Din secretele Creatiei lui Dumnezeu si ale Trinitatii

Social Media

creatia lui DumnezeuFiecare religie pleaca de la aceeasi afirmatie: Dumnezeu este Cuvantul si Cuvantul este Dumnezeu. O anumita invatatura afirma ca atunci cand lumea nu exista inca, existau emanatii, exista Dumnezeu Cuvantul. Dumnezeu Cuvantul este lumea. Dumnezeu spune: „Asa sa fie” si Ii trimite pe Tata si pe Fiu. El ii trimite intotdeauna pe Tata si pe Fiu. Si intr-o zi l-a trimis pe Duhul Sfant.

Orice lucru din lume este supus Legii lui Trei, tot ceea ce exista a aparut in conformitate cu aceasta lege. Combinatiile principiilor pozitiv si negativ nu pot produce rezultate noi decat daca intervine o a treia forta. Daca afirm, ea incepe sa nege si noi discutam. Dar nimic nou nu va fi creat daca nu intervine altceva in discutie. Doar atunci poate sa apara ceva nou.

Sa luam ca exemplu Raza Creatiei. Sus Absolutul, Dumnezeu Cuvantul. El este unul in trei: Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Duhul Sfant. Absolutul creeaza conform aceleiasi legi. Si fortele necesare pentru a produce o noua manifestare se afla toate trei in absolutul insusi. El le „emana”. Uneori, cele trei forte isi schimba locurile.

Cele trei forte sau principii, nascute din Absolut, au creat intreaga multitudine de sori, dintre care unul este Soarele nostru. Totul are emanatii, iar interactiunea acestor emanatii produce noi combinatii. E adevarat pentru om, pentru Pamant si pentru microb. Fiecare dintre sori emana la randul sau, iar emanatiile sorilor dau nastere, prin combinatii de materie pozitiva si negativa, la noi forme. Rezultatul uneia din aceste combinatii este Pamantul nostru, iar combinatia cea mai recenta este Luna noastra. Dupa actul creatiei, existenta si emanatiile continua. Emanatiile patrund in orice lucru, in functie de posibilitatile lor. Ele ajung astfel pana la om. Interactiunea emanatiilor rezulta din noi frictiuni.

Diferenta intre activitatea creatoare a Absolutului si actele ulterioare ale creatiei consta in faptul ca Absolutul creeaza plecand de la El insusi. Doar Absolutul are o vointa, doar El proiecteaza cele trei forte plecand de la El insusi. Actele de creatie ulterioare urmeaza mecanic, prin simpla interactiune a acestor forte, conform aceleiasi Legi a lui Trei. Nicio entitate izolata nu poate crea prin ea insasi – creatia colectiva este singura posibila. Directia activitatii creatoare a Absolutului orientata spre om este directia data de forta impulsului original.

Materia care vine de la Absolut este numita „hidrogen”. Aceasta rezulta dintr-o combinatie a „carbonului”, „oxigenului” si „azotului”. Atunci cand elementele unui hidrogen se combina cu ale altuia, el se transforma intr-un nou fel de hidrogen, care are calitatile si densitatea proprie. Totul este actionat printr-o lege, o lege foarte simpla, care asa actioneaza in afara; acum puteti sa descoperiti cum actioneaza inauntrul vostru. In acord cu ea, puteti sa urmati fie legea involutiei, fie legea evolutiei. Trebuie sa aplicati in interior legea din exterior.

Am fost creati dupa chipul lui Dumnezeu – o trinitate. Daca absorbim in mod constient cele trei substante si le proiectam in exterior, putem construi in afara noastra tot ce vrem. Asta inseamna sa creezi. Dar cand acest lucru se face prin noi, este creatia Creatorului. In acest caz, cele trei forte se manifesta separat in noi si se combina in afara noastra. Orice creatie poata fi fie subiectiva, fie obiectiva.


Social Media

6 Comments

  1. partea cu trinitatea o inteleg. dar a incerca un izomorfism de la spiritualitate la elemente chimice cred ca e o aberatie. ca si cum ai incerca sa cari curent cu galeata sau apa cu ciurul.
    cum sa faci hidrogen din oxigen, azot sau carbon ? mai degraba e posibil invers. din hidrogen ca element primordial celelalte elemente. heliu, litiu si celelalte. pana la fier e posibil in supernove. de la fier incolo nu mai retin. probabil in gauri negre.
    partea cu trinitatea aplicata la materie e posibila la nivel subcuantic. orice particula materiala e formata din 3 cuarci, 3 cuante de energie ce pot exista doar cate 3. cuarcii sunt dintr-un set de 9 feluri de cuarci. dupa cate stiu cate religii atatea trinitati.

Leave a Reply