se pare ca ea putea sa traverseze instantaneu Oceanul Atlantic, pentru a vizita „Lumea Noua”, adica America.

Maria lui Iisus din Agreda s-a nascut in 1602 in orasul spaniol Agreda. De la o varsta frageda, ea a fost crescuta pentru a fi devotata religioasa, familia ei avand legaturi stranse cu fratii franciscani ai Manastirii San Julian, situata chiar in afara orasului. Cand era doar un copil, Maria a inceput sa aiba abilitati destul de anormale. Nu numai ca ea era extrem de matura si rationala pentru o varsta atat de frageda, dar se pare ca era capabila sa auda voci necunoscuta, sa vorbeasca cu „prieteni invizibili” si sa aiba viziuni intense. In plus, ea a aratat un mare interes pentru spiritualitate, asa ca la varsta de 12 ani a decis sa se alature calugaritelor carmelite din Tarazona.

Maria a ramas calugarita pentru restul zilelor ei, traind in saracie si rugaciune. In 1620, i s-a intamplat ceva ciudat. Cand se ruga in capela, fata ei a devenit palida si a cazut inconstienta. O persoana din apropiere vazuse acest lucru, el spunand ca aceasta calugarita, dupa ce se prabusise, fusese invaluita intr-un fel de ceata albastra stralucitoare, corpul ei se ridicase si apoi plutise la 1-2 metri deasupra solului. Dupa aceasta experienta mistica, viziunile ei misterioase vor deveni mai intense si reusea sa intre in transa, pana la cateva ore pe zi.

Cand era intrebata despre ceea ce vazuse in timpul acestor transe, Maria spunea ca fusese dusa de ingeri intr-o tara indepartata, unde erau „oameni cu piele bronzata”, cu arme primitive si care folosea torte pentru lumina. I se spusese ca acei oameni erau numiti indienii Jumano din Noua Spanie, adica teritoriul de astazi al Texasului si statului New Mexico. Sarcina Mariei era aceea de a raspandi cuvantul lui Dumnezeu printre indienii americani si a-i converti. Ea a sustinut ca in timpul acestor viziuni, ea a fost pur si simplu transportata instantaneu in Lumea Noua, interactionand fata in fata cu indienii. Acest lucru era imposibil din punct de vedere fizic, pentru ca ea nu parasise manastirea, fiind si martori in camera ei, in timpul aceslor transe. Cu toate acestea, ea a dat rapoarte incredibil de detaliate despre ceea ce a vazut si a trait in timpul acestor „excursii” misterioase.

Ulterior, ea a pretins ca a facut mai mult de 500 vizite spirituale la indienii americani, uneori de doua sau de trei ori pe zi. La inceput, aceste afirmatii au fost intampinate cu scepticism de catre Biserica Catolica, numind-o deliranta, dar misionarii din Lumea Noua, precum si indienii insisi, au dat marturii care pareau sa-i sustina afirmatiile fantastice. De exemplu, in 1622, un misionar din Lumea Noua, pe nume Parintele Alonzo de Benavides, a scris o scrisoare atat Papei Urban al VIII-lea, cat si regelui Filip al IV-lea al Spaniei, sustinand ca cineva ii convertise deja pe indienii Jumano, inainte ca el sa soseasca acolo. Cand indienii au fost intrebati de unde au aflat despre crestinism, ei au sustinut ca a venit la ei „o doamna in albastru”, care putea sa vindece bolnavii si sa pluteasca prin aer. Aceasta femeie misterioasa le daduse, de asemenea, crucifixuri si un potir care parea sa fi venit si din manastirea Mariei. Indienii descrisera aceasta femeie misterioasa in albastru, semanandu-se cu Maria lui Iisus din Agreda.

In plus, nenumaratele detalii pe care Maria le-a dat despre aspectul si modul de viata al indienilor Jumano erau complet corecte. Cum ar fi putut sa stie ceva din toate acestea? La acea vreme, parintele Benavides nu stia nimic despre afirmatiile potrivit carora Maria ar fi putut sa se teleporteze si nu auzise aceste povesti decat dupa ce s-a intors din Spania. Atat de fascinat a fost de relatarile calugaritei, incat parintele a intervievat-o personal pe Maria, si a aflat ca aceasta cunostea totul despre indieni, despre limba si geografiei zonelor respective, lucruri ce nu puteau fi aflate din carti.

Povestile Mariei lui Iisus si uimitoarele sale calatorii mistice in Lumea Noua au facut inconjurul Spaniei, provocand multe discutii si dezbateri, dar atragand si atentia Inchizitiei spaniole. Desi a fost investigata de Inchizitie pentru eventuale acuzatii de erezie, ea nu a fost niciodata acuzata si judecata, probabil pentru ca avea sprijinul regelui spaniol Filip al IV-lea, pentru care va deveni in cele din urma consilier spiritual si politic. Calatoriile Mariei in Lumea Noua se vor incheia in 1631 si ea isi va continua indatoririle de stareta a manastirii pana la moartea ei, in mai 1665, urmand sa fie declarata postum „Venerabila” de Papa Clement al X-lea.

In 1989, sicriul calugaritei a fost deschis, constatandu-se ca trupul ei mort nu s-a deteriorat deloc, ceea ce inseamna ca era un „corp incoruptibil”, adica un trup care sfideaza trecerea timpului, ca urmare a puterii ei spirituale.

Be the first to comment

Leave a Reply