Rugaciunea originala a lui Arsenie Boca, “Sfantul Romaniei”

parintele-arsenie-bocaRugaciunea originala a Parintelui Arsenie Boca, “Sfantul Romaniei”:

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Numelui Tau sa-mi lucreze in minte mai repede ca fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci, iata, pacatuiesc in tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intunerec, patimile ne-au pus tina pe ochiul mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind inimile noastre, si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem: Bolnav, Flamand si fara haina. Si asa risipim in desertaciune zilele noastre, umiliti si intristati pana la pamant.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi. Pune foc temnitei in care Te tinem, aprinde dragostea Ta in inimile noastre, arde spinii patimilor si fa lumina sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi. Vino si Te salasluieste intru noi impreuna cu Tatal si cu Duhul, precum ai zis, ca Duhul Tau Cel Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea noastra raman pe jos, neputincioase.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca nu ne dam seama ce nedesavarsiti suntem, cat esti de aproape de sufletele noastre si cat Te departam prin micimile noastre. Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumea prin ochii Tai, sa traim in veac prin Viata Ta, Lumina si Bucuria noastra, Slava Tie!

3 Comments

Leave a Reply