Cele 7 corpuri ale lumii spirituale (partea 1): corpul eteric

corpul eteric 1Corpul eteric (sau vital) este primul din cele sapte straturi ale biocampului si la vizualizare apare de culoare rosie. Corpul vital strabate, inunda si hraneste corpul fizic. Corpul eteric este adevaratul corp vital, matricea energetico- informationala dupa care s-a construit trupul fizic. Energiile informationale sunt setate in programul viitorului copil inca din astral, inainte de nasterea sa pe pamant.

Culoarea acestui corp (culoarea rosie) este simbolul fundamental al vietii, culoarea puterii, a focului, a fortei creative primare. Este culoarea care influenteaza sistemul circulator al corpului fizic. Nuantele de rosu din aura pot avea atat semnificatii pozitive cat si negative. Prezenta culorii de rosu-purpuriu semnifica dinamism, tinerete, sanatate, bogatie, vibratie foarte inalta, iubire.

In interiorul acestui corp vital se afla sufletul si trupul fizic, care este templul spiritului viu intrupat. Corpul vital strabate, precum apa un burete, si apoi depaseste cu un lat de palma, trupul fizic, toate organele sale, dand fiecaruia ce este specific. Corpul vital are legatura cu corpurile superioare exterioare ale biocampului prin chakre si porti de vibratie.

Corpul vital are legatura spre interior cu perispiritul (cele 7 hainute ale spiritului intrupat) prin chakre, canale si meridianele energetice. In corpul eteric (corpul vital) se regasesc straturile energetice ale tuturor organelor fizice. Fiecare organ are cate 7 straturi energetice, cu fluidele corespunzatoare functiunii sale, cu vibratia si coloritul lor. Fiecare organ este deservit de un meridian energetic. Toate corpurile energetice superioare (astral, solar, mental, cauzal, spiritual, atmic) strabat si depasesc in intindere corpul vital, limitandu-se la exteriorul lor prin zone neutrale. Totodata, fiecare corp energetic il inunda cu fluidele sale si il strabate pe cel inferior, depasindu-l.

Materia vitala a dublului eteric are fluide si substante: divine, cosmice, universice, solare, planetare si astrale (astre fiind considerati sorii si satelitii naturali de tip lunar). Concomitent cu hranirea acestui corp, se hranesc si celulele trupului fizic, dar si straturile interioare ale spiritului intrupat. Exista doua feluri de energii care hranesc spiritul intrupat: mana si prana. Prana este constituita din energiile cerului. Mana este constituita din energiile astrale planetare, din substante si fluide fizice elementale: aerul, apa, focul, hrana, vitamine, proteine, lipide, glucide, minerale organice.

Se vorbeste mult precum ca matricea energetico-informationala ar fi subconstientul nostru. In interiorul capului si inconjurat de perispirit, troneaza spiritul vostru, care are un corp mental multistratificat: un nivel al mentalului planetar (constientul), un nivel solar, un altul universic, mai spre interior unul cosmic, si apoi cel divin. Dublul eteric, care este matricea energetico-informationala, care se mai numeste si dublul vital, functioneaza aproape independent de vointa si ratiunea voastra, este asadar inconstientul. Omul are spirit si este viu si constient, dar constiinta lui este alternativa – cand doarme se deschide constiinta (mentalul) sa solara, spiritul intrupat parasind corpul sau fizic, deplasandu-se in Astralul din jurul planetei, iar cand se trezeste, se inchide mentalul solar si se deschide cel planetar, functiunile fiind inversate. Omul „uita” informatiile din astral si ramane numai cu cele ale constientului sau, dobandite in experienta vietii intrupate.

Toate informatiile si energiile caracteristice experientei sale intrupate, ale mintii si simturilor, influentarilor exterioare si propiilor ganduri se stocheaza in mintea planetara a spiritului, constituindu-se in cunoasterea sa: educatia, eruditia, trairile, emotiile, iubirile, relatiile interpersonale, prietenii, devenirile sale etc. Dupa fiecare destrupare, informatiile se seteaza in memoria solara si apoi, la plecarea din Universul material, ele trec in memoria divina. Gasindu-se o perioada de timp in Astral, intre doua scolarizari, spiritul destrupat poate sa-si „vizioneze” experientele si trairile prin care a trecut de-a lungul veacurilor. Uneori, desigur ca ii pare rau ca nu a stiut cum sa traiasca cu adevarat, alteori este uimit de greselile pe care le-a facut.

Omul are un supraconstient, care este calauza sa, ingerul sau pazitor. Supraconstientul privit la modul general, filosofic, este SPIRITUL Supracosmic al Divinitatii.

Corpul vital (dublul eteric) este legat de celulele trupului fizic prin trilioane de legaturi fluidice nevazute. Sistemul informational-energetic este considerat al treilea sistem al omului, alaturi de cel nervos si cel circulator, suprapunandu-se peste ele. Nici unul din ele nu este „cel mai important”, toate trei sunt importante, cel energetic este insa VITAL. Legaturile retelei energetice sunt specializate, odata in perispirit, care este situat in interiorul dublului eteric, si in al doilea rand in trupul fizic, ele difera pe organe, glande, aparate, sisteme organice.

De sanatatea si vitalitatea corpului vital depinde sanatatea trupului fizic. Si invers, dar esential, de sanatatea spiritului depinde sanatatea trupului fizic. Daca este bine dezvoltat, dublul eteric exclude bolile, omul devenind rezistent, cu o capacitate sporita de munca. Dezvoltarea corpului eteric determina dezvoltarea corpului imediat urmator, corpul astral, dar si a corpului fizic. Indicatorii dezvoltarii sale sunt: sanatatea fizica, rezistenta sustinuta la efort, capacitatea de munca, supletea corpului si potenta sexuala. Ca metode de dezvoltare a acestui corp se recomanda tehnicile radiante, meditatia, gimnastica respiratorie, alimentatia rationala, infometarea repetata si periodica, exercitii de refacere a energiilor consumate.

Atunci cand dublul eteric se imbolnaveste inseamna ca trebuie cautate si inlaturate cauzele: inversa polarizare sau depolarizarea spiritului intrupat, decalarea unor corpuri, blocarea unor chakre, canale, meridiane energetice, o alimentatie necorespunzatoare, boli organice, un atac asupra spiritului intrupat, o viata sexuala inadecvata, intreruperea legaturii cu Astralul Superior, o pedeapsa pentru o fapta numita pacat.

Be the first to comment

Leave a Reply