Home Spiritualitate practica Beneficiile extraordinare asupra sanatatii ale dormitului pe partea stanga! Daca n-o faceti, incercati chiar din noaptea aceasta!

Beneficiile extraordinare asupra sanatatii ale dormitului pe partea stanga! Daca n-o faceti, incercati chiar din noaptea aceasta!

by admin
65 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

somn pe stangaDupa o zi lunga de munca, nimic nu-i mai confortabil decat sa ajungem acasa si sa ne asezam confortabil in patul nostru. Pentru multi dintre noi, dormitoarele noastre sunt sanctuare; acolo ne putem destinde complet, sa lasam garda jos si sa ne relaxam. Este, de asemenea, singurul loc in care ne petrecem marea majoritate a vietii noastre. Si asta pentru ca persoana, in mediu, doarme timp de aproximativ opt ore pe zi. Intr-o viata intreaga, asta inseamna circa 1/3 din timpul nostru pe pamant.

Desi este cunoscut faptul ca o buna odihna in timpul noptii este de o importanta vitala pentru mentinerea sanatatii noastre, atat pe plan mental cat si fizic, nu este atat de bine cunoscut faptul ca pozitia in care dormim ne poate afecta foarte mult sanatatea noastra.

Exista mai multe moduri diferite in care oamenii prefera sa doarma. Cele mai comune par a fi cele pe partea stanga sau pe partea dreapta, pe spate, si ghemuit, in pozitie fetala. Fiecare pozitie in parte afecteaza sanatatea in moduri diferite. De exemplu, dormind pe spate poate fi periculos pentru persoanele care au astm sau sufera de apnee in timpul somnului, deoarece cresc riscurile asociate cu dificultatile de respiratie. In mod alternativ, dormind pe partea dreapta, se pot agrava problemele digestive, facand mai mult rau. Aceste efecte negative pot duce la un somn de slaba calitate.

Dar, cea mai buna pozitie de dormit, din punct de vedere al efectului asupra sanatatii noastre corporale, este partea stanga. Dormitul pe partea stanga poate face multe lucruri, inclusiv ajutandu-ne sa avem o digestie mai buna si mai usoara. Acest lucru imbunatateste sistemul global digestiv, permitand organismului sa extraga elemente nutritive si sa elimine toxinele mai rapid si mai eficient. In plus, aceasta afecteaza, de asemenea, circulatia noastra si sanatatea cardiovasculara, deoarece inima este mai capabila sa pompeze in jos, iar sangele circula mai eficient inapoi la inima.

De asemenea, pozitia de dormit in partea stanga permite bilei si excrementelor sa tranziteze mai bine prin corp si ajuta la imbunatatirea functiei splinei. Acest lucru are ca rezultat un mai bun drenaj limfatic, mai multe toxine parasind corpul. In final, vom fi mai putin stresati. Dr. John Douillard explica aceste beneficii mai in detaliu, in videoclipul de mai jos. Este incredibil ce diferenta enorma poate face o pozitie de dormit.

Daca nu dormiti pe partea stanga deja, ar trebui sa incercati sa faceti acest lucru cat mai curand posibil!

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment