Almeea

 
Facebook

 
Orgoni Crystal

 
20

Saturn in zodii

Cuvinte-cheie:, , ,

semneBerbec: Este slab, nefiind capabil sa isi arate insusirile bune chiar daca este bine aspectat. Totusi el da intr-o mica masura cumpanire, incredere in sine; discretie, tact, dragoste de munca, rabdare, staruinta. Aspectul indica ambitie, atractie pentru putere, spirit organizatoric, critic, polemic, patimas si incapatanat. Nativul isi gaseste foarte greu linistea, este gelos, are nereusite, dar si reusite care vin tarziu. Predispozitie pentru lovituri in zona capului, febra, cefalee, accidente cerebrale. Daca Saturn este rau aspectat persoana se infurie repede, este ranchiunoasa, geloasa, razbunatoare, rautacioasa.

Taur: Indica o vointa influentata de instincte, perseverenta, o fire singuratica, economa pana la zgarcenie; posibila cariera importanta in finante. curiozitate, inclinatie spre bizarerii, manifestari erotice ciudate, posesivitate, talent in artele moderne. Predispozitie pentru diverse afectiuni in zona gatului, amigdale, corzi vocale, laringe, maxilar inferior. Bine aspectat da darul de a vorbi domol, dar totusi cu greutate. Persoana merita ascultata. Are o fire linistita, se hotareste greu, este incapatanata in pastrarea unei hotarari luate si rezista la orice atac. Daca Saturn este in aspect rau cu Mercur da dificultati in exprimare. Daca este afectat de Marte da o fire violenta. Aceasta pozitie genereaza greutati financiare.

Gemeni:
Aspectul indica un spirit stiintific, rationament profund, inventivitate, realizari care starnesc invidii, logica, seriozitate excesiva, aptitudini literare, stiintifice sau matematice, posibila profesie in educatie sau jurnalistica. Predispus la afectiuni ale aparatului respirator, ale umerilor si bratelor. Bine aspectat da un spirit adanc, ordonat, stiintific, capabil sa se adapteze imprejurarilor si sa infrunte toate greutatile vietii. Persoana este atrasa de matematica si literatura. Saturn rau aspectat aduce necazuri cu fratii, surorile si cu legea. Persoana este predispusa la pericole in calatorii scurte.

Rac: Este totdeauna slab, insusirile pe care le da au greutati in manifestare. Totusi, el aduce o judecata sanatoasa in ceea ce priveste cladirile, terenurile, minele si daca persoana investeste in astfel de afaceri va castiga. Aspectul indica nehotarare, instabilitate, nemultumire, situatie materiata fructuanta. Nativul se teme de independenta, este conservator dogmatic, isi controleaza emotiile, doreste sa se implice in viata publica, dar are oroare de insucces. Posibile necazuri in familie, atractie pentru istorie, pentru profesii de arhivar, bibliotecar, istoric sau navigator. Predispus la sensibilitati ale aparatului digestiv, probleme cu nutritia si tendinta spre depresii nervoase, in urma unor socuri emotionale. Cand Saturn este bine aspectat aduce cumpatare, economie in camin, liniste, pace si bunastare in ultima parte a vietii. Daca este prost aspectat indica necazuri familiale. Persoana va fi stanjenita de un sot tacut, trist, care se va impotrivi celor mai legitime ambitii. Cu cat va inainta in viata vor creste grijile, supararea, dezamagirile, la care se va adauga o sanatate proasta datorata digestiei anevoioase. Daca nu va reusi sa-si infranga lacomia va ajunge victima indigestiilor cronice. Indica inclinare spre studiul stiintelor oculte.

Leu: Aspectul indica ambitie, vointa, dorinta de a conduce masele, o fire inchisa, vivacitate, dar si multa retinere, replici foarte acide si prompte, abilitati organizatorice. Nativul are tendinta de a se suprasolicita, afectandu-si astfel sanatatea. Poate beneficia de functii politice, sau in aparatul de stat; este inclinat spre tiranie, are tendinta de a-si sacrifica sentimentele in favoarea succesului social. Predispozitie pentru boli ale aparatului cardiovascular, inima fiind de obicei suprasolicitata si putand claca. Bine aspectat asigura ajutor din partea unor persoane cu pozitie sociala inalta si creeaza posibilitatea de a avea functii in institutii publice unde sunt cerute calitatile saturniene: tact, diplomatie, spirit de echipa, discretie, onoare, abilitate organizatorica. Constitutia fizica a nativului lasa de dorit, dar isi va putea mentine sanatatea pastrandu-si energia, calitate pe care i-o asigura Saturn. Cand Saturn este rau aspectat in Leu, persoana este cruda, violenta, geloasa, fara scrupule si se injoseste in activitati necinstite pentru a-si satisface ambitia.

Fecioara: Aspectul indica melancolie, resemnare, tendinte sinucigase; o fire meticuloasa, discreta, serioasa, profunda, neincrezatoare, inclinata spre critica si cicaleala. Reusita in functii de raspundere in invatamant, in posturi de supraveghere si control, gratie unui pronuntat spirit de observatie si critic. Predispozitie pentru sensibilitati ale zonei abdominale (ficat, pancreas, splina, bila); tendinta spre ipohondrie. Da un spirit studios, adanc, stiintific, axat pe problemele cele mai adanci ale vietii. Are indemanare innascuta in a-i conduce pe ceilalti, este ordonat si econom. Daca Saturn este prost aspectat nativul poate ajunge ipohondru.

