luni, ianuarie 30, 2023
AcasăDivinatieTarotul, straveche stiinta divinatorie (partea 4): Arcanele majore 15-22

Tarotul, straveche stiinta divinatorie (partea 4): Arcanele majore 15-22

Tarotul, straveche stiinta divinatorie (partea 4): Arcanele majore 15-22

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

tarot 15Prima parte AICI: https://www.almeea.ro/tarotul-straveche-stiinta-divinatorie-partea-1-origine-si-generalitati/

Partea a doua AICI: https://www.almeea.ro/tarotul-straveche-stiinta-divinatorie-partea-2-arcanele-majore-1-6/

Partea a treia AICI: https://www.almeea.ro/tarotul-straveche-stiinta-divinatorie-partea-3-arcanele-majore-7-14/

Arcana XV. Diavolul.

Numarul: 15.

Litera: Samech are ca hieroglifa sarpele (sau sageata in miscare circulara), care simbolizeaza totdeauna cercul deci fatalitatea. De aceea comentatorii au respectat aceasta idee de predestinare, forta majora, geniu al raului si au pastrat pentru arcanul 15 sensul general al fatalitatii.

Tapul lui Mendes sau Baphometul Templului cu atributele lui panteiste. Mai clar, aceasta lama are ca imagine diavolul obisnuit al cosmogoniilor, barbos si cu coarne si cu o particularitate care aminteste de mag: doua persoane la picioarele lui. Dar aici gestul mainilor este invers, personajele arata fata, nu spatele. Diavolul are in locul bastonului de magician, torta care arde.

Sens general: Capacitatile, puterile. Bogatia, sexualitatea. Vointa de putere. Ispitele. Celalalt. Adversarul. Ucultul, somnul, umbra. Hipnoza, fascinatie. Pazitorul pragului.

Arcana 15 DiavolulSens social: Un barbat sau o femeie influenta. O persoana bogata. Un idol (cantaret, actor la moda). Camatar. Lumea interlopa. Un travestit sau magician.

Sanatatea: Organele sexuale. Ficat, stomac, mucoase. Pubertate. Hipertensiune. Tendinte de exces.

Puterea: Afaceri. Favorizeaza norocul. Ajuta la implinirea sexuala. Permite intelegerea lumilor invizibile.

Arcana XV reprezinta un diavol hermafrodit, cu torsul dezgolit, cu gheare la maini si la picioare, avand o pereche de aripi de liliac, coarne de cerb, tinand in mana o sabie fara maner. Inlantuiti de piedestalul sau sunt doi diavoli mai mici, dezbracati, cu mainile la spate, avand sexe diferite. Se afirma ca prin grafia literei Samech, corespunzatoare Arcanei, este evocat un sarpe muscandu-si coada (Uroboros). Unii afirma ca sonoritatea sasaita a literei imita sunetul sarpelui si nu se insala deloc. Sarpele, la randul sau a fost asimilat cu Geneza, dar ,,nu toti serpii au participat la Geneza”. Sarpele Luminii, lumina bipolara Yang si Yin, infasurata pe Axa Luminii, lumina electrica si magnetica a SPIRITULUI a participat la Geneza si mai participa inca, intrucat generarea Lumilor vazute si nevazute nu se opreste la un act pentru crearea unei planete etc.

Arcana 16 Turnul daramatArcana XVI. Turnul daramat, Casa lui Dumnezeu, Biserica

Numarul: 16.

Litera: Haim.

Zodia: Berbecul.

Se mai numeste si turnul fulgerat. Caci se vede un turn decapitat de focul ceresc, din care cad doua personaje. Figura dintre cele doua victime care cad din turn reproduce, in linii mari, trasaturile literei. Este prima lama unde se gaseste o constructe materiala.

Simbol: caderea lui Adam. Pedepsirea orgoliului. Slabiciunea spiritului. Echilibru rupt.

Sens general: Ruina. Schimbare brutala, prabusire, accident, esec, deceptie, angoase, experimente. Constructiile fizice, mentale, psihologice, spirituale si efectele lor. Avertizare. Interventia unui plan superior. Precipitare. Mutare. Uranus.

