„Daca nu va operati, mai aveti doar 6 luni de trait” – spuse un doctor pacientului lui. Au trecut 16 ani de atunci, pacientul e sanatos si bine, iar doctorul a murit demult…

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Citeam pe un forum experienta unui barbat in legatura cu o problema medicala. In urma cu 16 ani, el a avut o criza grava de vezica biliara si a ajuns la spital. Medicul de specialitate care l-a ingrijit („un tip mare si gras, ce fuma mult”) i-a recomandat sa faca o operatie de colecist, pentru indepartarea vezicii. Barbatul a refuzat categoric, spunandu-i ca va tine orice dieta va fi nevoie, dar nu se va opera. Medicul a fost brutal: „Daca nu sunteti de acord cu operatia, va externez din spital. Dar, sa stiti ca, daca nu va veti opera, nu veti trai mai mult de 6 luni”. Doctorul i-a refuzat sa-i dea pacientului si medicamente impotriva durerilor.

Barbatul a iesit din spital, desi cu dureri mari, din cauza pietrelor care se adunasera in vezica. Cu sau fara operatie, trebuia sa scape de ele, daca dorea sa traiasca si sa aiba o viata linistita, fara dureri. A gasit o carte foarte interesanta – Andreas Moritz, „The Amazing Liver Gallbladder Flush – despre cum pot fi rezolvate problemele cu vezica biliara in mod natural, fara operatie. A pus imediat sfaturile din acea carte; isi spunea: „Ce naiba, daca tot mai am 6 luni de trait, de ce nu?” Dupa tratamentul naturist urmat, nu-si venea a credea cate pietre a putut scoate din vezica sa!

16 ani mai tarziu: barbatul traieste, e bine si nevatamat. Nu s-a operat asa cum ii recomanda medicul si si-a rezolvat problema „in mod natural”. In schimb, doctorul cel gras care i-a spus barbatului ca mai avea „doar 6 luni de trait” a murit la scurt timp de  la aceasta „profetie”. Se pare ca moartea era despre propria persoana, nu despre cea a pacientului sau.

Concluzia: daca aveti probleme grave de sanatate, duceti-va la spital, la doctori, insa faceti si propria cercetare medicala. Aveti incredere in propriul instinct; s-ar putea ca acesta sa stie mai multe decat un doctor si chiar sa va salveze viata.

Be the first to comment

Leave a Reply