Cel mai periculos “E”, monoglutamatul de sodiu, e inca legal! Produce cancer, creeaza dependenta de alimentele nesanatoase si pacaleste creierul!

Social Media
  •  
  •  
  •  

Monoglutamatul de sodiu sau E 621 este cel mai periculos dintre cele peste 300 de E-uri declarate legale de Uniunea Europeana. Aceasta substanta ne pacaleste creierul si ne poate cauza boli grave. Monoglutamantul de sodiu se gaseste in mai toate alimentele procesate, de la mezeluri, semipreparate, supele instant, tot felul de snackuri si chiar si in condimentele pe care le folosim la muraturi. Este folosit pe scara larga deoarece da dependenta. Ne place atunci cand mancam un produs cu acest aditiv si cu siguranta il vom consuma din nou. De aceea, toti producatori mari il folosesc, este foarte bun pentru vanzari, dar dezastruos pentru organism.

Desi pare ciudat, monoglutamatul de sodiu face ca produsele in care este introdus sa ni se para mai bune, desi la baza substanta nu are niciun gust. Practic, creierul nostru este pacalit. Monoglutamatul de sodiu actioneaza practic ca un excitant pentru papilele gustative, care transmit creierului ca alimentul pe care il consumam in acel moment este foarte bun. Practic, simtim o placere care nu este reala atunci cand consumam produse cu aceasta substanta. Suntem pacaliti legal, deoarece, desi s-au facut studii despre cat de periculos este acest aditiv, el este inca pe lista celor legale. Monoglutamatul de sodiu nu are absolut nicio valoare nutritionala, niciun beneficiu pentru organism.

Monoglutamatul de sodiu este foarte periculos pentru copii. Femeile insarcinate care consuma produse care contin monoglutamat de sodiu risca sa aiba copii obezi. Si copiii mici care consuma acest aditiv pot avea probleme cu greutatea sau cu imunitatea. In plus, produce foarte multe alergii, de la eruptii pe piele, pana la indigestii care se manifesta cu ameteli, greata, dureri de burta si diaree repetata. De aceea, este greu sa ne dam seama la ce produs este alergic copilul.

Si la adultii care consuma alimente care contin monoglutamat de sodiu mult timp efectele sunt grave. Sunt studii care arata ca acest aditiv afecteaza in timp creierul si poate duce la Parkinson, Alzheimer, dar si la tipuri agresive de cancer, cele mai frecvente fiind cele ale tractului intestinal, stomacului si ficatului.

De aceea, evitati pe cat posibil mezelurile si conservele!

Un comentariu la „Cel mai periculos “E”, monoglutamatul de sodiu, e inca legal! Produce cancer, creeaza dependenta de alimentele nesanatoase si pacaleste creierul!”

  1. Toate adaosurile chimice din industria alimentara,adica cele denumite generic ”E-uri”,sunt cancerigene.Singurelea adaosuri netoxice la preparatele din carne sunt apa,sarea si fumul din lemn de esenta tare,dar in acest caz nu s-ar mai putea produce mancare din inlocuitori de carne gen amestec mecanic.Interesant este faptul ca numarul cancerelor a crescut exponential odata cu introducerea E-urilor cancerigene pe scara larga in toate alimentele procesate,solide si lichide.

Lasă un comentariu