Qigong sau lucrul cu energia – straveche metoda taoista de refacere a campului electromagnetic uman

Social Media

Taoistii detin cunostinte despre campul electromagnetic al pamantului de peste 5000 de ani. Chee-gung sau Qigong („lucrul cu energia”) acordeaza energia umana pe frecventa pamantului. Vechii taoisti au numit polul pozitiv al cerului – yang, pe cel negativ, al pamantului – yin, iar energia electromagnetica pe care acest camp o genereaza a fost denumita chee.

Terapia Qigong reinstaureaza frecventa normala a campului electromagnetic uman, facand astfel posibila acordarea pe lungimea de unda a campului energetic terestru; odata reusit acest lucru, organismul practicianului va fi purificat si fortificat de aportul spulimentar de energie revitalizanta.

Qigong imbunatateste digestia, metabolismul, respiratia si alte functii vitale, dar cel mai mare beneficiu adus este ridicarea nivelului de energie revitalizanta a apei, derivata din esenta originara. Pentru ca acest lucru sa se produca, trebuie indeplinite doua conditii: practicarea zilnica in mod corect a exercitiilor Chee-gung si inlaturarea pe cat posibil din modul de viata a elementelor generatoare de energie devianta a Focului.

„Chee” sau „Qi” se poate traduce atat prin „respiratie” si „aer”, cat si prin „energie”, fapt care indica rolul vital jucat de respiratie in transmiterea energiei atmosferice a aerului in organismul uman. „Gung” inseamna „maiestrie”, „indemanare”, si se refera la orice fel de abilitate practica pentru dobandirea careia este nevoie de timp si de efort.

Qigong, practica ce ofera posibilitatea cultivarii si stapanirii propriei energii, se poate traduce si prin “lucru cu energia” sau “maiestrie energetica”. Chee-gung are patru aplicatii de baza: sanatate, longevitate, putere maritala si iluminare spirituala.

Qigong dateaza din China preistorica, fiind mentionat in cele mai vechi scrieri inregistrate de istoria chineza. Inceputul bolii este un semn ca „chee” nu curge. Trebuie practicate exercitii pentru a debloca meridianele energetice si a facilita curgerea libera a lui „chee”.

Incepatorii intreaba adesea de ce exercitiile Qigong trebuie executate ca un film derulat cu incetinitorul. Dar, acceleratia este napasta vietii mondene, inamicul odihnei si al relaxarii. In graba nebuna de a economisi timp, oamenii de azi isi supun sistemul nervos central unei stari continue de extrema tensiune nervoasa, subminandu-si astfel propria sanatate si scurtandu-si viata, cheltuindu-si pretioasele rezerve de enrgie intr-o lupta zadarnica impotriva timpului.

Efectuarea unor miscari lente, usoare, insotite de respiratia adanca, diafragmatica, are drept rezultat trecerea sistemului nervos autonom de la modul de lucru hiperactiv, simpatic, la modul calm, restaurativ, parasimpatic, in care diversele functii vitale si energii ale trupului sunt echilibrate si armonizate, iar secretiile de esenta vitala (hormoni si neurotransmitatori) sunt stimulate. Pentru a initia aceasta modificare, va trebui sa efectuam exercitiile incet, lin, cu un mental calm si linistit. O data ce sistemul parasimpatic a preluat controlul sistemului nervos central, influenta sa calmanta ajuta la promovarea si la mentinerea linistii mentale. Pe aceasta cale, tehnica Chee-gung contracareaza stresul cronic si incordarea vietii zilnice, refacand echilibrul optim al esentei, al energiei si al spiritului.

Chee-gung extinde si intareste campul radiant de energie protectoare din jurul corpului, aparand prin aceasta organismul impotriva invaziei energiilor adverse. Oamenii remarca adesea „sclipirea de sanatate” ce radiaza de pe chipurile practicantilor de Chee-gung si meditatie taoista. Daca va apropiati de o astfel de persoana si tineti ochii inchisi, puteti simti efectiv aura de energie protectoare ce emana din trupul sau. Oamenii care si-au dezvoltat asa-numita „vedere astrala” – pot „vedea” asemenea energii aurice sub forma unor unde de lumina colorata.

Sistemul imunitar primeste, de asemenea, un sprijin puternic de la practicarea regulata a exercitiilor Chee-gung care stimuleaza secretia hormonilor vitali in sistemul endocrin, in special in atat de importantele glande suprarenale.

Chee-gung este fara discutie cel mai eficace conservator si reglator de energie umana. Printre altele, el corecteaza imediat orice dezechilibru intre yin si yang. Daca stresul si toxicitatea vietii moderne duc inevitabil la o stare de yang extrem si exces de Foc, prin protectia zilnica, Chee-gung asigura o metoda simpla si eficace de corectare a acestui dezechilibru.

Exercitiile Chee-gung au sase efecte de baza asupra energiei umane – efecte care, in timp, imbunatatesc mult calitatea, echilibrul si disponibilitatea energiei, marind eficenta digestiei, a metabolismului, a circulatiei, a excretiei, a se*ualitatii, a diviziunii celulare si a altor functii vitale care depind de un aport continuu de energie.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply