Puterea vindecatoare a cuvintelor

2
34

Cuvintele nu doar reflecta realitatea, ele o si creeaza. De exemplu, vorbind, poti insufla cuiva dorinta de a manca ceva anume, poti crea imaginea muntelui sau a marii, trezind astfel unei persoane dorinta de a face o excursie. Imediat ce a fost rostit un cuvant, el da o comanda creierului si acesta o executa. Creierul este translatorul intentiilor noastre. El prelucreaza si inmagazineaza toate informatiile pe care le primeste din exte­rior: imagini, informatii auditive sau informatii legate de miros, de gust, de simtul tactil etc.

Cuvintele au incarcatura energetica. Ele vibreaza pe anu­mite note, creand sunete, deci, vibratii placute sau neplacute. In consecinta, este bine sa folosim doar cuvintele care ne plac.

Cu ajutorul cuvintelor, se pot face vindecari miraculoase. Repetarea unor cuvinte, precum bine, sanatos, vioi, puternic etc, are un efect benefic asupra sanatatii noastre fizice si psihice, conducand, in foarte multe cazuri, la insanatosire rapida. Aceste cuvinte creeaza o autosugestie la care creierul raspunde si co­manda inceperea luptei pentru refacerea organismului.

In ceea ce priveste chakrele, ele pot fi deschise fie cu aju­torul unor mantre, fie cu ajutorul unor cuvinte, bine cunoscute, folosite chiar si in rugaciuni. Prin ele, putem sa punem in vibratie organe deze­chilibrate si sa le ajutam sa intre in vibratia lor normala.

Pentru deschiderea chakrelor putem folosi urmatoarele cuvinte:
– minune, pentru chakra 1;
– bucurie, pentru chakra 2;
– cer, pentru chakra 3;
– sanatate, pentru chakra 4;
– bogatie, pentru chakra 5;
– binecuvanteaza, pentru chakra 6;
– sfinteste, pentru chakra 7.

Functia creierului poate fi activata prin cuvantul soare sau Dumnezeu.
Dumnezeu-Tatal deschide functia sistemului glandular – de unde concluzia ca boli ale creierului sau ale glandelor au legatura directa cu divinitatea.
Iisus-Fiul actioneaza pe sistemul nervos central si simturi.
Cautare deschide functia sistemului limfatic.
Rugaciune – deschide functia sistemului respirator.
Curatenie – actioneaza pe sistemul osos.
Credinta pune in vibratie tendoanele si ligamentele.
Puritate – reface sistemul circulator.
Ispita este stomacul, bila este Cel rau, pacatul este sexul, iar minciuna, pancreasul.
Puterea – reface muschii.
Mantuirea  deschide sufletul.
Adevarul – curata canalele energetice.

Sintagma Sfanta-Treime, fiind formata din vibratia cuvintelelor rugaciune, credinta si curatenie, va actiona atat asupra tendoanelor, cat si a legaturii dintre sistemul respirator si cel osos.

Sintagma painea noastra cea de toate zilele nu se refera la man­carea propriu-zisa, ci la cultura spirituala. Prin ea se actioneaza asupra zonei creierului in care este amplasata memoria.

Toate cuvintele mentionate aduc viata. Trebuie doar sa le folosim, iar rugaciunea in care le regasim ar fi urmatoarea:
„Dumnezeu Tatal si Iisus Fiul ma ajuta sa Caut prin Ruga­ciune Curatenia, Puritatea, Credinta, Imparatia si Puterea Lui, Mantuirea si Mila Lui, Adevarul, Painea noastra cea de toate zilele, Minunea din mine, Bogatia sufletului, Bucuria de a trai Sanatos, precum in Cer asa si pe Pamant si fereste-ma de Pacat, Ispita, Minciuna si de Cel rau, Binecuvanteaza-ma si Sfinteste aceasta Rugaciune, spre Libertatea divina, asa sa fie (Amin).”

