Home Spiritualitate practica Iata 10 sfaturi “miraculoase” privind alimentatia, care va vor umple de sanatate!

Iata 10 sfaturi “miraculoase” privind alimentatia, care va vor umple de sanatate!

by admin
177 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

alimentatie 5Sfaturile urmatoare sunt dintr-o carte rara din secolul al XIX-lea despre cum sa fim sanatosi. Am tradus pentru dvs. o multime de sfaturi despre alimentatie…sfaturi care ar trebui sa le urmam si in ziua de astazi:

1) Nu mancati niciodata fara sa va fie foame si nu beti niciodata fara sa va fie sete.

2) Mancati moderat si nu va incarcati prea tare stomacul. Plecati de la masa cand aveti prima senzatie de satietate.

3) Nu consumati mancaruri care sunt prea sarate, prea dulci, prea condimentate, prea piperate sau prea acide. Mancarurile foarte condimentate irita rinichii, excita sistemul nervos si conduc la un consum exagerat de mancaruri si bauturi.

4) Mestecati foarte bine alimentele. Un proverb german spune: “O mancare bine mestecata e pe jumatate digerata”. Digestia incepe chiar din gura, iar o mancare imperfect mestecata supune stomacul la prea multa treaba.

5) Beti putina apa in timpul mesei. Bauturile subtiaza sucul gastric si previne masticatia corespunzatoare a alimentelor, ca urmare a amestescului lor cu saliva. E mai bine sa beti inainte sau dupa masa, dar ideal ar fi sa consumati alimente ce nu necesita senzatia de a bea.

6) Alimentele nu trebuie mancate nici prea fierbinti si nici prea reci, pentru a nu irita tractul digestiv.

7 ) Nu mancati acelasi tip de alimente in fiecare zi, ci variati zilnic mancarea.

8 ) Nu faceti exercitii fizice sau intelectuale, imediat inainte de masa sau dupa masa.

9) Nu mancati niciodata atunci cand sunteti obosit(a) fizic sau mental, caci atunci stomacul e mai putin capabil sa digere.

10) Ca regula generala, trei mese pe zi sunt suficiente, trebuind sa existe o pauza de 5-6 ore intre ele. Totusi, aceasta regula poate fi adaptata in functie de mediul in care va aflati. Cei care isi folosesc forta fizica in mod intensiv, trebuie sa manance de 4-5 ori pe zi. Cei care lucreaza in birou, trebuie sa aleaga alimente mai usoare si mai putine din punct de vedere cantitativ.

 

 

 

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

4 comments

invictus 12 iunie 2013 - 0:29

interesant articol, cu exceptia dezacordului grosolan din titlu 🙂

Florin 12 iunie 2013 - 7:44

Care va “vor” umple de sanatate 🙂

Andi 13 iunie 2013 - 7:39

Sau mai bine zis “care VA VOR umple”…

Iata 10 sfaturi “miraculoase” privind alimentatia, care va va umple de sanatate! - REVISTE 9 octombrie 2013 - 14:47

[…] 1) Nu mancati niciodata fara sa va fie foame si nu beti niciodata fara sa va fie sete. 2) […] vezi in revista Sursa: Reviste – spiritualitate – […]

Leave a Comment