Secretul de a avea un par sanatos tot timpul: folositi de fiecare data otet de mere atunci cand va spalati pe cap!

otet de mere pe parDe ce ati avea nevoie sa tineti tot timpul o sticla de otet de mere in baie? Pentru ca otetul de mere este incredibil pentru parul vostru! Multi oameni se lupta cu parul uscat si spalacit, care poate aparea din cauza mai multor factori: dezechilibre hormonale sau expunerea la toxinele din aer prin activitatile de zi cu zi. Apa dura, de asemenea, poate face ca parul sa fie uscat si spalacit, rezultand un dezechilibru de pH la nivelul scalpului.

Scalpul are nevoie de un amestec de alcalin si acid pentru a fi sanatos, la fel ca si pielea de pe restul corpului. Cu toate acestea, din cauza dietelor bogate in zahar sau alimentelor preparate, hormonii nostri se dezechilibreaza. Cand se intampla acest lucru, in organism apar ciupercile.

Veti observa o suprainfectie de ciuperci in organism in cateva moduri diferite: pofta de zahar, energie scazuta, starea de spirit proasta, hormoni neregulati, piele uscata si prurit general. Ciupercile vin si pleaca, dar cel mai rau este in timpul verii, atunci cand scalpul tinde sa se supraincalzeasca. Acest lucru se datoreaza faptului ca ciupercile prospera in medii calde, umede, care ii permit sa creasca si sa se raspandeasca pe pielea capului. Cum putem sa scapam de aceste ciuperci, astfel incat parul sa nu mai fie uscat si spalacit? Raspunsul este simplu: folositi otetul de mere!

Otetul de mere contine proprietati probiotice si prebiotice, care promoveaza dezvoltarea bacteriilor bune. Aceste culturi bacteriene sanatoase se formeaza in timpul procesului de fermentare care transforma merele in otet. Aveti grija insa ca otetul de mere cumparat sa fie unul natural, nu unul realizat cu anumiti coloranti alimentari artificiali. Incercati sa va spalati parul cu otet de mere cel putin o data pe saptamana.

Iata cateva aspecte interesante despre otetul de mere:

* Otetul de mere nu face spuma ca samponul, dar indeparteaza bacteriile rele care pot ajuta ciupercile sa creasca pe scalp.

* Otetul de mere adauga bacteriile bune pe scalp. Multe sampoane conventionale deterioreaza pH-ul scalpului, pe cand otetul de mere, pe de alta parte, normalizeaza de fapt pH-ul scalpului si adauga bacterii bune pentru a ajuta la protejarea parului.

* Otetul de mere, de asemenea, adauga o stralucire minunata parului vostru.

* Spre deosebire de sampoane care sunt dure pentru parul vostru, otetul de mere este foarte bland. Si, desi are un miros puternic, otetul de mere nu contine substante chimice daunatoare.

* Multe produse din comert (sampon, balsam) sunt pline cu substante chimice toxice, care pot slabi imunitatea, stricand echilibrul natural de bacterii ale organismului. Otetul de mere este plin de vitamine B care intaresc parul, il ajuta sa-l creasca, si, de asemenea, il face mai putin predispus la rupere si deteriorare de-a lungul timpului.

Cum sa utilizati otetul de mere pe par?

Turnati aproximativ o cana de otet de mere pe cap, dupa umectare si inainte de samponare. Si nu uitati sa folositi doar sampoane organice, nu sampoanele obisnuite din comert.

1 Comment

Leave a Reply