Home Spiritualitate teoreticaPovestiri spirituale Sapunul te face curat doar daca-l folosesti. La fel si religia

Sapunul te face curat doar daca-l folosesti. La fel si religia

by admin
59 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

In cartea lui Lowell D. Striker, “Enciclopedia umorului”, putem citi urmatoarea povestioara spirituala interesanta:

Un rabin si un fabricant de sapun mergeau odata impreuna. La un moment dat, fabricantul de sapun spune: “La ce e buna religia? Uita-te la toata mizeria din lume. Ea inca se afla acolo, desi au trecut mii de ani de cand religia ne invata de bunatate, adevar si pace. Mizeria inca se afla acolo, dupa toate invataturile si rugaciunile facute. Daca religia ar fi cu adevarat buna si adevarata, de ce mai vedem atata suferinta in lume?”

Rabinul n-a spus nimic. Ei au continuat sa mearga impreuna, pana cand au observat un copil jucandu-se. Rabinul ii spuse fabricantului de sapun: “Priveste la acel copil si vezi ca e destul de murdar. Tu sustii ca sapunul ii face curati pe oameni, dar uita ce mizerabil e copilul acela. La ce e bun sapunul? Cu tot sapunul din lume, de atatea sute de ani, si totusi acel copil e murdar. Ma intreb cat de eficient este, in definitiv, acel sapun.”

Fabricantul de sapun riposta: “Dar, rabine, sapunul nu poate curata decat daca este folosit de oameni”. “Exact!”, replica rabinul. “Exact la fel e si religia”.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

5 comments

Georgiana 24 noiembrie 2012 - 22:28

foarte adevarat … interesant mod de a expune acest lucru ! dar din pacate exista oameni ce nu folosesc nici sapunul dar nici religia decat o data sau de doua ori in viata …

andrei 25 noiembrie 2012 - 10:52

Asa e mare dreptate.Ca sa folosesti sapunul sa te cureti tre’sa platesti,ca sa folosesti religia tre’ sa platesti “darile” la popa sa te ierte Yahwe.

Exces de Ego 25 noiembrie 2012 - 21:39

Foarte interesant numai ca sapunul e parca mai eficient.

Hominis antipaticus 26 noiembrie 2012 - 2:09

si daca fabricantul pune niste ingrediente din capul lui in sapun, pentru ca reteta veche ere scrisa in aramaica ? mai ai curaj sa te speli? Eu unul nu, ma spal doar cu apa pentru ca EXISTA PRETUTINDENI si asta pentru ca n-am incredere nici in rabin si nici in fabricant.

Samuraix 26 noiembrie 2012 - 21:17

Religia nu este necesara pentru evolutia spirituala a omului..ca sa zic asa 70% din religiosi mananca sapunul in loc sa se spele cu el

Leave a Comment