Rugaciunea originala a lui Arsenie Boca, „Sfantul Romaniei”

Social Media

parintele-arsenie-bocaRugaciunea originala a Parintelui Arsenie Boca, „Sfantul Romaniei”:

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Numelui Tau sa-mi lucreze in minte mai repede ca fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci, iata, pacatuiesc in tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intunerec, patimile ne-au pus tina pe ochiul mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind inimile noastre, si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem: Bolnav, Flamand si fara haina. Si asa risipim in desertaciune zilele noastre, umiliti si intristati pana la pamant.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi. Pune foc temnitei in care Te tinem, aprinde dragostea Ta in inimile noastre, arde spinii patimilor si fa lumina sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi. Vino si Te salasluieste intru noi impreuna cu Tatal si cu Duhul, precum ai zis, ca Duhul Tau Cel Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea noastra raman pe jos, neputincioase.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca nu ne dam seama ce nedesavarsiti suntem, cat esti de aproape de sufletele noastre si cat Te departam prin micimile noastre. Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumea prin ochii Tai, sa traim in veac prin Viata Ta, Lumina si Bucuria noastra, Slava Tie!


Social Media

3 Comments

  1. Superba este Rugaciunea Sfintului ARSENIE BOCA !Laude Lui, Celui ce a stiut sa fie in fapt aici Rugaciune Implinita ! Iar micimea si nedesavirsirea noastra ne impiedica s-o facem . De aceea invocam Puterea DUHULUI SFINT de Viata Facatorului, care se roaga cu suspine Negraite si in cei neputinciosi si decazuti . Caci doar DUHUL Lui DUMNEZEU , rugindu-Se in ei, doar Insusi El poate atrage Binecuvintare si peste ei . Pentru a se putea trezi din noaptea pacatelor, razbi zidul indepartarii de DUMNEZEU, inlatura milul patimilor si a apucaturilor gresite . El, DUHUL, doar stiind sa spele mintea pacatosilor de indolenta, luminind-o, ridicind din inasprire si inertie fiinta interioara, ridicind-o la veghe si paza pentru cele Sfinte, Dragoste Pura si Iubiure de DUMNEZEU . Purificind-o si Inoculindu-i dorul de Rugaciune, pentru a putea fi redresata, inobilata si restabilita intru Viata . Puterea DUHULUI SFINT astfel Inviind-o ! Deci e sa patrundem bine in adincul Rugaciunii Sfintului ARSENIE BOCA, pentru a o putea perfect Intelege, ce presupunedeja imediat si a vrea s-o infaptuim… Astfel ajutati de DUHUL si de Parintele ARSENIE BOCA, s-o putem si noi Implini intru Mintuire ! Minunat este si siteul ALMEEA ! Binecuvintari Alese de SUS, Multumiri si Felicitari !

  2. Putina cultura pentru acea minte care inca traieste in ignoranta nu strica, conform unui studiu oamenii apeleaza in situatii limita la diferiti intermediari intre om si d-zeu, printre acesti intermediari se numara si sfintii carora noi cei din secolul XXI -lea nu avem nici o dovada cu privire la viata ce au trait-o in „sfintenie”! Caci, cine a pornit aceasta manipulare grosolana are numai de castigat… Pelerinaje la mormant, lumanari, icoane, rugaciuni, carti, etc. Nimeni, dar absolut nimeni nu a descris cu exactitate cum arata lumea de dincolo, din pacate, a curs prea multa cerneala din niste minti prea exaltate, care in fond erau niste adaugiri sau interpolari ale unor mituri cunoscute. Si cum, interactionezi in viata de zi cu zi, socializezi… am cunoscut cazul unei femei care timp de 15 ani sa rugat la un sfant, purta in portmoneu icoana acestui sfant, printr-o conjunctura nefavorabila m-am intalnit cu ea la spital: ” Acum la sfarsit, sfantul mi-a aratat locul unde sufletul meu se va odihni dupa aceasta grea suferinta, e un loc minunat!”. Ce a facut acest sfant pentru femeia in cauza? Nimic… Doar a dus-o cu presul timp de 15 ani! In timpul acesta avea sau chair erau multe de facut… Si totusi se observa tendinta femeii acesteia de a apela pentru orice la rugaciunea catre acest sfant! Ce zic? Sa lasam sfintii si alte manifestari acolo unde sunt! Traieste viata cu picioarele pe pamant si nu cu capul in nori!

  3. Par. Paulin Lecca, 1949: “„Preacuvioase părinte A., aveți milă de Sângele pe care Domnul nostru Iisus ‎Hristos L-a vărsat pentru noi ‎toți, aveți milă de turma pe care o păstoriți și aveți ‎milă de sufletul sfinției voastre”. Poate mai târziu o fi ascultat, dar sigur ‎nu sunt, ‎fiindcă n-am văzut o lepădare publică a sa de toate ‎acele rătăciri spiritiste și erezii ‎steineriene! ; „Despre ședințele de spiritism și ideile eretice steineriene ale acestui ieromonah, ‎aflat în înșelare, mai știau Părintele Profesor Dumitru Stăniloae, ‎Părintele ‎Benedict Ghiuș, Părintele Adrian Făgețeanu, Părintele Arsenie ‎Papacioc, ‎Părintele Profesor Dumitru Radu ș.a., toți atrăgându-i atenția cu ‎bunăvoință că ‎greșește, dar fără folos” https://sfintiinugresesc.wordpress.com/2015/10/28/toma/

Leave a Reply