Sens social: Un tutore. O persoana divortata. Serviciu de urgenta. Chirurg, artificier, cosmonaut, erhitect, zidar.

Sanatatea: Intregul corp. Incheieturi (glezne, maini). Cezariana, circumcizie, pierderea virginitatii, interventie chirurgicala.

Puterea: Distruge obstacolele. Un varf de foc venit din cer darama un turn. Doi oameni cad spre pamant in mijlocul unei ploi de moloz.

Dupa parerea unora Arcana este atasata cuvintelor Mantuitorului: „Daramati acest templu si-n trei zile il voi recladi”. Porunca se refera la reconstructia omului intr-o perioada astrala de trei generatii si nu la una pamanteana. Pentru pamanteni semnificatia ar fi ca personajele care cad sunt vanzatorii alungati din templu, iar cele doua mici pietre de la baza turnului ar putea constitui materialele necesare pentru reconstructia noii cladiri. Desigur ca este o confuzie in aceste explicatii. Bine este sa va aduceti aminte de Turnul lui Babel, cand oamenii au vrut sa se inalte spre cer construind un turn, dar limbile pamantului s-au amestecat incat ajunsesera sa nu se mai inteleaga natiile intre ele!

Omului nu i-a reusit sa ajunga la cer, imitandu-si zeii, construind un turn. Caci doar cu mintea, cu gandul si credinta poate omul sa ajunga de aici la ceruri. Semnificatia mai poate fi si nebunia din mintile unora care-si amesteca gandurile cu credinta. O credinta falsa se prabuseste ca turnul lui Babel. Asa cum s-au prabusit imperiile, regatele si religiile false.

Situata necorespunzator intr-o etalare, Arcana poate avea semnificatia de catastrofa imprevizibila, ambitii pedepsite. Arcana mai poate sugera, in pozitie rasturnata, o lovitura brusca a sortii, posibilitatea unei morti subite sau violente, un pericol foarte mare deasupra capului; consultantul sa nu-si piarda insa capul si sa tina piept furtunii.

Arcana 17 SteauaArcana XVII. Steaua sau Astrul.

Numarul: 17

Litera: Litera ebraica – Pe’, (idee), sau Beth (gura), in plus expansiva: limba, deci cuvant. Aici este Cuvantul in actiune (expansiunea fluidelor) cu simbolul sufletului inaripat in apropiere.

Zodiac: Balanta.

Tanara fata goala, varsand pe solul arid fluidul vital din doua urne, una de aur si una de argint. Deasupra ei straluceste Steaua cu 8 raze inconjurata de 7 astre. Pe un arbore invecinat, o pasare se pregateste sa-si ia zborul. Aceasta lama echilibreaza in bine efectul malefic al celei precedente: ridicarea spirituala dupa caderea materiala. Greseala se iarta.

Sens indicat: speranta.

Sens general: Femeia goala sub cerul instelat, varsand in rau apa din vasele sale este Magia in prim plan, cu semnificatiile ei cele mai clare. Intoarcere la origini. Unirea cu cosmosul. Nuditatea, pozitia ingenunchiata simbolizeaza umilinta actului magic. Incredere, senzualitate. Speranta. Miraculosul. Venus (Balanta).

Arcana este legata de faptele magice efectuate de femeile predestinate, sub cerul instelat, la margine de rau, de unde se ia „apa neinceputa” sau „la vartelnita” unde se varsa cea vrajita si murdara. Steaua este simbolic reprezentata, in esenta insa ea este steaua Magului, sub care consultantul isi poate schimba destinul. Arcana XVII, aplicata consultantului, indica o sansa nesperata, o natura fericita si buna (se spune ca „s-a nascut sub o stea norocoasa”), optimism, maretie ascunsa, idealism. Intr-o etalare nefericita, ea semnifica pericol de singuratate, inutilitate, schimbare de soarta.

