Secretele intunecate ale profetei Baba Vanga: ea se folosea de demoni in prezicerile sale!

Social Media

vangaIn Bulgaria, a fost celebra faimoasa prezicatoare si profeta Vanga. Ea a stat multi ani intr-un singur loc, pe care nu l-a parasit mult timp. Multi nu intelegeau ce o retinea pe Baba Vanga acolo. Ea insa sustine ca „numai aici” aude glasurile care au initiat-o in multe lucruri. Tocmai in locul unde sta casa ei se afla centrul care leaga sanctuarele sacre vechi situate in imprejurimi.

Dimitri, nepotul Vangai, evoca o credinta veche de prin partea locului. „Oamenii batrani povestesc ca aici este ingropata statuia unui cavaler de dimensiuni naturale, banuind ca este statuia Sfantului Constantin. Ea ar fi fost ingropata in pamant cand au venit turcii. Dar mi se pare ca ar fi putut fi statuia zeului tracilor, Hors, deoarece tocmai in aceasta regiune au fost descoperite placi de marmura cu chipul acestui zeu… Primele revelatii ale matusii mele sunt legate de un calaret cu care ea ar fi stat de vorba la fantana. Dupa aceea, calaretul si-a mai facut o data aparitia, comunicandu-i ca incepe razboiul. I-a mai spus, de asemenea, ca va fi profeta si ca va prevesti despre „vii si morti”.

Profesorul Y. Lozanov, care se ocupa de fenomenul Vangai, scrie: „Din anul 1964 colectivul aflat sub conducerea mea a chestionat zeci de mii de vizitatori. Ne-am propus sa stabilim, cu ajutorul statisticii, in ce masura se implinesc previziunile ei peste cinci, zece, cincisprezece ani”. Potrivit datelor lui Lozanov, aproximativ 70% din profetii se implinesc.

Asadar, din cele expuse mai sus rezulta ca toate mesajele profetice sunt dictate Vangai de niste anumite „forte” care, fie ca ele insele o viziteaza, fie ca vin la chemarea ei. Din spusele ei reiese ca exista niste „puteri mici”, a caror prezenta o resimte permanent. Periodic profeta este vizitata si de „puteri mai mari”, dupa care ea se simte „rau”. Vanga vede aceste „forte” in chip de stafii, vedenii cetoase. Cel mai bine aude glasurile in casa sa, in locul in care, dupa cum sustine, se afla „centrul care leaga templele sacre vechi situate in imprejurimi”. Dupa parerea nepotului vrajitoarei, aici s-a aflat capistea zeului pagan Hors, a carui statuie este ingropata in acest loc. Sederea in aceasta regiune asupra tuturor celorlalti oameni „actioneaza deprimant”.

Fenomenul Vangai poate fi explicat in felul urmator. Inca pe cand avea vederea buna, de cateva ori i s-a aratat un demon in chip de calaret, intrand in contact cu ea. Fata a acceptat cu placere aceasta legatura, apropiindu-se curioasa de fenomenul nou, misterios pentru ea. Dupa aceea, fiind smulsa si rostogolita pe camp de o furtuna enigmatica, a orbit si i-a aparut capacitatea de a prezice. Vrajitoarea oarba este mereu inconjurata de demoni, adunati pe locul vechiului templu pagan, unde li se aduceau jertfe. Periodic isi fac aparitia aici stapanitorii demonilor, dupa cum spune prezicatoarea „mai marii peste puterile mici”, intra in ea si incep a prezice. Dupa aceea, i se face rau. Concentrarea excesiva a fortelor raului in aceste locuri actioneaza deprimant asupra celor care vin incoace, lucru pe care il si marturisesc. Aceasta se explica prin infiorarea fireasca a sufletului atunci cand vine in atingere cu fortele raului.

Faptul ca, potrivit cercetatorilor, se implinesc numai 70% din prezicerile batranei oarbe, confirma justetea fenomenul Vanga. Este evident caracterul demonic al prevestirilor ei, caci proorocirea dumnezeiasca nu poate sa nu se implineasca, iar demonii nu pot decat sa calculeze si sa incerce sa ghiceasca anumite probabilitati. Aceasta e cauza erorilor.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply