Cum Dumnezeul biblic a oprit Soarele si Luna, la rugamintea unui om

Social Media

In tinutul Canaan – Tara Fagaduintei – traiau mai multe neamuri pagane: hetiti, gheriziti, amoriti, fereziti, heviti si iebusiti. Dumnezeu a hotarat pieirea lor pentru pacatele de care se facusera – vreme indelungata -vinovati. Venerau idoli si, in cursul ritualurilor lor, ajunsesera sa sacrifice oameni. Drept pedeapsa, pamantul acestora, care se intindea la nord pana in centrul Libanului de astazi si la sud pana in peninsula Sinai, a fost oferit israelitilor de catre Dumnezeu. Trebuie subliniat, insa, ca implicarea divina in istoria poporului ales nu a avut un caracter ludic si in niciun caz nu a fost un joc de rol.

Moise a impartit pamantul fagaduintei intre unsprezece din cele douasprezece semintii ale israelitilor, urmase ale celor doisprezece fii ai lui Iacov: Ruben, Simeon, Levi, Iuda, Dan, Neftali, Gad, Aser, Isahar, Zabulon, Iosif (partea acestuia din urma s-a impartit celor doi fii ai sai, Efraim si Manase). Numai semintiei lui Levi nu i-au revenit pamanturi, ei fiind desemnati sa exercite functii sacerdotale in Cortul legamantului.

Printre popoarele pe care Iosua si ai sai au trebuit sa le infrunte, pentru a se aseza in Canaan, s-au numarat si amoritii. Mentionam indeobste lupta crancena impotriva acestora, deoarece a fost castigata in chip miraculos. Dumnezeu i-a promis intreg ajutorul lui Iosua si i-a inspaimantat pe dusmanii oamenilor sai. Batalia a continuat fara intrerupere pana la apusul soarelui. Iosua l-a rugat pe Domnul sa opreasca Soarele si Luna, pana ii va infrange pe amoriti si minunea s-a produs. Pentru prima si ultima oara in istorie divinitatea a raspuns unei astfel de rugaminti omenesti.


Social Media

7 Comments

  1. sunt crestin, cred in Dumnezeu,stiu ca la El este totul cu putinta,dar, haideti sa fim un pic realisti:cum putea opri soarele, devreme ce este o stea fixa?, aici este teoria heliocentrista,deci clar, a opri soarele este o abureala,saracu”soare nici macar nu s-a miscat vreodata din locul lui, ma refer atat de mult incat sa para ca se deplaseaza….cu Luna mai merge,sunt atatea teorii despre originea lunii(daca ar fi o nava extraterestra,putea sa mearga cu viteza mica,si, parea ca s-a oprit).eu sunt de cu totul alta parere:acel grup de oameni, carora li s-a parut ca Soarele si Luna s-au oprit in loc,se pare ca mintea, cunostinta si realitatea lor s-a oprit pentru scurt timp.intrebarea este:cine, sau mai degraba ce, la interventia cui,si in ce mod s-a intamplat asta?persoana de legatura cu toate astea , Iosua,el detinea secretul….repet, cred in Dumnezeu,dar….nici asa.Bine veti spune,nu s-a oprit Soarele, Pamantul s-a oprit din rotatie !!.va dati seama ce implica chiar si pentru o secunda, oprirea Pamantului din rotatie??valuri tsunami uriase, cutremure,am fi dispersati in spatiu,practic, ar fi un haos total…..mai ganditi-va,nu contest ce scrie in Biblie,bietii oameni habar nu aveau de rotatia Pamantului,ci incercau sa explice prin mintea lor un lucru inexplicabil…..ca si cum am pune noi un copil de clasa I sa explice teoria relativitatii…..oricum, Dumnezeu exista,si, la El este toata puterea

  2. Mai trebui adaugat aici si ascunderea soarelui nostru timp de 3 ore la Sfanta Jertfa a Soarelui lumii pe cruce.

    Thallus este printre primii scriitori păgâni care îl menţionează pe Hristos (aprox 54 d.Hr). Thallus este citat de Juliu Africanul, în ale sale Scrieri, secţiunea 18 (AD 221), care îl menţionează pentru întunericul general prilejuit de moartea lui Hristos. .
    „Acest Thallus, în al treilea volum de Istorie, vorbeşte de o eclipsă de soare !!! Fiindcă Evreii sărbătoreau Paştele pe ziua a 14-a socotită după lună, iar patima Mântuitorului a căzut în ziua dinaintea Paştelui. Dar eclipsa de soare are loc numai când luna ajunge sub soare… Cum atunci putea să aibă loc o eclipsă când luna este aproape diametral opusă faţă de soare? Flegon aminteşte că în timpul lui Tiberiu Cezar, la lună plină, a fost o eclipsă totală de soare de la ora 6 la ora a 9-a, în mod evident cea de care vorbeam!

Leave a Reply