Patru motive pentru care digestia voastra este la pamant…. Sfaturi naturiste ca sa depasiti aceasta problema!

1
5

digestie naturalaProblemele digestive reprezinta unul dintre cele mai importante motive pentru multe dintre afectiunile de care oamenii sufera in ziua de astazi. De vina sunt alimentele pline de E-uri, stresul, medicamentele, dar si urmatorii 4 factori care sunt prezentati in articolul de mai jos si care ar putea fi rezolvati usor pe cale naturala.

1) Mestecatul insuficient

Digestia incepe pin introducerea mancarii in gura. In timp masticatiei, mai multe enzime alcaline sunt secretate de glandele salivare parotide, care incep sa descompuna alimentele. Cei mai multi oameni dintre oameni mesteca mancarea intre 7 si 14 ori, dar, un studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania sugereaza faptul ca un mestecat eficient este cuprins intre 30 si 50 de ori, astfel incat digestia sa fie una optima. Daca nu sunt mestecate cum trebuie, produsele alimentare nu se descompun in mod corespunzator, in prima etapa de digestie, ceea ce face mai dificila ca etapa a doua sa fie efectuata in mod corespunzator.

2) Acidul scazut din stomac

Dupa ce inghititi, alimentele trec prin esofag si ajung in stomac, acolo unde sunt stocate si prelucrate de catre sucurile gastrice acide. Stomacul elibereaza enzimele (pepsinogene) si acid clorhidric, pentru a reduce proteinele la fragmente de dimensiuni medii numite polipeptide. Din pacate, acidul scazut din stomac poate ingreuna acest proces. De vina sunt perioadele lungi de stres cronic, calitatea slaba a alimentelor procesate, deficitul de vitamine si minerale, bacteria Candida, precum si bautul de apa rece dupa mese.

Pentru a creste acidul din stomac, incercati sa bea o uncie de otet de mere cu putin timp inainte de masa.

3) Functia pancreatica insuficienta

Odata ce stomacul descompune alimentele, acestea trec in intestinul subtire unde intalneste enzimele digestive ale pancreasului. Aceste enzime neutralizeaza acizii si descompune grasimile, carbohidratii si proteinele​​. Alimentele dulci, pasteurizate, gatite, precum si alcoolul vor suprasolicita pancreasul, iar acesta nu va functiona corect.

Pentru a creste nivelul de enzime digestive ale pancreasului, alegeti alimente crude, proaspete si fermentate, cum ar fi varza murata.

4) Functionarea necorespunzatoare a ficatului

O alta componenta esentiala pentru digestia este bila, care este produsa de celulele hepatice. Ea indeplineste cateva functii importante, ca de exemplu neutralizarea acidului din stomac si absorbtia de grasimi si vitamine liposolubile. In cazul in care ficatul este supraincarcat cu toxine, scade fluxul biliar, lucru care afecteaza digestia.

Pentru a creste functia hepatica, evitati alimentele procesate, alcoolul, substantele chimice. Incercati consumul de alimente care ajuta ficatul, cum ar fi sfecla rosie, curcuma, avocado, varza acra, chefirul, frunzele de anghinare, frunzele de papadie, reishi etc.

1 COMENTARIU

  1. Din articol reiese ca stomacul si pancreasul “lucreaza” unul impotriva celuilalt:
    “… alimentele trec prin esofag si ajung in stomac, acolo unde sunt stocate si prelucrate de catre sucurile gastrice acide. Stomacul elibereaza enzimele (pepsinogene) si acid clorhidric”, … “stomacul descompune alimentele”
    “bila, care este produsa de celulele hepatice. Ea indeplineste cateva functii importante, ca de exemplu neutralizarea acidului din stomac….”
    DE FAPT: singura “digestie” se face in procesul de mestecare spre aducerea alimentelor in stare semi-lichida, propice absorbtiei nutrientilor in intestine.
    Ajunsa in stomac, mancarea este supusa extractiei de acizi din alimente – si stomacul are celule specializate de EXTRAGERE (pentru eliminare!) si nu de PRODUCERE (pentru adaugare!) a acidului clorhidric fals considerat “necesar” pentru… digerare!
    Daca nu se ajunge la alcalinitatea adecvata,(in stomac se reduce aciditatea bolului alimentar nu se aduce nici un acid pentru “digestie”!!), organismul cedeaza calciul din oase, magneziul, fierul s.a. catre masa alimentara pentru a o alcaliniza.
    —————-
    Chiar nu observati explicatia eronata care pune in antagonism organe interne care conlucreaza pentru sustinerea vietii?
    Cum “vedeti” stomacul producator de acid “necesar” iar pancreasul – “eliminator” al acestuia? – asta este opinie veche cu pretentie de adevar usor demonstrabila prin ecuatiile chimice de transformare moleculara a alimentelor ingerate.
    Adica… nu stie stanga ce face dreapta?