Home Spiritualitate teoreticaBiografii spirituale Cum sfantul Grigore a mutat o stanca din loc, doar vorbind cu ea

Cum sfantul Grigore a mutat o stanca din loc, doar vorbind cu ea

by admin
10 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Mergand odata in orasul episcopal din Noua Cesaree, Sfantul Grigore Taumaturgul sau facatorul de minuni a fost surprins, noaptea, de o ploaie puternica si obligat sa se adaposteasca intr-un templu al idolilor, faimos in tara din cauza oracolelor care aveau loc aici.

Mai intai, el a invocat numele lui Iisus, s-a inchinat de mai multe ori pentru a purifica templul si si-a petrecut noaptea cantand laude lui Dumnezeu, dupa obiceiul lui. Dupa ce Grigore a plecat, a venit in templu preotul idolilor, care s-a pregatit sa oficieze ceremoniile cultului sau. Imediat i s-au infatisat demonii spunandu-i ca ei nu mai pot locui in templu de cand un sfant s-a culcat acolo.

El a raspandit cu darnicie tamaie, apoi a promis demonilor sacrificii, pentru a-i convinge sa stea pe altarele lor. Dar degeaba! Puterea lui Satan se eclipsase in fata celei a Sfantului Grigore. Suparat de a-si vedea meseria periclitata, preotul l-a urmarit pe episcopul din Cesareea, amenintandu-l ca-l va da in judecata daca nu repara raul care l-a facut. Grigore, care-l asculta fara sa se tulbure, i-a raspuns cu sange rece: «Cu ajutorul Domnului, eu alung demonii de unde-mi place, si-i fac sa intre unde-mi place». «Atunci permite-le sa intre in templul lor», a raspuns preotul.

Sfantul episcop a luat uneltele de scris si a notat: «Grigore catre Satan:  Intra!» Preotul a dus scrisoarea la templu, a facut sacrificii si a avut satisfactia sa-si vada demonii revenind. Dar meditand apoi la puterea sfantului, s-a dus dupa el si s-a instruit in religia crestina. Un singur lucru il soca: misterul incarnarii Cuvantului. Grigore i-a explicat ca acest adevar nu se verifica prin ratiunea umana, ci prin miracolul fortei divine. «Ei bine, a spus preotul, comanda acestei stanci sa se mute din loc si sa sara pe partea cealalta a drumului». Grigore a vorbit stancii, care l-a ascultat ca si cum ar fi avut viata. Fara sa se gandeasca, preotul si-a parasit casa, tot avutul, sotia si copiii, pentru a-l urma pe sfantul episcop si in curand i-a devenit discipol.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

9 comments

ionucmora 19 noiembrie 2010 - 9:47

Adevar va spun ca daca va zice cineva muntelui acestuia”ridica-te si arunca-te in mare”si daca nu se va indoi in inima lui,ci va crede ca ce zice se va face,va avea acest lucru cerut.
Marcu 11;13
Deci este foarte simplu; vorbeste si crede

zet 19 noiembrie 2010 - 12:41

povesti de adormit copiii

alaiops 19 noiembrie 2010 - 13:22

Recomand un autor foarte bun tuturor celor care gasesc aceast articol interesant : Petre Ispirescu.

A girl from this world 26 noiembrie 2010 - 19:25

Credinta adevarata!

EU 20 decembrie 2010 - 15:21

@zet & alaiops: aţi fost acolo şi lucrurile nu s-au petrecut aşa?

Nicolae 9 ianuarie 2011 - 16:00

De ,,poti” sa crezi, totul este cu putinta.

Filip 12 iulie 2011 - 15:42

Iisus a spus :” orice veti cere rugandu-va, ganditi-va ca vi s-a dat deja si veti avea” . Deci pe langa puterea cuvantului, Sf.Grigore si-a si imaginat ca stanca se misca si pleaca.

Last Whisper 3 ianuarie 2012 - 1:48

Ia auziti ‘Grigore catre Satan,Intra’ chiar admir curajul autorului de a-l plasa pe Grigore ca si nivel de putere si influenta exact langa Satana,considerat de catre Biblie ‘Stapanul acestui veac’.
Cel care citesti acest comentariu,incearca sa concepi asta-Inainte de facerea Lumi,Lucifer era a-l 2 lea dupa Dumnezeu,dar evident dorinta de putere l-au condamnat sa devina Satana.Acum tine minte urmatoarele,nicaieri in Biblie nu este mentionat ca lui Satan i-a fost luat rangul de a-l 2 lea dupa Dumnezeu.
Deci inainte sa mai faceti povesti amuzante cu si despre Satana,faceti bine si rugati-va la Isus sa nu va lase pe mana maniei lui Satan.

Cristian 14 noiembrie 2012 - 22:36

Si Zeus arunca cu fulgere atunci cand il supara cineva iar cand avea chef de vreun “chat” apela la cate-o muritoare…
Legende si povestioare la o cana cu vin fiert caci tot vor veni sarbatorile.Credinta se traieste in interior si mai ales,in taina,fara laude manelistice.
Din pacate multi invata Biblia pe dinafara si se cred credinciosi 🙂 desigur…

Leave a Comment