duminică, septembrie 25, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaBiografii spiritualeCum sfantul Grigore a mutat o stanca din loc, doar vorbind cu...

Cum sfantul Grigore a mutat o stanca din loc, doar vorbind cu ea

Cum sfantul Grigore a mutat o stanca din loc, doar vorbind cu ea

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Mergand odata in orasul episcopal din Noua Cesaree, Sfantul Grigore Taumaturgul sau facatorul de minuni a fost surprins, noaptea, de o ploaie puternica si obligat sa se adaposteasca intr-un templu al idolilor, faimos in tara din cauza oracolelor care aveau loc aici.

Mai intai, el a invocat numele lui Iisus, s-a inchinat de mai multe ori pentru a purifica templul si si-a petrecut noaptea cantand laude lui Dumnezeu, dupa obiceiul lui. Dupa ce Grigore a plecat, a venit in templu preotul idolilor, care s-a pregatit sa oficieze ceremoniile cultului sau. Imediat i s-au infatisat demonii spunandu-i ca ei nu mai pot locui in templu de cand un sfant s-a culcat acolo.

El a raspandit cu darnicie tamaie, apoi a promis demonilor sacrificii, pentru a-i convinge sa stea pe altarele lor. Dar degeaba! Puterea lui Satan se eclipsase in fata celei a Sfantului Grigore. Suparat de a-si vedea meseria periclitata, preotul l-a urmarit pe episcopul din Cesareea, amenintandu-l ca-l va da in judecata daca nu repara raul care l-a facut. Grigore, care-l asculta fara sa se tulbure, i-a raspuns cu sange rece: «Cu ajutorul Domnului, eu alung demonii de unde-mi place, si-i fac sa intre unde-mi place». «Atunci permite-le sa intre in templul lor», a raspuns preotul.

Sfantul episcop a luat uneltele de scris si a notat: «Grigore catre Satan:  Intra!» Preotul a dus scrisoarea la templu, a facut sacrificii si a avut satisfactia sa-si vada demonii revenind. Dar meditand apoi la puterea sfantului, s-a dus dupa el si s-a instruit in religia crestina. Un singur lucru il soca: misterul incarnarii Cuvantului. Grigore i-a explicat ca acest adevar nu se verifica prin ratiunea umana, ci prin miracolul fortei divine. «Ei bine, a spus preotul, comanda acestei stanci sa se mute din loc si sa sara pe partea cealalta a drumului». Grigore a vorbit stancii, care l-a ascultat ca si cum ar fi avut viata. Fara sa se gandeasca, preotul si-a parasit casa, tot avutul, sotia si copiii, pentru a-l urma pe sfantul episcop si in curand i-a devenit discipol.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

Articolul precedentZodiacul florilor
Articolul următorZodiile si plantele lor vindecatoare

9 Comments

  1. Ia auziti ‘Grigore catre Satan,Intra’ chiar admir curajul autorului de a-l plasa pe Grigore ca si nivel de putere si influenta exact langa Satana,considerat de catre Biblie ‘Stapanul acestui veac’.
    Cel care citesti acest comentariu,incearca sa concepi asta-Inainte de facerea Lumi,Lucifer era a-l 2 lea dupa Dumnezeu,dar evident dorinta de putere l-au condamnat sa devina Satana.Acum tine minte urmatoarele,nicaieri in Biblie nu este mentionat ca lui Satan i-a fost luat rangul de a-l 2 lea dupa Dumnezeu.
    Deci inainte sa mai faceti povesti amuzante cu si despre Satana,faceti bine si rugati-va la Isus sa nu va lase pe mana maniei lui Satan.

  2. Si Zeus arunca cu fulgere atunci cand il supara cineva iar cand avea chef de vreun „chat” apela la cate-o muritoare…
    Legende si povestioare la o cana cu vin fiert caci tot vor veni sarbatorile.Credinta se traieste in interior si mai ales,in taina,fara laude manelistice.
    Din pacate multi invata Biblia pe dinafara si se cred credinciosi 🙂 desigur…