Soarele in case

sun01Casa I: Este izvorul vitalitatii. Casa I arata corpul fizic, temperamentul, copilaria entitatii. Soarele, in aspecte bune, adauga vitalitate semnului si ii creste puterea de asimilare. Insoreste viata in vremea copilariei, facand nativul mai vesel, doritor sa izbuteasca in viata, curajos in fata piedicilor. El are un aspect vesel, optimist, ceea ce ii creste sansele de reusita. Cei care au Soarele in aceasta pozitie vor sa-i conduca pe ceilalti, sa-si exercite autoritatea asupra lor. Ei tin foarte mult sa fie stimati de cei din jur, sunt integri si cinstiti in afaceri. Cand Soarele este rau aspectat, micsoreaza vitalitatea, arata timiditate, nehotarare, lipsa de curaj si ambitie.

In acest caz sansele unei vieti infloritoare sunt slabe, daca nu apar alte aspecte in tema care sa schimbe aceasta situatie. Aspectul indica o natura autoritara, impunand respect, consideratie, generozitate, corectitudine, o mare incredere in sine, vitalitate; curaj, tendinta spre dominare, necesitate de a folosi puterea cu intelepciune, deoarece exista tendinla de exagerare. Nativul are o mare rezistenta la efort, beneficiaza de noroc in viala; reuseste sa-si etaleze personalitatea stralucitoare.

Casa II: Nativul va beneficia de sprijinul unor persoane influente, in stare sa-i ajute sa-si mareasca prosperitatea si sa-i asigure o existenta confortabila. Aceasta pozitie da si tendinta de a risipi dupa lozinca:”Ceea ce se cistiga fara osteneala se cheltuieste iara socoteala”. Acest lucru ii va aduce multe neajunsuri financiare. Aspectul indica o serie de castiguri materiale oblinute usor, in special cu sprijin guvernamental, generozitate, tendinta de a fi prea cheltuitor, ostentativ, sete de avere si de posesiuni materiale, dorinta de a-si demonstra talentele si de a fi recunoscut pentru meritele sale.

Casa III: Ofera prilejul de a calatori des. Nativul este un observator atent, dornic sa cunoasca totul. Aceasta pozitie da tendinta spre stiinta, este favorabila scriitorilor si prevesteste faima si succes la public. Aspectul indica imbold spre creatie, atractie pentru activitate intelectuala, posibile succese in materie de invatamant, educatie, comunicare, mass-media, talent literar, oratoric, spirit intreprinzator in turism si comert, precum si in munca de cercetare. Persoana are relatii stranse cu rudele si beneficiaza de ajutor din partea lor.

Casa IV: Soarele in casa a IV il priveaza pe individ de ajutorul influentei solare in cea mai mare parte a vietii sale, care devine astfel o lupta continua. Abia in ultimii ani de viata nativul va beneficia de reusita si succes. Aspectul indica succes in a doua jumatate a vielii, intelegere si favoruri pentru parintele de sex opus cu nativul, sentiment acut al familiei, realizarea ambitiilor spre sfarsitul vietii, faima, onoruri, batranete imbelsugata; o fire sentimeritala, romantica; abilitate in administrarea averii, dorinta de confort si securitate materiala.

Casa V: Guverneaza iubirile, distractiile, educatia si publicitatea. Cand Soarele se afla in ea, favorizeaza toate acestea, in afara de copii. Indica succes in relatiile cu sexul opus, o viata plina de desfatare. Persoana poate beneficia de succes ca instructor, publicist sau editor. Deci Soarele in casa a V-a este nefavorabil in a avea copii. Aceasta influenta este modificata, intr-o oarecare masura, atunci cand se afla un semn de Apa pe varful casei a VII-a. Totusi, cand unul din soti are Soarele in casa V, niciodata nu vor apare copii multi.

Aspectul indica succes prin speculatii, atractie pentru placeri, distractii, numeroase legaturi afective, capacitate creatoare in domenii artistice; fire risipitoare, iubind fastul si luxul, senzualitate puternica. Nativul este dornic de aventuri romantice; iubeste copiii, putand fi un bun instructor sau educator.

Casa VI: Dat fiind ca Soarele este izvorul vitalitatii, asezat in casa a VI-a indica un flux vital instabil. Nativii sunt supusi bolilor revenindu-si anevoie. Bolile lor sunt dese, de durata si ajung ades cronice. Daca persoana este subaltern va fi foarte capabila si va obtine un serviciu bine platit. Va fi foarte susceptibila fata de patronii sai si ii va schimba des sub pretextul ca meritele nu-i sunt indeajuns pretuite. Daca subiectul este el insusi patron aceasta pozitie a Soarelui este buna si ii va aduce reusita in afaceri, dar va avea greutati cu subalternii. Inclinatie spre medicina, chimie, igiena si probleme de alimentatie.

Casa VII: Indica un asociat de incredere, cu un inalt simt a cinstei. Casatoria este cea mai intima asociere, iar Soarele in VII indica un tovaras statornic si loial pe care se va putea sprijini in orice situatie. Daca persoana ar fi implicata intr-un proces, aceasta pozitie a Soarelui aduce bunavoinsa judecatorului si ea va dobandi un rezultat fericit. Aspectul indica popularitate, dependenta de ceilalti, casatorie buna, partener fidel, succes in politica, viata lunga, onoruri, functie importanta. Persoana trebuie sa invete sa nu preia conducerea in relatiile intime si sa nu fie exagerat de exigenta cu ceilalti. Va castiga in relatiile cu justitia.