Balanta: Aspectul indica abilitate de a media conflictele; comportament contradictoriu, uneori fiind capabil de duritate, alteori de tandrete. Nativul tolereaza inselatoria si minciuna, chiar daca nu este de acord cu ele. Este emotiv, timid, atras de cei mai in varsta, se simte tentat sa formeze organizatii si asociatii. Predispus la boli ale aparatului excretor, ale cailor urinare si rinichilor. Aici Saturn este exaltat si foarte puternic in aspectele sale. Persoana are asigurate stima si pretuirea publicului; sotul va fi fidel si corect; are o sanatate buna si o viata lunga. Daca Saturn este rau aspectat sotul va fi necredincios sau va muri timpuriu. Daca persoana va apela la lege va intampina dificultati. Ea este expusa sa piarda increderea tuturor.

Scorpion: Aspectul indica, o vointa puternica, forta de caracter, tendinta spre critica, actiuni insuficient elaborate, inconsecventa. Persoana se infurie repede; reuseste sa se impuna datorita spiritului intuitiv, abilitatii, sireteniei si ambitiei deosebite. Este atrasa de ocult, este ironica, subtila, rafinata, are nevoie de a se elibera de sub tensiunea sentimentelor si emotiilor. Poate avea o viata indelungata; poseda mult curaj, rabdare si ingeniozitate. Predispusa la sensibilitati ale organelor genitale, posibile boli ciudate. Cand este bine aspectat da aptitudini pentru mecanica, ingeniozitate, curaj, rabdare. Persoana imbina focul lui Marte cu prudenta si prevederea lui Saturn – ceea ce il face neinvins. Isi mareste averea legal, iar veniturile banesti se maresc dupa casatorie. Are o sanatate buna si o viata lunga. Daca Saturn este rau aspectat, sotul va fi sarac, morocanos, egoist, pretentios, ingrijorat si supus bolii.

Sagetator: Aspectul indica ambitii ascunse, pozitii sociale de raspundere, o fire religioasa, filozofica, prudenta, posibile persecutii pe nedrept. Predispozitii pentru sensibilitati ale femurului, coapselor, bazinului, intestinelor; eventuale tulburari oculare. Cand este bine aspectat da o fire miloasa, o fire independenta, cu dorinta de a ajuta pe toata lumea. Toate virtutile saturniene sunt legate de spiritul binevoitor si de aspiratiile lui Jupiter, astfel incat nativul va lucra pentru binele public in masura capacitatilor sale si a starii sale sociale. Este respectat, cinstit, cautat pentru serviciile in care se impun insusirile sale. Saturn rau aspectat il face pe nativ fals, cinic, badjocoritor; ambitios sa ajunga la posturi de cinste si incredere numai in interesul sau; poate avea incurcaturi cu justitia si poate suferi mari pierderi. Aceasta pozitie afecteaza plamanii.

Capricorn: Aspectul indica ambitie, sete de putere, dorinta de a-si asuma responsabilitati, o fire usor egoista, melancolica, trista. Nativul este un om capabil, avansand incet in viata, dar sigur; este pesimist, orgolios, are un caracter integru si corect. Posibil un erudit intr-un domeniu stiintific sau filozofic; spirit intelept, dar singuratic, energic. Sentimentele sunt reprimate prin vointa si autocenzura. Succesul va veni incet si sigur, dar dupa jumatatea vietii. Predispozitie pentru sensibilitati ale sistemului osos, fracturi, paralizie, necazuri cu articulatiile, ligamentele, precum si mare risc de accidente, reumatism. Bine aspectat, Saturn este puternic in Capricorn si insusirile sale sunt accentuate; integritate, sinceritate, perseverenta. Persoana poate depasi orice piedici si reuseste sa dobandeasca stima si respect. Daca Saturn este rau aspectat, persoana va avea o fire posomorata si va vedea totul in negru. Va fi vicleana, sireata, nedemna de incredere. Un sentiment permanent de nemultumire va putea sa-i provoace un dezechilibru mental.

Varsator: Aspectul indica prudenta, calm, spirit grav, atractie pentru mistica si ocultism. Nativul este harnic, muncitor; are idei elevate, putere de convingere; iubeste libertatea, poseda spirit de observatie, este rezervat, atras de ideologii, sociabil. Soliditate si stabilitate in prietenii, interes pentru politica. Predispus la necazuri cu picioarele; in special gambele. Bine aspectat da porniri filantropice; caracter binevoitor, simpatic, o exprimare clara si chibzuita. Persoana va avea prieteni printre persoane varsnice, bogate, intelectuale, in masura sa-i ajute sa se ridice pe scara sociala. Daca Saturn este rau aspectat, firea sa este sireata, persoana umbland cu siretlicuri, inseland increderea si prietenia de care se bucura. Prin forta lucrurilor poate cadea pe ultima treapta a societatii. Este predispusa la boli de inima si varice.

Pesti: Aspectul indica oscilatie, capricii, intransigenta, pesimism, scepticism, tendinta de ruptura, izolare, separare, certuri familiale, deceptii si deprimare, obsesii, tendinta de abandon, sinucidere, fuga de lume, pierdere a reputatiei. Aspectul predispune la sensibilitati ale talpilor, la afectiuni ale sistemului nervos si poate genera grave tulburari emotionale cu consecinte dure. Posibila inchisoare sau spitalizare indelungata, exil, numeroase crize. Cand este bine aspectat, persoana tinde spre reusita pe o cale linistita. Nativul este nascut sedentar si va evita contactul cu publicul. Se poate afirma prin lucrari de laborator, cercetare, servicii in institutii de supraveghere sau de tutela intr-o comunitate. Daca Saturn este rau aspectat exista primejdia intemnitarii sau a izolarii ca urmare a unei boli cronice. Persoana isi va face multi dusmani care o vor persecuta mereu.


 
banner