Picatrix: cartea straveche de magie care ne invata cum sa manipulam energia cosmica

Social Media

Picatrix, asa cum este numita astazi, este o carte oculta de magie, veche de circa 1.000 de ani. Ea are 400 de pagini, fiind initial scrisa in limba araba, sub titlul de „Ghayat al-Hakim”. Expertii cred ca a fost compusa in secolul al 11-lea, desi unii sustin ca a fost creata in prima jumatate a secolului al 10-lea. Lucrarea este impartita in patru carti propriu-zise.

Prin acest manuscris vechi, cititorul ar putea atrage si canalizeze energia Cosmosului, astfel incat un anumit eveniment se dezvolta in functie de vointa practicantului; astfel, se poate domina prin forta Universului natura si imprejurimile sale. Picatrix explica nu numai modul de a crea si insufleti statui magice si talismane, dar chiar vorbeste si despre orase intregi construite folosind principiile magiei astrologice.

In secolul al XIII-lea, regele Castiliei, Alfonso X (de asemenea, cunoscut sub numele de Alfonso Inteleptul) a ordonat traducerea textului arab si in limba spaniola. Versiunea textului in limba latina a castigat o popularitate notabila in Europa, intre XV si XVIII.

Continutul acestei carti vechi de magie este unul fascinant, iar in aceasta carte gasim referiri la magia talismanica si la aspecte astrologice pentru animale, plante, metale, pietre, etc. Picatrix ofera, de asemenea, o perspectiva asupra numerologiei si calendarului lunar, care se presupune ca ar ajuta la diverse ritualuri. Acest text vechi include diferite retete bizare pentru nenumarate vraji; probabil ca s-au folosit ingrediente la fel de periculoase ca hasisul, opiumul si alte plante psihoactive, ce au fost utilizate in cantitati mari pentru a induce stari alterate de constiinta si calatorii astrale.

Pentru contactarea spiritelor si stapanirea fortelor spiritelor, trebuiau folosite diverse ingrediente ca sange, sperma, urina, lacrimi si saliva, ce trebuiau amestecate impreuna in mod specific pentru a obtine cele mai bune rezultate.

 


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply