Uleiul de masline „extra virgin” omoara celulele canceroase intr-o singura ora! Un studiu stiintific demonstreaza lucrul acesta!

ulei de maslineUleiul de masline extra virgin are capacitatea de a distruge rapid celulele canceroase, lasand in acelasi timp celulele sanatoase intacte. Desi uleiul de masline are multe beneficii pentru sanatate, iar acest lucru este stiut de ceva timp, oamenii de stiinta nu au putut sa confirme in mod eficient proprietatile anti-canceroase ale uleiului de masline pana acum. Dar, studiul stiintific care confirma aceste proprietati a fost realizat si poate fi gasit pe site-ul tandfonline.com. Totusi, pentru a obtine proprietatile anti-canceroase cele mai eficiente, este extrem de important cum este prelucrat si realizat acest ulei de masline.

Oleocantalul, un compus fenolic din ulei de masline extra virgin, este „vinovat” pentru aceste proprietati anti-canceroase. Cercetatorii au descoperit ca cheia pentru intelegerea efectul oleocantalului asupra celulelor canceroase se afla in reactia sa cu lizozomii din celule. Lizozomii sunt unitati subcelulare in care celulele stocheaza deseuri. Oleocantalul rupe membranele care inconjoara lizozomii din celulele canceroase, cauzand moartea celulelor canceroase in 30 de minute-o ora, lasand nevatamate celulele necanceroase. Acest lucru sugereaza ca membranele lizozomale din celulele canceroase sunt mai slabe decat cele ale celulelor necanceroase.

Aceste constatari privind efectele asupra celulelor canceroase ale oleocantalului au implicatii mari cu privire la beneficiile pentru sanatate ale dietei mediteraneene, care este bogata in ulei de masline extra virgin. In timp ce intreaga dieta mediteraneana are probabil multe beneficii, acest studiu arata in mod direct ca uleiul de masline  joaca un rol deosebit de important.

Dar, atentie! Pentru a stimula profiturile, multi producatori de ulei au scris pe etichete in mod fals ca uleiul de masline ar fi „extra virgin”, cand de fapt el este o combinatie intre un ulei de masline si uleiuri mai ieftine (soia sau floarea soarelui). Acest lucru face o concurenta neloiala adevaratilor producatori de uleiuri de masline extra virgine.

Un ulei de masline „extra virgin” autentic este fabricat prin simpla apasare a fructului, fara rafinare, incalzire, extragere, utilizare a substantelor chimice sau alte procese asemanatoare. Este foarte important ca acest proces sa fie facut la rece si nu prin incalzire. E adevarat ca prin incalzire, se obtine o cantitate mai mare de ulei, dar uleiul isi pierde din calitatile sale.

Chiar si asa, un ulei de masline extra virgin autentic este de cateva sute sau mii de ori mai ieftin decat tratamentele exorbitante pentru tratarea cancerului, prin chimioterapie sau radioterapie. De aceea, chiar daca studiile stiintifice dovedesc cat de bun este uleiul de masline in tratarea cancerului, ele nu vor fi bagate in seama de industria farmaceutica. In definitiv, si-ar pierde o mare parte din profituri…

1 Comment

Leave a Reply