Numele oamenilor, tot cuvinte si ele, reprezinta pentru fiecare un imbold catre o directie de evolutie. Ele se traduc ast­fel:
– Matei – darul lui Iehova;
– Ieremia – Iehova sa inalte;
– Moise – scos din apa;
– Simion – implinirea dorintei;
– Adam – pamant rosu;
– Eva sau Zoe – viata;
– Ana – indurare;
– Noe – trai lung;
– Afrodita, Venus, Paraschiva, Venera – vineri;
– Natalia – de Craciun;
– Ilie – Dumnezeul meu este Iehova;
– Lazar – Dumnezeu a ajutat;
– Emanoil – Dumnezeu e cu noi;
– Ion – Dumnezeu este milos;
– Mihail – cine-i ca Dumnezeu;
– Zaharia – Dumnezeu si-a amintit;
– Maria – amaraciune;
– Iosif – Dumnezeu sa inmulteasca;
– Teodor, Bogdan si Dorotea – darul lui Dumnezeu;
– Gabriel – eroul lui Dumnezeu;
– Daniel – judecatorul lui Dumnezeu;
– Magdalena – migdal;
– Nichita – invingator;
– Gheorghe – agricultor;
– Vasile – rege;
– Sorin – soare;
– Irina – pace;
– Veronica – adevarata icoana;
– Radu sau Raicu – rai;
– Didona sau Sidonia – panza;
– Ruxandra sau Clara – stralucit;
– Anghel – inger;
– Grigore – care vegheaza;
– Sofia – intelepciune;
– Stefan – coroana;
– Eftimie – spirit bun;
– Teofil – iubit de zeu;
– Minodora – darul lunii;
– Teodor – darul zeului;
– Filip – iubitor de cai;
– Natalia – nascuta;
– Olga – sfanta;
– Claudiu – cel schiop;
– Marcel sau Marius – a lui Marte;
– Cleopatra – tata glorios;
– Corina – fetita

Pronuntand cuvinte urate, putem sa ne facem rau singuri, e problema noastra, dar atentie, ele nu trebuie transmise celor din jurul nostru. Cuvintele primesc o forta suplimentara cu cat le constientizam mai mult si cu cat este mai puternica trairea noastra atunci cand le rostim.

2 COMENTARII

 1. M-a surprins oarecum tot ce am găsit scris aici… Vreau să spun că am citit multe din acest site şi mi-au prins bine multe sfaturi, multe posturi…
  Şi acum, de ce m-a surprins ce am găsit mai sus… Am început de curînd să citesc “Conversaţii cu Dumnezeu” o carte minunata, într-adevăr impresionează şi ajută să (ne) înţelegem de ce, cum şi pentru ce trăim… Încă din primele pagini am înţeles că cuvintele sunt doar simboluri, nimic semnificativ, că baza noastră sunt sentimentele şi emoţiile, de altfel, şi experienţele prin care trecem… Cuvintele nu sunt purtătoare de adevăr, căci mereu sunt în riscul de a fi prost interpretate şi nu fac decît să ne conducă spre erori, nu fac decît să ne îngreuneze viaţa (asta dacă tragem atenţia în special acestor sunete…simboluri)
  Mă puteţi lămuri? puteţi să-mi spuneţi totuşi ce sunt cuvintele şi efectele acestora? desigur cu ceva argumente…
  Vă mulţumesc pentru acest minunat site şi vă doresc sukcese în continuare…o zi cît mai bună şi luminoasă! 😉

 2. Intr-adevar, Neale Donald Walsh este unul dintre autorii mei preferati.
  Ei bine, cuvintele sunt simboluri prin care ne exprimam, total imperfect, gandurile, simtamintele, trairile, iar aceste simboluri sunt interpretate in tot atatea moduri cate perechi de urechi sunt sa le auda. In acelasi timp, cuvintele sunt una din treptele pe care le parcurg evenimentele inainte de realizare in plan fizic. Unele religii spun ca treptele sunt inlantuite astfel: 1. gandul, 2. cuvantul, 3. fapta.
  Unii filozofi contemporani spun ca, odata exprimat prin cuvinte, un gand este eliberat in plan fizic, si astfel, forta subconstientului care repeta inconstient acel gand si cauta cai pentru realizarea lui, odata eliberat, acel ciclu de reprocesare se incheie si astfel, gandul s-ar putea sa nu se mai materializeze de fapt mai mult decat sub forma unui simplu CUVANT. La urma urmei, cuvantul, simbolul, este ceva cvasi material. Astfel, acesti filozofi considera ca, pentru realizarea unei dorinte este esential ca gandul sa nu fie exprimat niciodata sub forma de cuvinte inainte de materializarea lui.
  Altii sunt de parere ca, din contra, exprimarea cat mai frecventa in cuvinte a gandurilor si dorintelor, cu credinta, increderea ca sunt adevarate, ajuta la implinirea lor.
  Nu stiu daca explicatiile mele sunt destul de argumentate, pt ca, din pacate nu imi amintesc clar de pe unde am cules cele doua pareri, dar sper ca te ajuta sa iti faci propria parere despre importanta cuvintelor.
  Numai bine,
  AlmeEa