Home Spiritualitate practica Galbenul, culoarea care va ajuta in problemele abdominale

Galbenul, culoarea care va ajuta in problemele abdominale

by admin
120 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

galbenLumea culorii isi pune amprenta asupra vestimentatiei noastre, a alimentatiei, in decorarea interioarelor, in arhitectura, in medicina, cosmetica. Echilibrul psihic uman are nevoie de toata gama de nuante pe care ni le ofera natura si, nu intimplator, imaginam noi si noi combinatii coloristice. Astfel ca utilizarea culorilor in viata de zi cu zi constient poate aduce imbunatatiri ale starii de sanatate fizica dar si mentala si emotionala.

Culoarea galben stimuleaza sistemul nervos central, aparatul digestiv, amplifica vivacitatea mentala, imbunatateste tonusul, facandu-ne sa ne simtim in forma. O actiune importanta a sa este imbunatatirea digestiei. Culoarea galben stimuleaza sistemul limfatic, asigurandu-i functionarea in conditii optime. In plus, aceasta culoare permite atingerea unei depline stapaniri de sine, facilitand intr-un timp destul de scurt autocontrolul si o deosebita luciditate.

La nivel mental, favorizeaza dobandirea unei cunoasteri profunde, infailibile, facand posibila, in fazele avansate de evolutie spirituala, atingerea starii de intelepciune prin desavarsire. Are indicatii in afectiuni ale ficatului si vezicii biliare, indigestie si meteorism. Poate fi utilizata in cazul colitelor, a constipatiei sau hemoroizilor. Culoarea este contraindicata in febra, inflamatii acute, palpitatii cardiace si supraexcitatie.

Galbenul semnifica dorinta de fericire, tendintele de autorealizare, autodepasire. Insa preferinta preponderenta pentru galben indica dorinta de realizare interioara, speranta in fericire, aspiratia catre desavarsire. Pe cand respingerea culorii galben exprima deziluzia, dezamagirile, deceptiile, izolarea masochista, inchistarea dureroasa. Galbenul este o culoare calda si dinamica, este culoarea cea mai vesela si confera intimitate elevata, admiratie, inviorare, stimuleaza vederea, calmant al psihonevrozelor, senzatie de apropiere in spatiu, stimuleaza si intretine starea de vigilenta. De asemenea sporeste capacitatea de concentrare si mobilizeaza atentia, predispune la o comunicativitate profunda, confera o stare de implinire mentala.

Sursa: www.monitorul.ro

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

3 comments

DRAGOS 4 aprilie 2010 - 21:33

Asa este, culoarea galbena face parte din cele 7 chakre(cele 7 culori sub forma de cerc care inconjoara corpul umana, adica aura omului ROGVAIV). Dar culorile principale sunt infrarosiile derivate din rosu, ultravioletele derivate din culoarea violet.
Romania are tot 7 chakre.

antonio 5 aprilie 2010 - 21:44

buna!!sunt convins de faptul ca culorile pot crea o atmosfera foarte placuta care ne bine dispune!!!estetica ne face si pe noi sa devenim mai frumosi..zambim!!

vioreaua 6 aprilie 2010 - 11:36

Galbenul corespunde chakrei plexului solar numita Manipura. Ea este pozitionata un pic mai sus de ombilic, si influenteaza; stomac, splina, ficat, pancreas, sistem nervos. Bolile cauzate de aceasta chakra sunt; ulcer, diabet, tulburari digestive ca anorexia si bulimia, hipoglicemia.
Aici este locul de dobandire a fortei vitale. Ea este depozitul de combustibl al fiecaruia. Aceasta chakra se activeaza cand dam dovada de altruism, adica atunci cand ne ajutam semenii fara dorinta de recompensa.

Leave a Comment