Sens social: O femeie frumoasa, o femeie indragostita. O femeie inaccesibila. Un artist. O magiciana. Prezicatoare.

Sanatatea: Gura, vocea. Hipotiroidism. Frigiditate. Rinofaringite.

Puterea: Protejeaza, calauzeste, conciliaza.

Arcana 18 LunaArcana XVIII. Luna

Numarul: 18.

Litera: Tsade. Litera Tsade exprima termenul.

Zodia: Racul.

Un tablou: luna de pe cer. Roua care cade. Doi caini care urla. Doua turnuri. Un rac urca de la fundul apei. Un drum presarat cu picaturi de sange, care se pierde in zare. Dupa o prima interpretare, Racul indica semnul zodiacal al Cancerului, Luna, o noapte plina de urletele dusmanilor omului si de teroare (picaturile de sange de pe drum). Ploaie de sange sau lacrimile de aur ale lui Phoebe? Turnurile indica limitele spiritului uman?

Sensul general: Imaginatia. Deceptia. Visul. Memoria. Imaginea. Curiozitatea. Frica. Feminitatea. Indoiala. Inconstientul. Viziuni, fantasme. Fuga, conflictele. Apa. Noaptea. Natura, vegetatia. Multimile, nalucirile, zarva.

Sens social: Mama de familie. Femeia casnica. O regina. Spectacolul. Negustori. O guvernanta. O persoana santajista.

Sanatatea: Stomacul, sanii, creierul. Retinere de lichid. Schizofrenie. Claustrofobie.

Puterea: Stimuleaza creatia, cresterea.

Arcana este singura Lama din pachetul de Tarot fara niciun personaj. Exista insa o multitudine de elemente care ii confera un simbolism bogat si complex. Arcana este asociata cu simbolul Racului, in apa apare Crabul zodiacal, iar la orizont se profileaza doua turnuri. Sub cerul instelat doi caini latra la Luna. Luna isi revarsa roua, Fertilitatea, agentul magic misterios si secret, initiatorul tuturor creatiilor, al intregii reproduceri, simbolul puterii sale asupra pamantului. Ciclul lunar regleaza cu magnetismul sau migratiile, mareele, cresterea plantelor, ciclul menstrual.
Crustaceele au reputatia de a fi cele mai prolifice animale, urmasii lor fiind simbolul fecunditatii, dar si al sensibilitatii, cunoscute fiind marile lor peripluri prin mari si oceane, prin care se deplaseaza in locurile predestinate inmultirii lor. Orientarea lor geomagnetica este perfecta.

Luna inspira toate instinctele legate de procreare. Este instinctul de reproducere care sta la baza intregii vieti, dar ii inspira si pe artisti, poeti, inventatori, divinatori. Este sensibilitatea, „noaptea luminoasa”, visul, fantezia, miracolul. Cei doi caini care latra la luna pot face trimitere la o activitate intensa si inutila, aceea de a fi asmutiti ca sa urmariti o himera indepartata, cu multe intrebari fara raspuns, sau la care nimeni nu a dat raspuns pana in prezent. Arcana este a cercetatorilor disperati, carora destinul le promite reusite sublime, sau alienare si singuratate. Imaginea celor doua turnuri, deasupra carora planeaza Luna, cu deschiderea dintre ele, simbolizeaza poarta deschisa catre inalturi, pazita de Cerberii postati in fata. Mai sugereaza totodata o cetate magica catre care se indreapta deopotriva omul si natura. Imensitatea si farmecul noptii induc magie, inspiratie, fericire sau nebunie.

In pozitie dreapta Arcana sugereaza capcane, piedici, deceptii, tradari, ostilitati, plictiseli (de natura misterioasa), pericole.

In pozitie rasturnata, Arcana are aceleasi sensuri, dar legat de viitor, in functie de Casa peste care se suprapune. Calomniile si barfele sunt trimiterile sale, dar si indemnul la prudenta.

Arcana 19 SoareleArcana XIX. Soarele.

Numarul: 19.

Litera: coph. Arata aparare, efort, existenta materiala.