Casa VIII: Daca casa VIII este unghiul sub care actioneaza toate fortele care privesc moartea si Soarele este datatorul de viata, este firesc ca aceasta pozitie sa fie cat se poate de neprielnica in ceea ce priveste vitalitatea subiectului. Poate indica o moarte violenta si prematura. Uneori persoana este un geniu care nu va fi recunoscut decat postum. Casa VIII indica ceea ce dobandeste persoana fara efort propriu, adica prin mostenire, casatorie, etc. Soarele in VIII indica o crestere de avere dupa casatorie ca si tendinta tovarasului de viata de a fi foarte generos si de a risipi banii. Indica posibilitati de mostenire, perioada critica pe la mijlocul vietii, posibila sensibilitate cardiaca, succes si faima post-mortem, vitalitate slaba, interes pentru psihologie, misterele vietii si ale mortii, calitati psihice si talent in materie de ocultism. Nativul poate beneficia de avantaje de pe urma casartoriei. Are un puternic instinct erotic; va trebui sa fie atent la pericolul devitalizarii.

Casa IX: Aceasta pozitie da un intelect stralucitor, ii inspira subiectului un ideal inalt si ambitii superioare, il face generos, ingaduitor pentru parerile altora, nobil si binevoitor. Cu nevoia innascuta de a afla esenta lucrurilor, intelectul se indreapta firesc spre filozofie; religie si lege. Cum noi suntem neintrecuti in domeniul care ne place, cei care au Soarele in casa IX ajung oameni de stat, jurist-consulli, sau preo[i excelenti. Ei stralucesc in orice cariera intelectuala sau stiintifica. Misiunea lor ii duce uneori catre lari straine. Aspectul indica o judecata imparliala si clara, inclinalie spre stiinla si spiritualitate, vederi largi, gust pentru arta, morala libera de prejudecata, atractie pentru religie, calatorii lungi, profesie in justilie sau mass-media. Nativul simte nevoia de securitate, este atras de marile idei in politica, stiinte sociale si economice, are o mare soliditate rrtorala, putand avea funcXii importante in aparatul de stat.

Casa X: Este unul din indiciile cele mai sigure ale unui succes total in viati. Soarele in X da sprijinul persoanelor suspuse in ierarhia sociala, oferind nativului posturi de incredere si de raspundere. Persoana este foarte respectata de cei din jur si adesea onorata printr-o alegere intr­un post public. Poti fi sigur ca el va indreptati increderea acordata. Aspectul indica succes in viata, faima, onoruri cam pe la mijlocul vietii daca Soarele este puternic in aceasta Casa, posibila celebritate. Persoana isi pune in valoare calitatile proprii, reusind sa-si atinga visul etern: puterea. Poate ajunge la cele mai inalte pozitii in stat. Beneficiaza de popularitate si ajutor din partea sexului opus, reusind mereu sa cada in picioare si sa se descurce in orice situatie.

Casa XI: Este un semn bun caci sperantele, dorintele si nazuintele subiectului se vor realiza prin spirjinul prietenilor si protectorilor lor. Aceasta pozitie atrage persoanele care prin pozitia lor, pot si sunt dispuse sa il ajute. Aspectul indica beneficii obtinute prin favoarea superiorilor, a prietenilor, in special a celor sus-pusi. Populara si sociabila, persoana trebuind sa invete toleranta si renuntarea la ­spiritul de contrazicere, avand mari castiguri de pe urma asocierii la diverse organizatii sau asociatii. Totodata, fire idealista si umanista, orientata spre progres, inventia si descoperirea de elemente originale.

Casa XII: Este semnul sufletului singur, care ca un condamnat, se retrage la manastire, departe de lume. Poarta in el primejdia unui conflict; au autoritatile, ori incapacitatea de a se adapta in societate, sau in viata de familie. Persoana isi traieste viata intr-un exil voluntar, ori silit, ca un strain printre straini. Daca nu exista un caz atat de extrem, prima treime a vietii este de obicei risipita de sfortarile zadarnice de a-si afla echilibrul, de a-si alege o cariera sau o profesie. Ca si pozitia Soarelui in casa VI, aceasta arata reusita in ocupatiile avand legatura cu spitalele, inchisorile sau laboratoarele. Persoana este atrasa de misticism, ocultism si doreste sa cerceteze tot ce este straniu si ciudat. Aspectul indica tendinta spre izolare, multe crize, deceptii, complex de inferioritate, obiceiuri inconstient distructive, pesimism, profesie ascunsa, departe de contactul cu publicul, calitati psihice dezvoltate, imaginatie vie dar greu de controlat, inclinatie spre visare continua. Tip influentabil, naiv, credul, karma sa impunandu-i sa lucreze pentru a-i servi pe ceilalti. Are mari capacitati subtile, mediumnitate, putand sa obtina mult in ocultism, dar nu-si controleaza aceste capacitati; exista posibilitatea de a ajunge o marioneta in mainile altora.

Leave a Reply