Zodia: Gemenii.

Astrul zilei isi revarsa razele asupra a doi copii prieteni, intr-o incinta fortificata. Este tatal fizic al oamenilor luminand societatea, orasele, civilizatia. Aici nu mai avem lumina palida a selenei, ci focul stralucitor al lui Phoebus.

Cuplurile Papa – Papesa, imparat – imparateasa sunt incheiate de perechea de Arcane Soare – Luna, un cuplu celest.
Arcana XIX ne prezinta doi copii gemeni, fara indoiala aproape goi, sub un Soare imens. Orizontul este ascuns de un perete de piatra. Arcana ne vorbeste de armonia solara a copiilor- spirite aflate sub lumina Sferei Divine. in Lume, Soarele este cel care isi revarsa energiile asupra creatiei supreme: Omul – barbat si femeie – Copiii lui Dumnezeu. Ei se gasesc intr-o incinta, o imprejmuire, care nu este altceva decat Cetatea – Pamant.

Sens general: Constiinta, creativitatea, creatiile, lumina, idealul, fericirea, stralucirea, identitatea, sinele, fraternitatea, generozitatea, iubirea universala, divinul. Soarele. Vara.

Sens social: Tatal. Un cuplu foarte unit. Copii gemeni. Un rege. Un creator de talent. Un regizor. O celebritate.

Sanatatea: Inima, ochii, umerii, pieptul, plamanii, glanda pineala, plexul solar, insolatii.

Puterea: Trezeste capacitatile creatoare. Simplifica viata. Contribuie la fericirea fiintelor.

Arcana sugereaza fericire, mai ales materiala, dar si cea spirituala, solara, se intuieste. In pozitie rasturnata, pentru viitor, sugereaza pace si fericire, unire. Pentru unii comentatori, Arcana situata prost, are sensul de seceta, moarte, saracie. Focul solar, in masura in care da viata, poate fi si letal.

Arcana 20 JudecataArcana XX. Judecata.

Numar: 20.

Mortii ies din mormant la sunetul trambitei arhanghelului. Acesti morti sunt o femeie, un barbat si un copil – tertet uman. Sunt dezbracati de hainele, averile si ifosele lor pamantene si au ramas numai in „hainutele” date de Divinitate. Si asa, goi-goluti, se prezinta la Judecata. Cartea este simbolul Cartii Vietii, in care sunt inscrise spiritele de la Dumnezeu, caci altfel nu ar avea ce cauta la Judecata Sa. Cartea Vietii mai inseamna Legea, iar Judecata se face in baza angajamentului facut de spirite in fata Divinitatii, atunci cand ele pleaca in Lume ca sa se scolarizeze.

Sens general: Inviere. Revelatie. Trezire. Rugaciunea. Nasterea. Transcendenta. Mesajul, profetia, scandalul. Inventia, Stirile.

Sens social: Noul nascut. Un neofit. Un taumaturg, recordman.

Sanatatea: Urechile, bronhiile. Puseuri delirante. Regenerare. Halucinatii.

Puterea: Descopera, trezeste, da sanatate.

Arcana semnifica sfarsitul problemelor noastre, apropierea victoriei. De asemenea semnifica iminenta judecatii, a unei reglementari, a socotelii finale, careia i se supun toti. Arcana ne vorbeste de plata datoriilor fata de Divinitate. Mai semnifica si o maladie, un litigiu, o cearta, o vrajba, lucruri neasteptate si surprize.

In pozitie rasturnata prevede modificari neasteptate pentru viitor, surprize (bune sau rele), deznodaminte neprevazute. Arcana face trimitere si la cuvintele Apocalipsei dupa Ioan: „Si marea si-a dat pe mortii cei din ea, si moartea si iadul au dat pe mortii lor, si judecati au fost, fiecare dupa faptele sale”. De aici concluzia ca toate fiintele vor fi judecate la sfarsitul fiecarei intrupari precum si la termenele apocalipselor (apocalipsa este un termen, o perioada in istoria lumilor, sau o revelatie). Se vede clar ca Arcana evoca si un ajutor exterior, credinta in ceea ce va fi sa fie, chiar a unei persoane ,,care ne vrea binele”, dar si influenta si puterea magiei. Pentru initiati Arcana il reprezinta pe neofit, care trece prin incercarea finala, cea a reinvierii dupa moarte.

Arcana 21 LumeaArcana XXI. Lumea.

Numarul: 21.

Litera: Schin este semnul timpului relativ, dar si a unirii cerului cu pamantul. Litera Schin in cuvantul Iahve implica cunoasterea absoluta, unirea.

Numele sfant al Lui Dumnezeu impune credinta, etica si respect: TORA TARO ROTA ATOR TAROT. Lumea este ca o oglinda in care se oglindesc cerul si constructiile sale. O femeie dezbracata danseaza pe un nor, ori in mijlocul unei coroane de flori, inconjurata de cele patru animale care reprezinta elementele: foc, aer, apa, pamant si care vor fi unite de Spirit.

Sens general: incununarea unei actiuni. Apoteaoza. Reusita totala. Acord, armonie. Rasplata, onoruri. Desavarsire. Simtul orientarii. Libertatea fericirea, dansul. Pastor. Peroada de succes de realizari.

Sens social: Un individ. Un organism social. Un strrain, un academician. Laureat al unui premiu. Un decorator. O persoana realizata profesional. O capodopera.

Sanatatea: Corpurile subtile. Nocivitatea telurica. Sanatate foarte buna.

Puterea: Protectie totala. Sinteza si implinirea unei activitati.

In pozitie dreapta, Arcana trimite la reusita generala si la recompensarea efortului, iar in pozitie rasturnata, sugereaza o sansa in toate, obstacole invinse, recompensa. In general, etalarea acestei Arcane este de foarte bun augur, ceea ce va ajuta intr-o etalare rea.

Arcana 22 NebunulArcana XXII. Nebunul.

Problema plasarii acestei Arcane in jocul de Tarot suscita numeroase comentarii, fara a se putea junge la o solutie definitiva. Unii plaseaza Arcanele XXI si XX una inaintea alteia, iar altii pun 0 in loc de 22. Arcana infatiseaza un om mergand cu ochii spre Cer, ca si orbii din parabola lui Bruegel. Un caine se agata de pulpana sa, sfasiind-o. Arcana aceasta este destinul uman, sunt deziluziile si ratacirile noastre. Asa cum merge, cu „traista”, „sacul” sau de povesti, de intamplari fericite sau nefericite, experiente mai bune sau amare, Nebunul este un filosof, un optimist. Simbolic, acest pelerinaj prin lume este etern, el marcheaza plecari si reintoarceri la termene aleatorii. Mai simbolizeaza experimentul caruia i se supun repetat, pana invata adevarul, spiritele tinere. Cunoasterea acestei lumi poate fi falsa, iar adevarurile sale doar o nebunie.

Sens general: Surpriza, fapte neasteptate. Sfarsitul si inceputul unui ciclu. Ceea ce este inaccesibil. Clipa prezenta. Spiritul. Divinitatea, Tato. Hazardul. Eliberarea. Rasturnare neprevazuta. Cauzele unor evenimente. Repunere inchestiune. Perioada de aventuri.

Sens social: Orice persoana care aduce o noutate. Proorocii. O creatie atemporala. Un posedat. Un aventurier. Un provocator. Mascarici. Sezonier.

Sanatatea: Ritmul cardiac. Impulsivitatea. Acese maniacale. Maladii musculare.

Puterea: Confera sens vietii. Permite accesul la planurile superioare. Interpretarea religioasa si kabbalistica a Tarotului leaga aceasta Arcana de locul sau momentul in care „muritorii neinfranati coboara prin multimi”.

In pozitie dreapta, Arcana sugereaza haos in destin, triumful instinctelor, inconsecventa si consecintele acestora, iar in pozitie rasturnata semnifica orbire, dereglari si aberatii, tulburari mentale.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

1 Comment